:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 320
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Високи стандарти за атлетите ни на Евро '15

Поне петима българи ще се състезават в откриващия ден
Наглед непосилни може да се окажат нормативите за повечето ни участници на европейското първенство по лека атлетика в зала в Прага (Чех). Половината от включените в българската делегация 14 състезатели не отговарят дори на изискванията на родната федерация (БФЛА), но и тези, покрили предварителните стандарти, бяха изненадани от високата летва на домакините.

Например, скачачът Георги Цонов трябваше вчера да подобри с почти 40 см личния си рекорд в скока на дължина, за да се класира за днешния финал. Нормата в проведената късно снощи квалификация бе 8,00 м, а най-доброто постижение в кариерата на българския национал бе 7,67 м.

Още двама наши трябваше да стартират преди същинското откриване на Евро '15 днес. Снощи в квалификациите в тласкането на гюле се включиха Радослава Мавродиева и Георги Иванов. При дамите нормативът за влизане във финал бе 17,85 м, което би трябвало да е по силите на националката ни, която има 18,34 м през сезона. При мъжете обаче стандартът бе 20,55 м - с 14 см повече от най-доброто постижение на "Атлет №1 на България" тази зима. Иначе националният ни рекордьор има върхово постижение на закрито 21,02 м от миналия март.

Днес на старт в зала "О2" със сигурност ще застанат петима наши атлети. В 11 ч. българско време започват квалификациите на троен скок за мъже, в които ще участват Златозар Атанасов, Румен Димитров и Георги Цонов - единственият от отбора ни, който се записа за две дисциплини на първенството. Ако попадне сред осемте най-добри в скока на дължина от снощната пресявка, днес той ще има две състезания, понеже финалът е от 18,55 ч.

От 17,05 ч. пък стартира квалификацията в женския скок на височина с участието на Мирела Демирева и доайена в българския състав - 40-годишната Венелина Венева-Матеева. А за 18,25 ч. е насрочен финалът в тласкането на гюле за мъже, където евентуално Георги Иванов ще се бори за медал. Всички състезания от европейското първенство се излъчват на живо по "Евроспорт 2".
830
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД