:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 486
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Свалят тировете от магистралите по празниците

Забрана за движението на тировете по празниците въвежда пътната агенция. От днес тежкотоварните камиони над 12 тона няма да имат право да се движат от 16 до 20 ч., а във вторник забраната ще важи от 14 до 20 ч. Тези ограничения важат целогодишно при официални празнични дни и се въвеждат в последния работен и последния празничен ден. Отделно се въвежда забрана за петък и неделя през целия летен сезон - за периода между 1 юни и 15 септември. В петък ограничението е от 17 до 20 ч., а в неделя - от 14 до 20 ч.

Тировете ще се спират в указаните часове по магистралите и основните първокласни и второкласни шосета. Изключение има за участъка Харманли - ГКПП "Капитан Андреево" от "Марица". Сред второкласните вече е включено околовръстното на София в участъка "Южна дъга". Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Ремонтите на виадуктите на магистралите "Тракия" и "Хемус" ще бъдат завършени тази година, съобщи междувременно пред БНР шефът на пътната агенция инж. Лазар Лазаров. Миналата година държавата нямаше пари, но тази година средствата са заложени в бюджета, така че ремонтът може да се довърши. Успоредно с това е започната работа на 33-ти км на "Хемус", ремонт се прави и на големия виадукт на Елешница.
1193
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД