:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 235
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Гърция пак заплашена да остане без финанси

Председателят на ЕП Мартин Шулц разкритикува остро управляващата коалиция в Атина
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Солидарни с Гърция протестиращи се събраха пред министерството на финансите в Германия през уикенда, за да изразят подкрепата си за Атина.
Гърция може да остане без пари в края на март, писа в. "Франкфурт алгемайне зонтагсцайтунг". Премиерът Алексис Ципрас вече е поискал от Европейската централна банка да изпрати финансова помощ на Атина. Междувременно преговорите за спасителната програма за Гърция все още са в застой, а отношенията между Берлин и Атина се изострят. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предупреди лидера на СИРИЗА, че обсъжданията отнемат прекалено дълго време.

Управляващата коалиция в Гърция не работи, заяви председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, цитиран от "Дойче веле". Шулц критикува управляващите в Атина СИРИЗА и "Независими гърци" ден след като се срещна с премиера Алексис Ципрас. "Мисля, че сегашната коалиция на лява партия с десни популисти е грешка", каза Шулц. Председателят на ЕП критикува и министъра на отбраната Панос Каменос, заявявайки, че дори "слон в стъкларски магазин" би бил по-фин дипломат в сравнение с гърка. Изявлението на Шулц дойде, след като Каменос, който е и лидер на "Независими гърци", обвини Германия, че се намесва във вътрешните работи на страната. Каменос каза в интервю пред в. "Билд", че финансовият министър Волфганг Шойбле води "психологическа война" срещу Атина и "отравя отношенията между двете държави". Министърът заплаши, че ако Гърция напусне еврозоната, следващите ще бъдат Испания и Италия. "Що се отнася до т.нар. програми за помощи, обикновените гърци нямат достъп до тези пари. В почти пълния си обем средствата постъпват в банките. Хората са без работа, а цените продължават да растат", каза Каменос. Преди дни той заплаши и с голяма бежанска вълна от Гърция към Европа. "Ако бъде нанесен удар на Гърция, имигрантите ще се сдобият с документи за пътуване и ще се насочат към Берлин", заяви той.

Финансовият министър Янис Варуфакис се извини за фотосесията за списание "Пари мач", в която той и съпругата му са снимани в луксозния им дом в Атина. Снимките провокираха възмущение в социалните мрежи срещу министъра, който описа финансовите проблеми на Гърция като "хуманитарна криза".



21
2291
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
21
 Видими 
15 Март 2015 19:33
Гърция прекали бива, бива да са гьон сурати, но това е вече нагло да хапеш ръката, която те храни!
В пътеписа си "Глупаци в чужбина" великия Марк Твен още преди около 140-150 години ги е описал изключително точно гърците, наистина е велик, случайни работи няма!
15 Март 2015 19:49
В пътеписа си "Глупаци в чужбина" великия Марк Твен още преди около 140-150 години ги е описал изключително точно гърците..

Преди да нападаш други народи, научи се да пишеш грамотно на български.
15 Март 2015 20:03
Не напада други народи, а ги определя с точна препратка. Пълният член е за нещастния гречески народ. Александър Ипсиланти или Александър Спиланцев е последно героят?
15 Март 2015 20:03
Управляващата коалиция в Гърция не работи, заяви председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, цитиран от "Дойче веле". Шулц критикува управляващите в Атина СИРИЗА и "Независими гърци" ден след като се срещна с премиера Алексис Ципрас. "Мисля, че сегашната коалиция на лява партия с десни популисти е грешка", каза Шулц. Председателят на ЕП критикува и министъра на отбраната Панос Каменос, заявявайки, че дори "слон в стъкларски магазин" би бил по-фин дипломат в сравнение с гърка.

Този Шулц не беше ли колега на др. Сергей Станишев????
Цъ-цъ-цъ! Къде му е солидарността с лявото правителство на др. Ципрас?

Солидарни с Гърция протестиращи се събраха пред министерството на финансите в Германия през уикенда, за да изразят подкрепата си за Атина.

Да, обаче 52% от германците вече смятат, че Гърция не трябва да остане в еврозоната. И това благодарение на постоянните антигермански изявления на представители на правителството на Сириза.
Натисни тук
15 Март 2015 20:11
В исторически и политически план театърът винаги е помагал на съседите да оцелеят. Да видим, дали и сега ще им помогне. Няма да им е леко във всеки случай.
15 Март 2015 20:26
Преди да пишете глупости за народопсихологията на гърците вденете най-накрая 2 неща:
1. Заема е неизплатим
2. Ако Гърция фалира ще има верижна реакция, която може да помете цялата еврозона.
15 Март 2015 20:37
Мисля, че в очите на западноевропейското обществено мнение Гърция губи престиж.
15 Март 2015 20:40
1. Заема е неизплатим 2. Ако Гърция фалира ще има верижна реакция, която може да помете цялата еврозона.

дали ще и се опростят заемите или ще фалира сиризиада за ес вече е едно и също.
всъщност фалита е по-добрия вариант - ще ивма дисциплиниращ ефект за гърция.
15 Март 2015 20:42
Брех, как не можа да стане така, че сега и в България да има Евро и българският данъкоплатец да трябва да гарантира плащането на помощта на Гърция. Щяхме да четем същите излияния като тия за бежанците. А така - сега е лесно да се пеят ариите на солидарността. Нали българският данъкоплатец не плаща нищо!
15 Март 2015 20:46
1. Заема е неизплатим
2. Ако Гърция фалира ще има верижна реакция, която може да помете цялата еврозона.

Научете и Вие български, както е показано по-горе.
1. Заемът е изплатим, отделен е въпросът дали гърците искат да плащат. Въпросът е дискутиран и преди, няма да се връщам на аргументите.
2. Излизането на Гърция от еврозоната може да се окаже по-евтино за другите страни-членки, отколкото оставането й.



15 Март 2015 20:49
Излизането на Гърция от еврозоната може да се окаже по-евтино за другите страни-членки


другите страни нямат думата по въпроса за излизането на гърция от еврозоната.
15 Март 2015 20:52
другите страни нямат думата по въпроса за излизането на гърция от еврозоната.

Имат, имат, защото 80% от дълговете на Гърция са към тях. Само да се врътне кранчето и ще принудят Гърция да излезе от еврозоната.
15 Март 2015 20:55
А така - сега е лесно да се пеят ариите на солидарността. Нали българският данъкоплатец не плаща нищо!

Засега. Но като гледам апетитите на Сириза хем за отписване на дълг, хем за нова помощ (разбирай да не се връща), нищо чудно всички да се включат в плащането.
15 Март 2015 21:12
Финансовият министър Янис Варуфакис се извини за фотосесията за списание "Пари мач", в която той и съпругата му са снимани в луксозния им дом в Атина


Абе, сички цоциалисти ли са мегабогати?


15 Март 2015 21:21
Абе, сички цоциалисти ли са мегабогати?

В руската преса се появиха публикации, че администрацията на Обама подкрепяла Сириза срещу Меркел. Така, че ципрасите се оказаха и американски агенти...
Ти да видиш!
15 Март 2015 21:31
Така, че ципрасите се оказаха и американски агенти...

Eee, това Чок觧 го каза веднага след изборите.
15 Март 2015 22:22
http://www.parismatch.com/Actu/Economie/Le-ministre-star-nous-a-recu-chez-lui-Yanis-Varoufakis-Grece-725754

Cheers!
15 Март 2015 22:29
Гърция пак заплаши да остане без финанси.
16 Март 2015 08:08
Казах и пак ще повторя:
Да си тръгват от Еврозоната. И Италия и Испания също. Все паласпурковци. Кючек, вино и жени-на тия това им е схемата. А Северът да работи и да ги издържа. Били простили на Германия - че там през Втората камък не е останало. А Гърците какво искат - папаха, папаха и сега друг да плаща. Цоциалистите ги докара до следвоенно положение със своята некадърност и крадливост. Типично по левичарски - "национализирай" му имота и парите и си строй своето светло бъдеще!
16 Март 2015 09:27
Преди да пишете глупости за народопсихологията на гърците вденете най-накрая 2 неща:
1. Заема е неизплатим
2. Ако Гърция фалира ще има верижна реакция, която може да помете цялата еврозона.

т.е., какво следва? или какъв е изходът? или какво предлагаш? или както искаш го наречи!
16 Март 2015 09:32
Финансовият министър Янис Варуфакис се извини за фотосесията за списание "Пари мач", в която той и съпругата му са снимани в луксозния им дом в Атина. Снимките провокираха възмущение в социалните мрежи срещу министъра, който описа финансовите проблеми на Гърция като "хуманитарна криза".

Ами прав е човекът! Наистина става въпрос за хуманитарна криза след като преди 2008 г. вероятно е имал и по-висок стандарт.

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД