:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

САЩ са готови на преговори с Башар Асад

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Над 4 милиона сирийци са потърсили убежище в съседни държави четири години след началото на войната в Сирия, показват данните на ООН. Около 7.6 млн. души са напуснали домовете си, но се намират в страната, а повече от 220 000 души са загинали в сраженията.
САЩ ще трябва да започнат преговори със сирийския президент Башар Асад, за да се сложи край на четиригодишния конфликт в страната, заяви държавният секретар Джон Кери в интервю за телевизия Си Би Ес. Досега Вашингтон постоянно твърдеше, че Асад е част от проблема в страната и трябва да отстъпи властта, за да бъде постигнато политическо споразумение.

"Ислямска държава" използва химически оръжия срещу кюрдските бойци в Ирак, заявиха техни представители, цитирани от в. "Гардиън". Съветът за сигурност в региона Кюрдистан обяви, че става въпрос за атака, извършена на пътя между иракския град Мосул и границата със Сирия. Видео, разпространено от кюрдите, показва как камион, обстрелван от тях, се движи по пътя и експлодира. По-късно много от тях са се оплакали от замаяност, прилошаване и обща слабост, а анализите на проби от почвата, извършени в неназована партньорска държава, са показали наличие на хлор в нея. От Организацията за забрана на химическите оръжия не са направили изявление по повода и няма независимо потвърждение на информацията на кюрдите.

"Ислямска държава" е направила копие на затвора "Гуантанамо" в Сирия, в който е държала 23 пленници от Европа и Америка. Испанският журналист Хавиер Еспиноса, който прекара повече от шест месеца в плен, писа за в. "Таймс", че джихадистите са готвели такъв проект отдавна и са заявили на затворниците, че ще прекарат дълго време там, защото са били първите пленени.



4
1566
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
15 Март 2015 20:10
САЩ са като фурнаджийска лопата.
Преди две години други ги редяха. Сега нещо Асад им стана много мил на сърцето.
Или пак са изтървали лошия дух от бутилката, че ще трябва чужди ръце пак техните горещи кестени да вадят?
Или най-после (а, дано!) са разбрали, че Русия не си играе на парцалки и кукли?
16 Март 2015 02:06

The United States will have to negotiate with Syrian President Bashar al-Assad to remove him from power and bring the Syrian civil war to a close, Secretary of State John Kerry said in an interview that aired Sunday.

Kerry said the U.S. is working hard to ratchet up pressure on the Syrian regime to bring Assad to the table to negotiate a political transition and stem what Kerry called "one of the worst tragedies any of us have seen on the face of the planet."
16 Март 2015 06:24
Или най-после (а, дано!) са разбрали, че Русия не си играе на парцалки и кукли?
Натовска и арабска авиация бомбардира позиции на ИД в Сирия. Русия как би могла да противодейства, ако тези бомбардировки се обърнат срещу Асад?
16 Март 2015 08:29
Много просто Велине, като задейства "нелеталното" оръжие, което се намира в руската база на сирийска територия. Същото може би, най-вероятно, вече се намира и в сирийската армия под вида на комплексите С-300 и това е единственото обяснение защо не са го направили досега любимите от теб американци. Страх лозе пази, особено след случилото се в Черно море преди време.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД