:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 79
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Царевичното олио снижава холестерола по-добре от зехтина

Консумирането на царевично олио снижава нивото на холестерола в човешкия организъм по-добре от студено пресования зехтин. Това важи както за "добрия", така и за "лошия" холестерол. Това са изводите от проучване, публикувано в най-новия брой на Journal of Clinical Lipidology. По време на опитите учените от Biofortis - глобален изследователски екип за диетично хранене, са установили, че царевичното олио понижава холестерола с близо 11 на сто, докато зехтинът - само с 3.5%. Като цяло царевичното олио понижава общия холестерол с над 8% в сравнение с около 2 процента за студено пресованото маслинено масло.

В проучването са участвали 54 здрави мъже и жени, като едни са вземали по 4 супени лъжици царевично олио, а други - по 4 зехтин. Резултатите показали, че царевичното масло е по-ефективно за намаляване на нивата на холестерола в сравнение със зехтина екстра върджин, защото има по-голямо количество растителни стероли. Това са вещества, които в най-голяма степен се съдържат в плодовете, ядките, семената, бобовите растения и растителни масла. Студено пресованият зехтин ги съдържа 4 пъти по-малко - 30 срещу 136 милиграма в царевичното олио.

2
1611
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
02 Февруари 2015 20:01
От американска царевица?
02 Февруари 2015 20:06
Само ако е от генно-модифицирана такава! Егати изследването - 54 човека! Ми те боята за коса я изследват на повече народ!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД