:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 305
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Българин убит при атентат в Израел

32-годишният бивш миньор от Златоград Красимир Митков Ангелов загина при двойния бомбен атентат в Тел Авив в неделя. Той заминал на работа в Израел през ноември 2001 г. като строителен работник чрез наша фирма. Имал изряден договор с фирма "Кафрит" и не възнамерявал да го прекратява, съобщи говорителят на Външно Любомир Тодоров. По време на експлозията Красимир пазарувал. Той е женен, има 7-годишна дъщеря Антония. Красимир трябвало да се завърне да види семейството си в Златоград през май, съобщи вчера съпругата му Людмила.

Откакто е заминал, Красимир не се е връщал в България. За последен път се обадил на близките си в първите дни на януари и бил радостен, че се е преместил да работи в смятания за по-спокоен град Тел Авив.

Ангелов събирал пари, за да започне собствен бизнес след завръщането. Преди да замине, бил около 2 години безработен. Последното му работно място на родна земя са мините в Лъки, а преди това е бил миньор в Златоград.

"Най-трудното е как да кажа на дъщеричката, че баща й го няма. Не мисля за себе си, а как детето ще понесе всичко това", каза съпругата Людмила. За Нова година Антония изпратила на баща си картичка със сърце и отпечатък от дланта, по която да разбере колко е пораснала.

Има още 8 неидентифицирани трупа, надяваме се това да бъде единственият загинал български гражданин, каза говорителят на Министерството на външните работи Любомир Тодоров.

Около 40 мъже от Златоград в момента работят в Израел, казаха от общината. Те са предимно бивши миньори, останали безработни след ликвидацията на "Горубсо". Семействата им са в паника дали и някой от тях не е станал жертва на атентатите.

Разходите по балсамирането и транспортирането на тленните останки на Красимир ще бъдат поети от правителството на Израел, съобщиха от МВнР. Мярката ще бъде приложена за всички жертви независимо дали са били легални или нелегални емигранти. Израелската национална застрахователна компания вече е влязла в контакт с нашето посолство за изплащане на парични обезщетения на родителите на Красимир.

До този момент няма данни за други жертви или пострадали български граждани, каза още Тодоров. Той още веднъж отправи предупреждение към всички, които смятат да пътуват за Израел, че страната не е най-спокойното място за работа и живеене. Нямаме официални данни колко български граждани пребивават в Израел, казаха още от Външно.
856
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД