:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 454
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Директорът на ФБР идва в София

Снимка: ФБР
Джеймс Коми
Директорът на Федералното бюро за разследване (ФБР) Джеймс Коми се очаква да пристигне следващата седмица на посещение в България, стана ясно вчера. Информацията беше потвърдена от прокуратурата. Една от срещите на Коми в София е с главния прокурор Сотир Цацаров.

Това е третото посещение на директор на ФБР в България през последните 14 години. Преди това у нас бяха Луис Фрий - през 2001 г., и Робърт Милър III - през 2011 г. Джеймс Коми замени на този пост именно Милър, който ръководеше ФБР в продължение на 12 години.

Преди да бъде назначен на отговорния пост от януари 2002 до декември 2003 г., Коми е бил федерален прокурор в Ню Йорк, а след това заместник на главния прокурор на САЩ. През юни 2013 г. президентът Барак Обама го предлага за директор на ФБР. Кандидатурата му е одобрена от Сената с огромно мнозинство на 29 юли същата година. Коми встъпи в длъжност на 4 септември 2013 г.

През 2004 г. сегашният директор на ФБР се прочу, като отказа искането на администрацията на Джордж Буш-младши да възобнови програмата за следене на телефоните и електронните пощи на гражданите без санкция на съда. На следващата година той напусна поста си на заместник на главния прокурор и започна частна юридическа практика.

От 2005 до 2010 г. Коми е бил старши вицепрезидент на корпорацията "Локхийд Мартин". От началото на 2013-а е бил старши изследовател в Юридическото училище на Колумбийския университет и член на борда на директорите на банка HSBC.



ПЛАНОВЕ

България е включена в плановете на Пентагона за възпиране на Русия, стана ясно от изказването на зам. военния министър Кристин Уормът на слушания в Конгреса, съобщи БГНЕС. Спирайки се на някои положителни резултати от предишната политика на "рестартиране" в отношенията с Русия, тя каза: "Сега за нас е много по-необходимо да препотвърдим голямото значение на възпирането и нашите задължения по чл. 5 от Северноатлантическия договор". Става дума за колективната отбрана на страните членки на НАТО. Уормът поясни, че САЩ възнамеряват да "възпират по-нататъшната руска агресия" в Европа, застрашаваща стабилността на континента. По думите й САЩ вече са предприели редица мерки, включително "са осигурили същественото си военно присъствие в страните от Балтика, Полша, Румъния и България".



4
1753
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
27 Февруари 2015 00:41
"...Джеймс Коми се очаква да пристигне следващата седмица на посещение в България..."
на път за Сиктивкар (АР Коми), където да прекара остатъка от земните си дни
27 Февруари 2015 08:34
Във всяка областна структура на ДАНС ще има оперативна група по " Руски националезъм" или "Руско влияние" . Както искате го наричайте .
Ние ще се превърнем като Ирак. Постоянно присъствие на УСА заптиета / то сега ги има ,но по линия на Разузнаване /ЦРУ// по контраразузнавателна линия и сателитно правителство. Ха си казал нещо не по реда си , ха са те обухали като брашнен чувал.
27 Февруари 2015 09:32
Като си нямаме политици като в Турция! Хем са в НАТО, граничат едновременно ссъс Сирия и с Русия, пък нито са фронтова държава, нито ще имат "засилено присъствие"
27 Февруари 2015 18:23
Сега какво ще купуваме?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД