:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 216
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Разследват кмета на Гълъбово за присвояване на 47 700 лв

Задържане под стража за срок от 72 часа постанови Старозагорската окръжна прокуратура и белезниците щракнаха около китките на кмета на Гълъбово Васко Точев.

Задържането е станало около обед на 6 януари, след като Точев е бил извикан за разпит.

Следственото дело е по член 203 от НК за присвояване на средства в особено големи размери. Евентуалната присъда е между 10 и 30 г. затвор.

Според източници от прокуратурата Васко Точев е "оползотворил" за лични нужди 47 700 бюджетни лева, без да има законно основание. Той вече е обвиняем и за подкуп в размер на 1000 евро от м. г.

Точев бе арестуван за първи път в кабинета си през май м. г. след сигнал от първомайския бизнесмен Костадин Челебиев, че кметът поискал 1000 евро, за да разреши разкриване на пункт за изкупуване на цветни метали.

Белязаните банкноти били сложени в плик. Точев престоя близо месец в ареста, откъдето излезе срещу парична гаранция и заради влошено здраве. Едно от делата по мярката за неотклонение тогава се гледа в болничната стая, където следственият бе настанен след диабетна криза.

Първоначално Точев бе отстранен от кметския стол, обжалва и бе възстановен, след което апелативният съд в Пловдив отново го отстрани.
787
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД