:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 351
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борисов: МВР да не философства по цял ден

"Вместо МВР да философстват по цял ден, да се стегнат да вършат работа". Такава критична препоръка отправи премиерът Бойко Борисов на последното заседание на кабинета, стана ясно от публикуваната стенограма.

Ден по-рано вътрешният министър Веселин Вучков даде знак, че влиза в остър сблъсък с премиера. На 4 март той ще предложи смяна на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и е на мнение, че трябва да бъдат сменени и шефовете на ДАНС и ДАТО - Владимир Писанчев и Цветан Китов. В петък в парламента Вучков потвърди намерението си. Борисов обаче е точно на обратната позиция.

Поводът за критичната забележка на премиера е убийството на Борис Борисов (39) до затвора в Казичене в четвъртък през нощта. Той е убит в колата си. "Още след заседанието с министъра на правосъдието да се изясни по каква работа е бил на оградата на затвора, с кои затворници се е виждал, защото камерите там не заснемат, сиреч ресорният зам.-министър много обстоен доклад да направи", нарежда Борисов.

Според източници на "Сега" оградата, до която е застрелян 39-годишният мъж, не е част от затворническата и се намира от другата страна на езерото. Там видеонаблюдение няма.

Премиерът си припомни как е арестувал убития навремето: "Тогава беше голям скандал, защото трябваше да докажем взрива и натривките... Така или иначе, беше приета защитната теза, че са отивали на риба. Снощи по каква работа е бил на оградата на затвора в Казичене? Може да е бил за гъби или за нещо друго..., но 13 изстрела има в него. Някоя риба, някой шаран или сом голям може да е бил засегнат от неговите взривове и да е взел предохранителни мерки".
2819
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД