:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Директорката на училището в Дебелт е подала оставка

Директорката на училището в Дебелт е подала молба за напускане, съобщи зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева вчера. Таня Вангелова е написала още в сряда молбата си за доброволно напускане на поста, но реално освобождаването й влиза в сила от днес.

Причина за оставката на директорката е инцидентът с петокласника, който бе изнасилен от по-голям ученик в тоалетната на училището. Министерството на образованието се е самосезирало, защото от страна на ръководството на училището не е имало информация, уточни Кастрева. Според нея директорката на училището в Дебелт има вина по случая. Проверката в училището е констатирала пропуски при защитата на деца в риск. Министерството е наредило на инспектора по образование в Бургас проверка, която трябва да приключи до дни.

Осигурен е психолог, който да работи с пострадалото дете, с учениците и родителите от селото. Консултациите ще продължат, докато детето се успокои. Освен с пострадалото момче се работи и с другите 4 деца в семейството, което живее в лишения.

От 9 декември в Дебелт има засилено присъствие на жандармерия поради опасността от етнически конфликт, тъй като насилникът е от ромски произход. Преди ден в селото имаше протести, в които се включиха и младежи от футболните агитки в Бургас. Скандиранията бяха срещу циганската престъпност, имаше и плакати "Помните ли Катуница?".
1
1013
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
12 Декември 2014 14:04
Бабата на насиления Гошко не издържа! Покоси я инсулт
Жената не могла да преживее мисълта за ужасното посегателство
-----------
Късно снощи бабата на насиления в училищната тоалетна петокласник от Дебелт е била покосена от инсулт. Възрастната Донка е научила последна за гнусното мъчение над внучето си.
Възрастните хора в селото живеят в страх. Обясняват, че жената не могла да преживее мисълта за ужасното посегателство над детето, в полунощ е била покосена от инсулт (снимка: натиснете тук)

Натисни тук
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД