:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 341
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Посланици чакат действия по случая КТБ

Седемте посланици от ЕС, които в края на м.г. излязоха с обща позиция за съдийския бунт срещу ръководството на Софийския градски съд, отново излязоха с призив. Според тях са необходими "специфични действия по отношение на делата с висок обществен интерес като например случая с КТБ". "От решаващо значение е качественият скок в борбата с корупцията. Необходима е нова силна и ефективна институционална рамка, която да включва елементи от реални и ориентирани към резултата проверки на интегритета и достатъчно независим капацитет за разследване и обвинение", пишат още посланиците и очакват съществен напредък до лятото.

Дипломатите от Франция, Холандия, Белгия, Австрия, Дания, Финландия и Великобритания се определят като "група от единомислещи", които следят отблизо напредъка на България по критериите, заложени в механизма за наблюдение от ЕК. Те очакват актуализираната стратегия за съдебната реформа да се превърне в конкретни законодателни стъпки. Особено по отношение на структурата и функционирането на Висшия съдебен съвет (ВСС) и засилването на борбата с корупцията на най-високо ниво.

Според посланиците подобряването на управлението на съдебната власт е спешен въпрос. Затова ВСС трябва да се съсредоточи върху решаването на проблемите с разпределението на делата и неправомерното политическо или друго влияние върху магистратите.
1762
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД