:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 225
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Съдебната власт изкрънка още 33.4 млн. лв.

Управляващите и БСП са склонни съдебната власт да получи с 33.4 млн. лв. повече от предвидените 460 млн. лв. в проекта за бюджета й, одобрен от правителството. Това се разбра в четвъртък по време на заседанието на парламентарната правна комисия.

25.4 млн. лв. от допълнителните пари ще отидат за попълване на незаетите щатове и увеличение на заплатите на магистратите. В момента възнагражденията в системата са под законовия минимум, тъй като не са актуализирани от лятото на 2012 г., въпреки че са обвързани със средната бюджетна заплата. Най-ниската заплата е на младшите магистрати, а тези на останалите съдии и прокурори се изчисляват на тази база. Основната заплата на младши магистрат в момента е 1546 лв.

3 млн. лв. от допълнително отпуснатите за съдебния бюджет ще отидат за увеличаване на осигурителните прагове в системата. А останалите 5 млн. лв. са за изплащане на обезщетения по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди. Всяка година прокуратурата бива осъждана десетки пъти по този ред и плаща огромни обезщетения и лихви по тях.

Въпреки увеличението, което се отпуска на системата, парите й за догодина пак са с 50 млн. лв. по-малко от исканите 543.7 млн. лв.
3
1141
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
05 Декември 2014 08:53
Някой знае ли колко е заплатата на един съдия?
05 Декември 2014 09:41
Калфин, Калфин,за пенсионерите няма но за съдиите има.не можа да се пребориш ,а който не може да се преборва да си отива.пари има ,но незнаеш как да си поискаш.
05 Декември 2014 16:54
половин милиард и каква полза????
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД