:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Шефът на "Пирогов" подаде оставка, но здравният министър не я прие

Директорът на "Пирогов" проф. Стоян Миланов е депозирал оставка в здравното министерство, но министър Петър Москов не я е приел. Причината Миланов да поиска да се оттегли от поста е била, че болницата не може да функционира така, както той би искал, а това, което "преляло чашата", е крайно амортизираната апаратура в спешния институт, обясни Москов.

Министърът обяви, че има доверие на Миланов и иска той да остане на поста си. "Имахме мъжки разговор. Ние с него сме не просто колеги, а и приятели. "Пирогов" има много наследени в годините проблеми. Аз като министър поемам ангажимента, за да придвижим максимално бързо тяхното разрешаване, защото в пълнота натрупани с толкова години проблеми не могат да бъдат решени с магическа пръчка. Понякога човек в ситуацията на проф. Миланов - директор на толкова тежко лечебно заведение, има нужда от чисто мъжки думи за подкрепа", обясни Москов. Двамата ще разработят план за постепенно подновяване на апаратурата. Москов обеща и промяна в начина, по който се плаща за лечението в "Пирогов", тъй като там се приемат предимно тежки случаи, които струват повече от цените, плащани от здравната каса. Дълговете на болницата са за 20 млн. лв.



КОНФЛИКТ

Директорът на районната здравна каса в Шумен д-р Йорданка Пенкова трябва да плати 50 хил. лв. заради конфликт на интереси, реши районният съд в Шумен, като потвърди наказателното постановление на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Комисията установила през 2013 г., че като шеф на РЗОК Пенкова е сключила 4 договора с "Частна психиатрична клиника - 2000", в която баща й и сестра й притежават 97% от капитала. Комисията е наложила глоби за 12 хил. лв. и постановила отнемане в полза на държавата на 201 хил. лв. - парите, които РЗОК е платила на частната психиатрична клиника. Съдът обаче намали санкцията на 50 000 лв.
1
1388
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
27 Февруари 2015 03:50
Циркове без край! Сигурно се е уплашил от проверка какви далавери въртят в Пирогов след случая Тонев? И Москов му обеща специално отношение? Бравос!!!!!!!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД