:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 265
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бербатов: Имахме и малко късмет

СНИМКИ: ЕПА/БГНЕС
Българският голмайстор на "Монако" Димитър Бербатов насочва топката с глава към вратата на "Арсенал" при загубата с 0:2 в реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига.
Нападателят на "Монако" Димитър Бербатов призна, че тимът му е стигнал щастливо до 1/4-финалите в Шампионската лига. Но същевременно българинът изрази увереност, че отстраняването на "Арсенал" е напълно заслужено. Тимът от княжеството елиминира англичаните със загуба с 0:2 у дома, оказала се достатъчна след победата с 3:1 при гостуването в Лондон три седмици по-рано.

"Не мисля, че много хора очакваха от нас да отстраним "Арсенал". Ние обаче вярвахме, че сме способни да направим нещо специално, защото разполагаме с добри играчи. Отборът ни е млад, но талантлив и успяхме да изненадаме много хора. Имахме и малко късмет, но важното е, че продължаваме напред в турнира", коментира 34-годишният Бербатов, който бе титуляр в реванша миналата вечер и игра до 70-ата мин.

"Монако" стана едва третият представител на Франция, достигнал за четвърти път до 1/4-финал в съвременния вариант на Шампионската лига след "Пари Сен Жермен" и "Олимпик" (Лион). Предишните три участия на "монегаските" в тази фаза бяха през сезоните 1993/94, 1997/98 и 2003/04, когато тимът сензационно стигна до финала. Тогава "Монако" загуби с 0:3 от "Порто", който и сега е сред потенциалните съперници на предстоящия утре жребий.

"Сигурен съм, че сега всички ще искат да се паднат срещу нас в следващата фаза - заяви португалският треньор на "Монако" Леонардо Жардим. - Но ние определено заслужавахме да се класираме на 1/4-финал. "Арсенал" се възползва от две наши грешки в защита, за да отбележи двата си гола. Точно такъв мач очаквах - доста напрегнат. Важното е, че се класирахме напред."

Напред след мачовете във вторник продължава и "Атлетико" (Мадрид), който стана първият испански отбор, отстранил съперник след изпълнение на дузпи в Шампионската лига. "Дюшекчиите" победиха "Байер" с 1:0 в реванша на своя ст. "Висенте Калдерон" и след като и продълженията не промениха разликата от първата среща в Германия, се стигна до решителни 11-метрови удари. В тях шампионът на Испания надделя с 3:2, след като влезлият като резерва още в 23-тата мин. вратар Ян Облак отрази един удар, а два шута на германците пратиха топката над вратата.

"Първата крачка към 1/4-финалите направихме още в Германия, когато накрая удържахме резултата с човек по-малко - сподели треньорът на "Атлетико" Диего Симеоне. - Но втората крачка сякаш бе още по-трудна. Гордея се с моите играчи."
 Играчите на "Атлетико" успокояват германеца Щефан Кислинг (вдясно), който пропусна решителната дузпа за "Байер", като прати топката над напречната греда.
1107
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД