:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 178
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Общини в 4 области обявиха бедствено положение

СНИМКА: БГНЕС
Водата е отнесла моста на река Перперешка при кърджалийското село Бърза река.
Бедствено положение е обявено в общини в 4 области - Хасково, Бургас, Видин и Сливен. Най-бедстваща към момента се очертава община Белоградчик със своите 16 от 18 населени места, които останаха без ток заради обледени жици. От ЧЕЗ обещаха днес да бъде възстановено електроподаването. Заради липсата на ток учениците в Белоградчик и в община Кула няма да са на училище днес. Бедствено положение е обявено и в общините Грамада и Ружици. "Няма бедстващи хора в област Видин, предприети са необходимите действия, създадена е необходимата организация" каза по време на заседание на кризисния щаб в Белоградчик министърът на енергетиката Теменужка Петкова, цитирана от "Фокус". Тя увери, че болниците и Центърът за спешна помощ са осигурени с ток.

В Южна България пък поразии нанесоха проливните дъждове. Заради наводнение е затворен ГКПП Капитан Андреево. В момента движението на превозните средства от и за Турция е пренасочено към пункта в Лесово. Началникът на свиленградската митница Тодор Караиванов съобщи пред "Дарик", че капацитетът на пункта не е голям и затова ще се образуват опашки и от двете страни на границата. От областната противопожарна служба пък съобщиха за Haskovo.info, че са извеждали служителите от ветеринарната служба на Капитан Андреево. Заради наводнения бяха затворени и други пътища в областта.

Заради заплаха от преливане на язовир "Зорница" в област Бургас са евакуирани 100 души от селата Райново и Драка в община Средец. В община Созопол е залят пътят между селата Вършило и Габър, а движението от Ахелой към Поморие е спряно. Заради обилен дъжд в Стралджа, Сливенско, са евакуирани 34 деца и 14 жени и са настанени в едно от училищата в града.

Критично е състоянието по поречието на реките Камчия, Ропотамо, Твърдица, каза пред "Дарик" ръководителят на дирекция "Води" към Министерството на околната среда и водите Асен Личев.
821
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД