:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 196
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Испански мениджър предлага проект за частна евролига

Испански мениджър предложи да реализира проект на Частна футболна лига - "Европейската златна лига", включваща 16 клуба от осем западноевропейски държави. Карлос Гарсия Пардо е известен с това, че ръководи сделката с телевизионните права на световното първенство по мотоциклетизъм, както и с включването си в бизнеса на Националните шампионати на САЩ и Канада по баскетбол и хокей на лед - НБА и НХЛ.

Проектът на 58-годишния испанец предвижда сериозно заплащане на участващите в състезанието 16 клуба. Според него последният ще получи не по-малко от 30 млн. евро, а премията на шампиона би могла да достигне 110 млн. Приходите са формирани на базата на присъждането на 1 милион евро за точка и премия от 5 млн. за победителя.

Пардо е заявил, че притежава авоари на стойност 400 млн. евро и очаква отговора на клубовете до април 2003 г. Организацията на 18-те най-влиятелни европейски футболни клуба - Г-14, от своя страна заяви, че гледа негативно на проекта, тъй като европейските закони не позволяват реализирането на подобно начинание. УЕФА от своя страна заяви, че проектът не почива върху конкретна основа, а е създаден само заради комерсиалната страна на нещата.
402
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД