:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,918,980
Активни 278
Страници 1,882
За един ден 1,302,066

Българите предпочитали да се събират с приятели и да четат вестници

Събирането с приятели е най-предпочитаното занимание на българите в свободното им време, сочат обобщени данни на социологическата агенция "Алфа рисърч" за 2002 г. 30% се виждат с приятелите си вкъщи поне веднъж седмично, а 20% - поне веднъж в месеца.

60 на сто предпочитат да се съберат с приятели в заведения, 2/5 правят това поне веднъж в месеца. В кафенета и в клубове обичат да ходят предимно най-младите, както и хора с доход над 100 лева на член от домакинството. Освен да се събере с приятели, през свободното си време българинът обича да чете вестници и списания - 90 на сто преглеждат печатните издания, показват данните. 72% четат вестници и/или списания поне веднъж в седмицата, 13% - поне един път месечно, а 4% - няколко пъти в годината и по-рядко.

Друго любимо занимание на българина е четенето на книга - всеки четвърти декларира, че чете книга поне веднъж седмично.

17% предпочитат в свободното си време да ходят на изложби, същият е и делът на почитателите на симфоничните концерти. 14% предпочитат рокконцертите, а 9% - операта и балета.

Киното измества театъра и става по-популярно, констатират социолозите. Любителите на театралното изкуство в селата и малките градове посещават театър няколко пъти в годината и по-рядко, отбелязват от "Алфа рисърч".

45% от българите се занимават активно в свободното си време със спорт или туризъм. Редовно се отдават на такива занимания 28%, 16% спортуват поне веднъж в седмицата, а 12% - поне веднъж в месеца. Половината от анкетираните обаче не обичат да отделят от свободното си време за спорт или туризъм.

Три пети от анкетираните обичат да пътуват. Сравнително по-мобилни са жителите на градовете и най-младите. През летния отпускарски сезон на 2002 г. 12% са заявили, че планират да отидат на море, 4% са избрали планината, а седем на сто са предпочели да почиват на село или на вилата си.
547
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД