:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 510
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕС няма да има общи правила за личните данни и през 2015 г.

Новите правила за защита на личните данни в ЕС вероятно няма да бъдат готови до края на годината, макар че се очакваше проектотекстът да е завършен до юни, предава електронното издание "ЮрАктив". Европарламентът и 28 държави членки не могат да постигнат съгласие за законовия пакет, който включва една регулация и една директива. Забавянето оставя европейските граждани без защита от евентуално следене от службите за сигурност и бизнеса, предупреди зам.-председателят на комисията по граждански свободи в ЕП Ян Филип Албрехт в доклад пред парламента.

Основният проблем е в дефиницията дали администраторите на лични данни да искат "изрично" съгласие от потребителите, преди да започнат да обработват информацията им, както настояват парламентът и ЕК, или съгласието да бъде "недвусмислено", както искат повечето държави членки. Обект на дискусии е и предложението гражданите да сезират националните комисии за лични данни, дори когато нарушенията са извършени в други страни от съюза.



756
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД