:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,693,910
Активни 343
Страници 12,528
За един ден 1,302,066

Движението ПЕГИДА превзема Европа

Антиислямски структури се появиха в Дания, Норвегия, Испания, Швеция и Швейцария
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Германското антиислямско движение ПЕГИДА вече има свои последователи в цяла Европа. Негови привърженици в Дания проведоха първи демонстрации в три града в понеделник вечер. Над 200 души се събраха в столицата Копенхаген.
След като набра десетки хиляди привърженици в Германия движението ПЕГИДА (Европейски патриоти против ислямизацията на Запада) вече обхваща и други страни в Европа. Негови активисти проведоха няколко марша в Дания в понеделник и планират още в скоро време. Демонстрации на ПЕГИДА се състояха в датската столица Копенхаген, както и в градовете Орхус и Есберг, съобщиха местни медии. Стотици хора с карикатури на ислямския пророк Мохамед преминаха в шествия по улиците. "Разпространяващият се в последните години радикален ислям е заплаха за Запада и неговите ценности", заяви лидерът на датското крило на движението Николай Сенелс. Над 5000 души участваха в контрапротест срещу движението в Копенхаген.

ПЕГИДА беше създадено и в Норвегия, където десетки негови членове преминаха по улиците на столицата Осло, като над 500 протестираха срещу тях. Антиислямското движение откри свой клон и в Испания. В един от първите си коментари в социалната мрежа "Фейсбук" испанското крило на ПЕГИДА написа, че "ислямът няма място в свободни и демократични общества като Европа". "Подготвяме демонстрация, на която членове на групата в Германия ще присъстват", коментираха от организацията. Датата на събитието все още не е известна. По-рано стана ясно, че групата подготвя демонстрация пред най-голямата испанска джамия, но тя е била отменена, тъй като властите в Мадрид са отказали да дадат разрешение за провеждането й. В Испания живеят близо два милиона мюсюлмани. Миналата седмица стана ясно, че ПЕГИДА създаде крило и в Швейцария, което планира да проведе първата си демонстрация на 16 февруари. Преди близо седмица онлайн версия на германското антиислямско движение се появи и в Швеция, като в профила му във "Фейсбук" вече има хиляди лайкове.

В самата Германия планираната за този понеделник демонстрация на ПЕГИДА в Дрезден беше отменена, както и протестите срещу нея заради заплахи срещу лидерите на движението. Демонстрации на подобни антиислямски крила обаче се проведоха в столицата Берлин, Мюнхен, Дюселдорф, Магдебург и Саарбрюкен. В контрапротестите срещу тези маршове участваха отново хиляди противници на крайнодесните сили.

МЕРКИ

Петима чеченци, които са заподозрени в подготовката на атентат, са арестувани в град Безие, Югоизточна Франция, вчера. Междувременно групировката "Ислямска държава" поиска откуп от 200 милиона долара за двама японски заложници, които да бъдат платени до 72 часа. Във видео, разпространено в ислямистки сайтове, неин боец с британски акцент заплашва да убие заложниците. На видеото се виждат двамата заложници в оранжеви блузи, които джихадистът идентифицира като Кенджи Гото Дзого и Харуна Юкава, пленени м. г. в Сирия.
24
8044
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
24
 Видими 
20 Януари 2015 20:01
Норвегия и Швейцария ги оставете - те не са в Европа
20 Януари 2015 20:16
Робовладелската и проробовладелска преса, съответно посланиците на т.нар. бели, демократични, развити, евро-атлантически и пр. държави, начаса ще изврещят, че подобни протести са проява на предсредновековна ксенофобия...
20 Януари 2015 20:20
Нас и румънците не ни искахте...сега се чудете как да се отървете от мюсюлманите .Объркан свят !
20 Януари 2015 20:30
Напълно нормално предвид тоталния провал на мултикултито на Запад. Пет години живях в китно немско зидлунгче с една протестантска църква, две джамии и три берберници. Колко дълго може да се продължава така? Два свята - единият е излишен. Насила хубост не става.
20 Януари 2015 20:33
Това да не са ви Балканите, където хората наистина знаят какво е мирен живот с "другия", стига да не са ръчкани от "Великите сили".
20 Януари 2015 20:38
Норвегия и Швейцария ги оставете - те не са в Европа

Аман от глупаци. Заради тях се изнесохме от една територия.
20 Януари 2015 21:30
Ми не са бе, муцка. Технически не са. Като Русия, нали така?
20 Януари 2015 21:42
Европа изтрещява с тия карикатури.
Това не е свобода на словото. А и това не могат да са карикатури -- гнусотии, извадени все едно от драсканиците на най-долния кенеф. Що за възпитание ?
Ако тръгнеш по улицата и започнеш да се дракаш с хората, те те предупреждават да бъдеш по вежлив, но ти се дракаш -- е ли това свобода на словото... или липса на възпитание.
Аки идеш при Кубрат Пулев и го напсуваш на майка -- е ли това свобода на словото. Ако Кубрат Пулев те предупреди, но ти не спираш да го псуваш и той ти пусни десен прав, само той ли е виновен.
Все такива обикновени въпроси, излишни за хора със здрав разум. Поставяме ги по скоро зза изтрещелите европейци и европеидните им подражатели у нас.
Европейците изтрещяха напълно. Отдавна изтрещяват, занимавайки ни с криви краставици, щастливи кокошки и прасета и прочие дивотии, несъобразени на хала на който са хората от почти цяла Европа ... че и гей-паради, гей сватби ...
Покрай еврогейците изтрещяват и у нашенско. По новините даваха някакви хукнали да слагат чипове на котките ... Сичката я утасахме сега е ред, по европейски тертип да се занимаваме и с чипове за котките, и др. таквиз.
Та да се чудим ли на изтрещели европейци, докарани до състояние на роботизирани биологични единици, превърнати в купувачи на вещи. Срамно е да си европеец в такива времена и да се оприличаваш на хора без най-обикновено възпитание.
20 Януари 2015 21:58
*
20 Януари 2015 21:58
*
20 Януари 2015 21:58
*
20 Януари 2015 22:13
Гладиатор,
Хубаво си го повторил, потретил и почетвъртил! Надявам се да не е техническа грешка.
А дано който го прочете от Шарлитата да го осмисли и да се замисли.
А дано, ама надали.
20 Януари 2015 22:31
Започнало като спонтанно, анти-системно движение, ПЕГИДА ще бъде первертирано от псевдолибералната прислуга и сащисаните подстрекатели и подпалвачи на Третата световна.

Така пренасочват с измислените слогани и лозунги, а и с техни внедрявани провокатори същността на движението. Което започна не срещу религията на мохамеданите и исляма или пък тълкуванията му от фанатици-екстремисти, насочвани умело от агенти на сатанистите. То започна срещу сегашната Евро-Гейска-антиевропейска и анти човешка Система помпаща изкуствено, нарочно, с предумисъл тълпи и сганта от всякакви не европейски страни, същества изгонени зорлем от родините си с всякакви средства от Паразитите.

Ликвидирането на Европа и бялата раса е тяхната цел.

Сега вече преминават към впрягане на Движението ПЕГИДА, по същество и замисъл срещу Тях, за да служи на ЦЕЛИТЕ им!!
20 Януари 2015 22:37
Европа беше подхлъзната по глобалистката пързалка прекалено дълго време.

Е, ... взе да се съвзема.
Айде хаирлия да е...!
20 Януари 2015 22:43
Това да не са ви Балканите, където хората наистина знаят какво е мирен живот с "другия", стига да не са ръчкани от "Великите сили".

20 Януари 2015 22:49
Всичко започва с глуповатите декларации за свобода на религията. Съжителството на две или три авраамистични религии е възможно само при категоричното надмощие на една от тях. Я да си припомним договорът на Умар: Натисни тук
21 Януари 2015 01:31
Всякакви пегиди, шарлита и прайдове са за да се предотврати появата на нещо истинско. Няколко хиляди бюрократи, магистрати и други дегенерати трябва да бъдат третирани като набедените парижки терористи и нещата постепенно ще се оправят. Изоставени печатници има достатъчно, стадиони - също!
21 Януари 2015 07:21
Западните политици-умници ей това докараха. Война с мюсюлманския свят. То не бяха въоръжавания, то не беше използване на определени фундаменталистки групи, за свои цели. И накрая ей това стана. На времето СССР отиде в Афганистан за да спре разрастващия се фундаментализъм там, който е на границата му с мюсюлманските му републики..Те бяха поканени от тогавашния президент Амин, той два пъти ходи до Москва. Грешка беше да го премахнат. САЩ събраха всичките мюсюлмани по света въоръжиха ги, обявиха ги за борци за свобода и от там се пръкнаха Ал Каида и талибаните. Така се роди ислямския тероризъм. След това премахнаха диктаторите-противници на ислямския тероризъм Садам, Кадафи, Мубарак и се опитаха да премахнат и Асад. И на тяхно място се появи ИДИЛ.И нямаше какво друго да се получи, най-малкото американски тип демокрация.
21 Януари 2015 08:52
Стотици хора с карикатури на ислямския пророк Мохамед преминаха в шествия по улиците. "Разпространяващият се в последните години радикален ислям е заплаха за Запада и неговите ценности", заяви лидерът на датското крило на движението Николай Сенелс.


А довчера се гнусяха от Волен Сидеров и другите патриотични организации в България !
Сега Волен да иде при френския посланник , че да му рлече : "Мосю Амбасадьор, кацнахте ли и вие французите, на Моя ?! "
21 Януари 2015 09:47
И Норвегия и Швейцария са в Европа, не членуват в ЕС, нито в еврозоната, но това не променя с нищо географското им положение.
21 Януари 2015 09:49
Демонстрации на подобни антиислямски крила обаче се проведоха в столицата Берлин, Мюнхен, Дюселдорф, Магдебург и Саарбрюкен. В контрапротестите срещу тези маршове участваха отново хиляди противници на крайнодесните сили.

тук има нещо неверно - точно "крайнодесните" сили би трябвало да са ядрото на "антиислямските" крила, а не да протестират против тях...
21 Януари 2015 10:04
Предводител на команчите

Това да не са ви Балканите, където хората наистина знаят какво е мирен живот с "другия", стига да не са ръчкани от "Великите сили".

Е, Вожде, да не прекаляваме с розовия цвят на очилата, все пак.
Един Обама за последното денонощие ни стига.
21 Януари 2015 10:52
Днес Пегида, утре Хитлер!
21 Януари 2015 15:46
Вегетарианец

Днес Пегида, утре Хитлер!

Вдругиден - скара.

Хора, бдете!
Пардон - #хорабдетебе
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД