:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 238
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Росен Скендерски е бил убит, смятат следователи

Взривеният бил подозиран за люлинското убийство

Уликите обаче не се потвърдили, задържали го за грабеж
Взривеният онзи ден в София Росен Скендерски през 1996 г. е арестуван и за убийството на полицаите в "Люлин", съобщиха следователи пред "Сега". Полицаите Йордан Бинев, Красимир Трошанов и Ангел Ангелов бяха разстреляни на 3 май 1996 г. За тяхното убийство вече е осъден Иво Кашавелов.

При разследването на разстрела през лятото на 1996 г. обаче полицията попаднала на следите на бургазлията Росен Скендерски и съучастника му Тошко Пеев, уличени за убийството на пазач в Сливен, което приличало на това на полицаите. Двамата работели сами, нямало данни за техни връзки със СИК, ВИС или друга групировка. При акцията за задържането им в София, ръководена от Ботьо Ботев, Пеев е убит. Скендерски е предаден на следствието с видими белези от побой. Установява се, че Росен няма връзка с разстрела на полицаите - той не приличал на престъпника, описан от очевидци. Ръстът му - 190 см, също не отговарял на заключенията на експертите за височината на убиеца. Не издържали и уликите за пазача в Сливен.

Но Скендерски е оставен в ареста по обвинение за грабеж над корейско семейство в столичния квартал "Младост" през 1995 г. Впоследствие е освободен срещу гаранция. В момента по този случай тече процес в столичния районен съд. Освен за грабежа по Росен е имало и обвинение за подправен паспорт и незаконен пистолет "Макаров". Подсъдими за грабежа са още четирима души. Процесът срещу тях ще продължи, срещу Скендерски ще бъде прекратен.

Версията, че Росен Скендерски се е самовзривил, изглежда невероятна, обявиха следователи. Според тях по-вероятното е да е бил взривен дистанционно. Ако Скендерски наистина беше клекнал, за да майстори бомбата, взривът щеше да отнесе и главата му, а е разкъсано само тялото, казаха магистратите. Родителите на Росен научиха от журналисти, че взривеният в София е техният син. До вчера сутринта никой от МВР не ги бе потърсил. "Вие сигурен ли сте, че това е моят син?", питаше майката Мария. Тя е пенсионерка от "Нефтохим". Баща му Слави бил механик в мина, но вече не работи.

Съседи разказаха, че Росен не е бил семеен. За първи път влязъл в софийския затвор за кратко през 1995 г. заради кражба на автомобил. Познати на Росен твърдят, че акциите му са извън Бургас и се замесвал в дребни погроми.

Семейството имало няколко трагични случки в миналото. Преди 10 г. бабата на Росен била убита след жесток побой в дома й в минното селище "Черно море" край Бургас. Другата му баба скочила от 4-ия етаж на блока си.
2464
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД