:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ураган опустоши "щастливата" държава Вануату

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Циклонът Пам помете също полинезийския архипелаг Тувалу и френския архипелаг Нова Каледония, разположен на 500 км западно от Вануату, но без да вземе жертви и да причини големи щети.
Опустошителният циклон Пам, който удари архипелага Вануату, е разрушил или повредил 90% от жилищата в столицата на тихоокеанската държава Порт Вила. Това информира директорът на неправителствената организация "Оксфам" Колин Колет ван Руйен, цитиран от агенциите. Доскоро различни проучвания показваха, че хората на тези острови се смятат за "най-щастливите в света". "Това вероятно е една от най-ужасните катастрофи в Тихия океан, нуждите от хуманитарна помощ са огромни. Цели общини са отнесени от стихията", заяви той. Във Вануату вчера бе обявено извънредно положение. Заради прекъсването на комуникациите в архипелага засега е невъзможно да се даде поне приблизителна картина за човешките загуби и материалните щети, но вече се говори за десетки загинали. Президентът на населения с 270 000 души архипелаг Болдуин Лонсдейл отправи вчера призив за помощ към световната общност. Редица страни вече обещаха десетки милиони евро помощ. Очаква се на място да пристигне екип на ООН. Хуманитарните организации се надяват в скоро време да могат да доставят спешна помощ със самолети.
1
1581
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
15 Март 2015 23:17
Недопустимо е да има щастливи хора.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД