:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 257
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Светът се присъедини към скръбта за Милен Добрев

Въпреки срамния скандал от петък събота се оказа още по-черен ден за българските щанги. На 35-годишна възраст внезапно почина Милен Добрев - последният олимпийски шампион на България по вдигане на тежести. Златният медалист в кат. до 94 кг от игрите в Атина '04 бе намерен мъртъв в дома си в Пловдив от своя баща, като най-вероятната причина за смъртта е инфаркт.

"Плача, в шок съм, не мога да спра. Как е възможно?! - ридаеше бившият треньор на националния отбор Пламен Аспарухов. - Милен беше най-добрият човек, когото познавах. Навремето нямаше нужда да си говорим в залата, с поглед се разбирахме. Беше добър човек, но и страхотен спортист, страхотен професионалист. Чувахме се и се виждахме много често, в месеца поне веднъж се виждахме или в Пловдив, или в София."

Добрев, който прекрати кариерата си принудително още през 2008 г. заради хронични контузии, е страдал от високо кръвно налягане през последните месеци, а няколко пъти се е подлагал и на лечение от алкохолна зависимост, разкриха близките му през уикенда. За 7 г. на международния подиум освен олимпийската титла той спечели два златни медала на европейско първенство (2003, 2004) и един златен на световно първенство (2003).

Смъртта на Милен Добрев бе отразена от всички водещи световни медии. Би Би Си, "Ройтерс", "Евронюз", Екип" и много други електронни и тиражни издания се присъединиха към скръбта на България, като почти всички онлайн медии публикуваха видео от триумфа на българина в атинската зала "Никия" на 25 август 2004 г.

Най-емоционални бяха балканските издания, които тръбят: "Страшно! Милен Добрев намерен мъртъв", "България е в шок". Съболезнования за кончината на Добрев изказаха медии от Бразилия, Португалия, Италия, Индия и много други страни по света.
1232
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД