:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 363
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

В борда на касата ще плащат хонорари

9-те членове на управителния съвет на здравната каса ще получават възнаграждения за работата си в управата. Такива са изискванията на променения в края на миналата година Закон за здравното осигуряване. Досега членовете на УС, както и на контролния съвет и общото събрание не вземаха пари за работата си. Според шефа на УС Кирил Ананиев редно било тази практика да продължи.

Размерът на възнаграждението трябва да се определи от общото събрание на здравната каса. На вчерашното си заседание ОС обаче не може да реши точно колко да взема управата и как да се дават парите - за участие в заседание или като месечно възнаграждение. Обсъждани са варианти заплатата да е процент от средната заплата в здравната каса, която е 380 лв.; да се определя като в Търговско дружество; да е вързана към средната заплата в системата на здравеопазването. Вероятно решение за сумата ще се вземе на заседанието на общото събрание в края на април. Тогава ще стане ясно и дали членовете на контролния съвет на касата, оглавяван от главния секретар на Министерски съвет Севдалин Мавров, също ще получават възнаграждения.

ОС прие правилата за избор на директор на здравната каса. Очаква се той да бъде избран към средата на февруари. Директорът ще подпише договор за управление с УС. Той трябва да има висше образование, магистърска степен по здравен мениджмънт и 3 години управленски стаж в здравеопазването, банковото дело или застраховането.

"Който и да е директор на НЗОК, тя е една банка", каза членът на общото събрание на касата Желязко Христов, запитан чии имена се спрягат да директорския пост.
403
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД