:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 246
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
САЩ: Информацията, че американка е предлагала подкуп, не ни интересува

Притискали шефа на КС да гласува срещу главния прокурор

Защо да не бъда подслушван и аз, ако има някакво съмнение, заяви Данов
Снимка: Велислав Николов
Имаше кампания срещу мен като председател на Конституционния съд да гласувам срещу Филчев, заяви вчера Христо Данов. Натискът бил направен преди първото гласуване на КС дали може друг съд да преценява законно ли е избран Филчев.

"Аз с Филчев нямам нищо общо, не го и познавам дори. Даже изкараха, че той ме заплашвал чрез сина ми, а се оказа точно обратното", каза още Данов. Той вярвал на сина си Веселин Данов, че са му предлагани 150 000 долара, за да му повлияе за свалянето на главния прокурор.

"Аз не съм присъствал на предлагането на тези пари, но предполагам, че това, което ми каза, е истина. Но не искам да коментирам тази разправия, защото не съм бил там и не мога да потвърдя", каза съдията.

Главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов прие междувременно вчера в кабинета си зам.-посланика на САЩ Родерик Мур и съветничката в щатската мисия Керън Креймър, чието име бе намесено в скандала с предлагания подкуп на Данов-младши. В края на 2002 г. синът на председателя на КС обяви, че зад това стои представителка на чуждо разузнаване. Вътрешният министър пък заяви, че става дума за млада красива жена, която според "Медиапул" е Креймър. В неделя Георги Петканов заяви, че се е пошегувал и изчисти името на американката.

"Изобщо не обсъждахме информацията във вестниците, толкова е нелепа, че нямаме време да се занимаваме с нея. Това е останало зад нас, интересува ни сътрудничеството с МВР", заяви след повече от час среща с Борисов Родерик Мур. Според него случаят с подкупа изобщо не бил обсъждан. Вчера Веселин Данов заяви, че би казал за чие разузнаване става дума лично на американския посланик Джеймс Пардю. Не сме получавали искане за среща и не ни интересува, каза Мур. Креймър изобщо не коментира.

По повод другия скандал около Данови баща и син, че също са подслушвани, съдията заяви: "Синът ми твърди, че е подслушван, не виждам защо да не бъда подслушван и аз, ако има някакво съмнение. Спецслужбите нямат друг способ, освен да търсят най-широкия кръг на възможности за добиране на истината. Ако бяха подслушвани много от бившите министри, нямаше да се стигне до тази корупция."
1026
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД