:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 355
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Линдзи Вон почти застигна Стенмарк

,
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Носителите на световните купи в спускането за мъже и жени - Кйетил Янсруд и Линдзи Вон, позират за съвместно фото с кристалните глобуси, които получиха веднага след състезанията в Мерибел.
Линдзи Вон се доближи на крачка от абсолютния рекорд за спечелени световни купи в алпийските ски. Американката победи в последното спускане за сезона - от финалите в Мерибел (Фр), и завоюва трофея в дисциплината. Така тя увеличи рекорда в женските ски на 18 кристални глобуса. Абсолютното постижение е на легендарния швед Ингемар Стенмарк - 19. Вон държи и рекорда за най-много купи в една дисциплина - именно в спускането, със 7.

Тя има шанс да се изравни със Стенмарк още днес, когато в Мерибел е последният супер-Г. Вон води с 8 т. пред Анна Фенингер (Ав), която вчера имаше шанс за трофея в спускането, обаче завърши 8-а и за купата остана 2-ра. Австрийката още е лидер за Големия кристален глобус, с едва 12 т. аванс пред Тина Мазе (Слвн), която вчера бе 4-та и съкрати пасива си.

При мъжете купата в спускането е за Кйетил Янсруд. Норвежецът бе най-бърз в Мерибел, следван от Дидие Дефаго (Швейц) и Георг Щрайтбергер (Ав), и приключи с 605 т. (вторият - Ханес Райхел (Ав), има 511). Янсруд съкрати пасива си от лидера в генералното класиране Марсел Хиршер (Ав), който не участва в скоростните дисциплини. Преди днешния супер-Г носителят на трофея в последните 3 сезона - Хиршер, има 1248, а норвежецът 1184 т.
1289
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД