:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 352
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Още 6 дела за обезщетения

завеждат пострадали при инцидента с падналия асансьор в университетската болница "Майчин дом". Това обявиха от фондация "Асансьорна безопасност", създадена от Емануела Фролошка - една от жените в напреднала бременност, пострадали преди 5 години. Малко преди да изтече 5-годишната давност за търсене на обезщетения, към съда се обръщат Детелина Димитрова, Йорданка Василева и Наталия Тилиш, както и семейство Де Буур. Искът на Детелина е за 30 хил. лв. на Йорданка - за 100 хил. лв., а на Наталия - за 130 хил. лв., обясни пред "Сега" адвокатът им. Не е ясно какви ще са претенциите на Де Буур, които са по-леко пострадали. Самата Фролошка завежда нови две дела за общо 80 хил. лв. Единият й иск е за материалните разходи, направени при лечението на травмите й, а другият - за последвалата инвалидизация. Фролошка и още две майки заведоха дела срещу "Майчин дом" веднага след инцидента. Едва наскоро на първа инстанция тя осъди болницата за 59 хил. лв. На две инстанции Лидия Димитрова спечели 90 хил. лв. На 28 февруари 2013 г. Камелия Камбурова спечели иск за 40 хил. лв. на първа инстанция. От октомври 2013 г. казусът й виси пред апелативния съд.



Деловодителки били виновни

за прекратеното дело за измама срещу Петър Драшков - брат на бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков. Това е установила проверка в Софийската районна прокуратура, съобщи "Правен свят". Бившият дипломат беше подсъдим за аферата "Златното пате" за измама с фалшив подпис на премиера Бойко Борисов по времето, когато беше кмет на София. Преди седмица районният съд прекрати делото срещу Драшков, тъй като прокуратурата е изпуснала с един ден срока за внасянето му в съда. Сроковете притискаха обвинението, тъй като Драшков се възползва от правото си като обвиняем за тежко престъпление над 2 години да поиска делото му да се гледа или да бъде прекратено. От прокуратурата са стигнали до извода, че вина за изпуснатия срок имат две деловодителки и срещу тях ще бъдат образувани дисциплинарни производства. Жените били забавили обработката на материалите.
2189
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД