:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 303
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Григор Димитров се извини след провала в Акапулко

Много съм разочарован, това не бях аз, обясни тенисистът, след като сдаде титлата си
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Поставената под №1 Мария Шарапова изпълнява сервис срещу Мариана Дуке-Мариньо (Кол) в мач от II кръг на женския турнир в Акапулко. Руската приятелка на Григор Димитров победи с 6:1, 6:2 и на 1/4-финалите ще срещне Магдалена Рибарикова (Слвк).
Тенисист №1 на България Григор Димитров не успя да защити и втората титла от общо четирите в своята кариера. За разлика от турнира в Стокхолм (Шв) миналия октомври, когато стигна до финала за втора поредна година, сега в Акапулко (Мекс, $1,41 млн.) шампионът се провали с гръм и трясък. Поставеният под №3 хасковлия бе развенчан във II кръг от квалификанта Райън Харисън (САЩ), който продължава напред след 7:5, 4:6, 6:0 срещу световния №10.

"Просто се случи, това е спортът. Има неща, които не можеш да контролираш, на първо място това е времето. Но няма да се оправдавам, защото каквито са условията за мен, такива са и за него. Грешката си е изцяло моя. Загубата е много тежка за мен, но и Райън е щастлив, че продължава напред. Няма да ви лъжа, страшно съм разочарован. Днес е от дните, които трябва да забравя. Това не съм аз. В същото време не трябва да падам духом, защото случилото се е част от процеса", обясни Григор пред медиите в Мексико.

По-късно българинът отправи отворено послание към феновете си в социалната мрежа "Туитър": "Извинявам се на всички, че не играх по-добре. Обещавам да се върна тук по-силен през следващата година. Благодаря за невероятната подкрепа."

Българското участие в Акапулко все пак продължава, макар и в женската схема с награден фонд $250 000. Сесил Каратанчева се възползва максимално от късмета си да попадне в основната схема като "щастлива губеща" от квалификациите и стигна до 1/4-финал, след като във II кръг елиминира Кики Бертенс (Хол) с 6:1, 6:4. Рано тази сутрин българско време втората ракета на България трябва да играе за място на 1/2-финалите срещу Моника Пуиг (ПРико).

Въпреки двете си победи без загубен сет в предишните срещи с Пуиг сега Каратанчева е сочена за аутсайдер от букмейкърите. Sportingbet определи коефициент 2.88 за успех на софиянката срещу 1.40 за родената в Сан Хуан пуерториканка.
1025
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД