:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Американският посланик Марси Рийс обиколи централите на БСП и ДПС



вчера. Срещата й с лидера на соцпартията Михаил Миков била планирана преди спирането на проекта "Южен поток" , уточниха от "Позитано" 20. Темата неизбежно е присъствала в разговорите. Рийс отново е лобирала за подкрепа на Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) между ЕС и САЩ. Позицията на БСП по този въпрос обаче е категорично "против". От ДПС отказаха коментар по темата.



АБВ няма да оттегли подкрепата си за кабинета



заради разминаването с останалите партньори по проекта "Южен поток". Това стана ясно от изявлението на Георги Първанов в кулоарите на парламента вчера. Ден преди това съпартийците му заплашиха да се откачат от ревера на ГЕРБ заради нарушеното споразумение между двете партии, в което изрично се предвижда изграждането на газопровода. "Ние не сме влезли в това партньорство, за да мислим как да излезем, а как да бъде успешно. Бихме оттеглили подкрепата си при натрупването на критична маса негативни решения и разминаване с програмната декларация", изтъкна експрезидентът.



Шестима депутати от разни партии,



избрани чрез преференциален вот, се солидаризираха с двамата изключени от ПГ на ДПС техни колеги - Муса Палев и Гюнай Хюсмен, и призоваха движението да преосмисли решението си. "Изключването на Палев и Хюсмен от парламентарната група на ДПС е лош сигнал за демокрацията в българското общество. Тяхното единствено прегрешение е, че са изпълнили желанието на избирателите, които са ги посочили лично за техни представители в парламента", се казва в декларацията, подписана от Георги Кадиев, Мартин Димитров, Борислав Миланов, Димитър Димитров, Манол Генов и Добрин Данев.





4
1086
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
04 Декември 2014 20:41
А някой някога ще даде ли повече инфо за това трансатлантическо споразумение. Само така между другото го споменавате, а Мис "Йес Сър" дудука колко било хубаво.
04 Декември 2014 21:33
По-секретно е от български договор с Газпром.
05 Декември 2014 02:23
Умничко, цели простиране на сащисаната юрисдикция и над ЕС. Това на кратко. Т.е. дефакто постигане не само стопанска интеграция в собствена интерес, но и юридическа / законова, със силно подчинено положение.

Не напразно се крият редица тайни анекси.
05 Декември 2014 04:59
Договора на немски се казва TTIP. Интереса на САЩ е да има защита на инвестициите, тоест ако американска фирма, инвестирала в ЕС, поради промени в законодателството претърпи парични загуби, държавата да плаща обезщетения на тази фирма. Без тази клауза в TTIP за САЩ споразумението не представлява интерес, понеже те търсят сигурни места за инвестиране с печалби, без да се интересуват от здравето на населението. Единственото е печалбата за американските концерни.
Примерно се разреши добива на шистов газ в Германия, но след две години при новите избори следващото правителство го забранява. То тогава трябва да заплати обезщетение на американските фирми, добивали досега шистов газ на немска територия, заради защита на инвестициите. При спор има международен съд, при който националните закони не играят абсолютно никаква роля, това е съд от адвокати. Просто казано, нещо което е много по-сложно. Във всеки случай струва много пари, двуцифрена милионна сума не е изключение само за заплати на адвокатите по делото, отделно сумата за обезщетение.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД