:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Казус

Британски принц бе забъркан в сексскандал с малолетна

Ищца по дело срещу американския финансист Джефри Ъпстийн твърди, че е била принуждавана да забавлява принц Андрю
Снимка: Дейли мейл
Андрю на разходка в Сентрал парк с Джефри Ъпстийн през 2011 г. Снимката предизвика скандал и принцът бе принуден да се оттегли от поста на специален представител на Великобритания за международната търговия и инвестициите.
През септември 2013 г. въоръжени полицаи се изправят лице в лице с предполагаем натрапник в просторните градини на Бъкингамския дворец и провокират съмнителния обект ядосано да изкрещи: "Не знаете ли кой съм аз?" Полицаите се извиняват, че не са успели да разпознаят принц Андрю - втория син на кралица Елизабет Втора и пети по реда на наследяване на британския престол. Сега той можеше и да не е замесен в сексскандал с малолетна, ако не беше търсил отговор на този въпрос повече от десетилетие, след като се оттегли от Кралските военноморски сили през 2001 г.

Скандалът, свързан с изпадналия в немилост американски финансист Джефри Ъпстийн, не дава признаци скоро да утихне, независимо че



Андрю е "напълно невинен"



по думите на източник от Бъкингамския дворец. В САЩ предстои да започне съдебен процес срещу Ъпстийн, а една от ищците по делото - Вирджиния Робъртс, се готви да пусне книга, разкриваща цялата истина. Принц Андрю е споменат в документацията по дело, заведено срещу Ъпстийн. Искът, който е на стойност 50 млн. долара, е от 2008 г., а Джефри Ъпстийн е обвинен в "сексуални предпочитания и мания към непълнолетни момичета... получил достъп в дома си до малолетни момичета, които са в неизгодно икономическо положение, и сексуално ги насилил".

Бъкингамският дворец обикновено отказва да коментира въпроси, свързани с личния живот на членовете на кралската фамилия, но този път бе принуден да направи две извънредни съобщения. Първото бе разпространено на 2 януари и в него се отхвърляха като "абсолютно неверни всякакви съмнения за непристойно поведение спрямо малолетни" от страна на принца. Във второто съобщение, пуснато на 4 януари, Андрю вече беше споменат с официалната си титла. "Категорично отричаме, че Н. Пр. херцогът на Йорк е имал сексуален контакт или взаимоотношения с Вирджиния Робъртс. Обвиненията са лъжа и напълно неоснователни".

Второто опровержение бе разпространено в отговор на интервю на Робъртс за в. "Мейл он сънди". Тя твърди, че е работила за Ъпстийн в продължение на три години, от 1999 г. до 2002 г. като "сексробиня", както и че докато е била само на 17 години, е



принуждавана три пъти да прави секс с принц Андрю -



в Лондон, в Ню Йорк и на карибски остров. Робъртс се отказа от анонимността си, за да даде интервюто. През декември под псевдонима Джейн Доу 3 тя се присъедини към гражданско дело, гледано от съд във Флорида. Освен нея ищци по делото са още три жени, които твърдят, че в миналото са станали обект на насилие от страна на Ъпстийн. Те се противопоставят на споразумението, с което през 2008 г. Ъпстийн бе признат за виновен по обвиненията, че си е осигурявал малолетни проститутки, и смятат, че е трябвало да отговоря в съда за деянията си. Документите, предоставени от Робъртс по гражданското дело, показват, че е имала сексуални отношения не само с принц Андрю и с Джефри Ъпстийн, а и с бившия преподавател по право в Харвардския университет Алан Дершовиц, който енергично отхвърля обвиненията и дори използва свое интервю за Би Би Си, за да обвини Робъртс в лъжа. Във второ свое интервю за Би Би Си Дершовиц заяви, че се надява да има възможност обвиненията на Робъртс да бъдат проверени в съда, и настоя принц Андрю "да предприеме всички възможни правни действия". Адвокатите, които са се консултирали с представители от Бъкингамския дворец, твърдят, че възможностите за подобни действия изглеждат ограничени. Дори и да бъде заведено дело, източници от двореца са наясно, че подобно развитие на нещата крие риск и ще насочи вниманието на обществото към обърканата история, заради която Андрю се сближава с Ъпстийн.

Става въпрос за пари и лоша преценка. Принцът съвсем не е единствената високопоставена кралска особа, потърсил богата компания, подмамен от видимата защита, която подобна фирма може да му осигури - уединени почивки, частна охрана, щедри подаръци. Андрю, подобно на брат си Чарлз, често събира пари за благотворителни дейности, които развива. През 2010 г. бившата съпругата на Андрю Сара Фъргюсън бе на ръба на фалита, а Джефри Ъпстийн й помогна да плати дълговете си. Това неудобно разкритие се появи, след като през 2011 г. фотограф снима наскоро освободения от затвор Ъпстийн, който е излежал 13 месеца от 18-месечната си присъда, да се разхожда из Сентрал парк в Ню Йорк, докато разговаря с принца. Решението на Андрю да поддържа това приятелство, въпреки че Ъпстийн бе осъден за криминално деяние,



предизвика вълна от критики, които доведоха до оттеглянето на принца



от поста на специален представител на Великобритания за международната търговия и инвестициите. Това беше почетна позиция, без заплата, но основното занимание на Андрю след напускането на флота през 2001 г.

Предизвикателството за Андрю и дворцовите му съветници от доста време е как той да бъде ангажиран с нещо значимо и да не е на първите страници на вестниците. В действителност няма достатъчно ангажименти като член на кралската фамилия, особено след като по-младото поколение започна дейно да се изявява. Принцът е известен с любовта си към охолния живот, а има и много снимки, които затвърждават имиджа му на плейбой. Сред тях е и фотография от 2001 г., на която принцът е на яхтата на Ъпстийн, заобиколен от разголени жени. В същата година е направен и кадър, който показва, че е поставил ръка на кръста на красива блондинка: това е Вирджиния Робъртс.

Андрю се е възползвал от гостоприемството на доста съмнителни личности, понякога по свой избор, а понякога по повелята на британското правителство. До падението и осъждането си Джефри Ъпстийн изглежда уважаван заради приятелския си кръг, в който се твърди, че влиза и бившият президент на САЩ Бил Клинтън. Затова и ищците по делото се питат дали връзките на Ъпстийн са му помогнали, за да постигне споразумението през 2008 г. Източник от Бъкингамския дворец казва, че принц Андрю категорично отрича да е ходатайствал пред американските власти в полза на Ъпстийн.

Новият скандал заплашва сериозно имиджа на британската кралска фамилия. Затова дворцовите служители не изключват напълно всички възможности, дори и вероятността кралският двор да търси обезщетение от съда.
Снимка: Дейли мейл
Андрю със 17-годишната Вирджиния Робъртс по времето, когато според признанията й е била "сексробиня" на Ъпстийн. Финансистът три пъти я принудил да прави секс с принца.
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Принц Андрю категорично отрича обвиненията, че е правил секс с малолетна.
5
3262
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
20 Януари 2015 20:38
Да не се излагаме с жълти четива, при това доста глуповати - как някаква години по-късно се сетила...
Една баба се разкрещяла:
- Помощ! Изнасилват ме...
Дотичали комшиите.
- Кой, кой, кой... Къде е?
- А, то беше преди 60 години...
- Ми що викаш?
- Кеф ми е като се сетя...
------------------------
Сайтът на Генек
20 Януари 2015 20:49
Много обичат журналистите секс с малолетни. Пляскат го в заглавието и се наслаждават на собствения си материал, фантазирайки си извращения. Девойката е на 17 г., на тази възраст много български гражданки имат по 2-3 деца. Не са от непорочно зачатие... Ама за тях не смеят да пишат, камо ли да ги снимат из махалите. Друго си е на жълтите павета да си мечтаеш за секс с малолетни, че и да ти плащат за това.
21 Януари 2015 05:15
Че Андрю е нерез - никакво съмнение.
Съмнението идва в момента когато курвето почва да приказва че било "насилвано" да прави секс с принца.
21 Януари 2015 10:04
Това изобщо не е за "Наблюдател"
21 Януари 2015 12:44
Аз бих го поместил във "Воайор"!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД