:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 326
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

България обиграва млади боксьори на "Странджата"

СНИМКA: БГНЕС
Треньорът на мъжкия национален отбор по бокс Палми Ранчев се взира в надписите върху купа "Странджа", която бе представена пред медиите вчера в пресклуб "България".
Предимно млади български боксьори ще участват в тазгодишния турнир за купа "Странджа" в София, съобщи главният треньор на националните отбори Михаил Таков. 66-ото издание на традиционната международна надпревара ще се проведе от 24 до 28 февруари в зала "Универсиада" под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Участие са заявили рекордните 244 боксьори (173 мъже и 71 жени) от 35 страни, заради което и програмата на турнира е удължена с един ден.

"Турнирът се очертава да е много силен, идват редица медалисти от световни и европейски първенства. При жените ще се получи нещо като мини световно първенство", заяви новият изп. директор на българската федерация по бокс Светослав Сапунджиев.

България ще се представи с 31 състезатели, от които 8 жени. Най-опитните в мъжкия отбор са Стефан Иванов (52 кг), Айрин Исметов (64 кг) и Симеон Чамов (69 кг), а лидер при дамите е световната шампионка Станимира Петрова (54 кг).

"След като няма да използваме Тервел Пулев, Александър Александров и Детелин Далаклиев, разчитаме младите да влязат по-осезаемо на международната сцена при мъжете - коментира старши треньорът на мъжете Палми Ранчев. - Опитваме се да развиваме стил, конкурентен на най-добрите отбори. Доколко успяваме, ще се види на "Странджата"."

Пулев все още се възстановява от операция на апендицит през октомври, докато Далаклиев ще пропусне турнира в София, понеже на 26 февруари трябва да замине за Китай за участие в Световните серии. Английският клуб на Детелин "Бритиш Лайънхартс" ще срещне "Чайна Драгънс" в двубой от гр. А на 6 март в Саня.
1509
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД