:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Боби Михайлов: Мачът с Румъния е тренировъчна игра

Едва събрахме играчите, иначе можеше да стоим в Анталия и 15 дни, каза шефът на футболния съюз
Президентът на БФС Борислав Михайлов замина за Анталия, за да гледа там днешната контрола на националите срещу отбора на Румъния, която ще бъде неофициален дебют за новия селекционер Ивайло Петев. На тръгване той говори пред медиите, като основната тема бе отказът на някои клубове да пуснат всички извикани от Петев играчи.

"Това е една проверка, която Ивайло Петев искаше. Успяхме да я осигурим, въпреки че е неофициална. Петев обаче много трудно събра отбор - каза Михайлов. - Въпрос на манталитет е дали клубовете ще си пуснат играчите. Ние като федерация правим всичко възможно да организираме тази контрола и харчим пари. Клубовете са в правото си да не пускат играчите, защото не е официална дата на ФИФА. Но те все пак са колеги и трябва да се уважават и да си помагат. Това го оставям на тяхното самосъзнание. При румънците има шестима от "Стяуа" и те ги пускат. Това е въпрос на манталитет. Националният отбор е национална кауза, а румънците, въпреки че са ни съседи, имат друг манталитет."

Михайлов предупреди, че не трябва да има кой знае какви очаквания към двубоя, който е довечера от 19 ч. на един от терените на хотел "Мардан палас".

"Съставът е експериментален, а мачът изобщо не е официален. Това е една тренировъчна игра - разясни той. - Ние едва събрахме играчите. Иначе можехме да стоим в Анталия и 15 дни. Въпросът е футболистите да дават всичко от себе си за националния отбор".

Той потвърди, че в БФС е постъпила оферта от Мексико за контрола на 30 май, но е била отхвърлена, защото и тази дата не е официална в календара на ФИФА. Това щяло да наложи да се изтеглят напред мачове от А група, но пак не било сигурно, че клубовете ще си пуснат играчите.

Късно онази вечер пък към състава на Петев се присъединиха и тримата, пуснати от "Лудогорец" за контролата. Светослав Дяков, Михаил Александров и Александър Александров са пътували 10 часа от Испания, където шампионите са на лагер, и се включиха в заниманията едва вчера.

Според букмейкърите България е аутсайдер в днешния двубой. Британската заложна къща Sportingbet определи коефициент 3.50 за победа на нашите при 1.85 за румънците и 3.40 за равенство.
3
1640
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
06 Февруари 2015 19:36
Перуката е отвратителен тип!
06 Февруари 2015 19:37
Перуката е синия кардинал в бг футбола
06 Февруари 2015 20:53
Начо, бЕгай да издоиш козите!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД