:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 32
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Велизар Енчев
Депутатът Велизар Енчев обяви, че
създава "българската СИРИЗА". Енчев, който за кратко бе в Патриотичния фронт, ще учреди Движение за радикална промяна на 4 и 5 април във Велико Търново. Той не скри, че новата формация ще копира поведението на СИРИЗА. Пред Нова телевизия Енчев съобщи, че първо прави движение поради липса на средства, а на по-късен етап ще го пререгистрира като партия. Помолен да коментира слуховете, които го свързват с т.нар. библиотекарски кръг от Университета по библиотекознание с ректор Стоян Денчев (бивш вицепрезидент на "Мултигруп"), Велизар Енчев заяви: "Всеки, който ме познава, знае, че не мога да бъда зависим."


Партията на Христо Ковачки "Лидер"
се преименува на "Български демократичен център", стана ясно на конгреса й, проведен вчера. С това име в момента се подвизава парламентарната група, в която участват както депутати на Христо Ковачки, така и хора на Николай Бареков от "България без цензура". Двете формации се явиха заедно на парламентарните избори, но за по-малко от половин година бившият журналист остана с един депутат - Мартин Иванов-Данона. Отцепилите се от ББЦ депутати Светлин Танчев, Росен Петров, Стефан Кенов, Христо Тодоров и Борислав Иглев бяха на учредително събрание на БДЦ. За съпредседатели на новата политическа формация бяха избрани Красимира Ковачка, която е сестра на Христо Ковачки, и Стефан Кенов. БДЦ ще бъде в коалиция с "Гергьовден", ССД, БДС и ЗНС на Румен Йончев. Вчера Бареков свика заседание на партията в Бургас, на което обяви, че ще спечели 30 кметски места.

Въпросите за референдума
за промени в изборното право са много важни, коментира социологът Марчела Абрашева по БНР. "Има неща, които са свързани с това да протичат по-добре самите избори - например избирателни списъци, райониране, достъп на хора извън страната. Има други въпроси, които променят самата изборна система. Някои от хората в обществото си представят задължителното гласуване като панацея за това да бъде по-представителен финалният резултат. Не е просто дали ще има референдум за изборните правила, а за какво ще става дума. На мен ми се струва, че не е добре за нас като граждани да се насочваме в обсъждането на въпроса преди всичко върху технологията," обясни Абрашева. По думите й първите политически реакции след речта на президента Росен Плевнелиев са по-скоро "за" и "против" него като фигура, отколкото върху това, което той каза,











 ...
3
1513
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
23 Март 2015 00:35
Депутатът Велизар Енчев обяви, че
създава "българската СИРИЗА". Енчев, който за кратко бе в Патриотичния фронт, ще учреди Движение за радикална промяна на 4 и 5 април във Велико Търново. Той не скри, че новата формация ще копира поведението на СИРИЗА. Пред Нова телевизия Енчев съобщи, че първо прави движение поради липса на средства, а на по-късен етап ще го пререгистрира като партия. Помолен да коментира слуховете, които го свързват с т.нар. библиотекарски кръг от Университета по библиотекознание с ректор Стоян Денчев /бивш вицепрезидент на "Мултигруп"/, Велизар Енчев заяви: "Всеки, който ме познава, знае, че не мога да бъда зависим."


„Тръгваме с Движение за радикална промяна, то наистина е радикално и копира в много отношения поведението на СИРИЗА. Време е да кажем не на тази политическа система, на тази парламентарна конфигурация, която измами, с малки изключения всички, български граждани. Новата партия няма да има лидерско начало. Ще има колективно ръководство, колективно вземане на решенията. Няколко млади хора ще се опитаме да наложим. Ние сме хора от народа, не сме от тази престъпна олигархия.

Една от основните точки, по които ще работи новото движение, ще е радикална борба с бедността. Първите два закона на СИРИЗА за последните 2 дни, това е Законът срещу бедността, който изискват революционна борба срещу олигарсите. Ние ще направим това. Първа точка – няма да изневерим на своите обещания и на обещанията към избирателите. Това, което сме обещали, ние ще го изпълним, ако не го изпълним, имате право да ни търсите сметка и ние ще подадем оствка, защото какво направиха АБВ и ПФ, точно обратното на това, което обещаваха на своите избиратели.“.
http://afera.bg/%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%80-%D0%B5%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0.html

23 Март 2015 05:38
Публикувано на 22.03.2015 / 16:22
АФЕРА И BIG5 С ИНИЦИАТИВА „ПЛЕВНЕЛИЕВ Е ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ“. Сайтовете без цензура протестират срещу отказа на държавния глава да почете 70 години от победата над фашизма в Москва
Фейсбук кампания „България не е Плевнелиев” организират сайтовете BIG5.BG и „АФЕРА”. Те призовават всички, които считат за обидно отношението на президента Росен Плевнелиев към 70-тата годишнина от края на Втората световна война, да се присъединят към новосъздадена ФБ група:„Плевнелиев е позор за България“.
Ние, също така, решаваме да предприемем безпрецедентното решение за пълен отказ на медийно отразяване на президента Росен Плевнелиев. Отказът му да не уважи тази значима годишнина е позор и падение за цялата ни нация!
Слоган на кампанията във Фейсбук е „Ние не сме Плевнелиев! България не е Плевнелиев! 70 години от Втората световна война е празник на целият свят”.
Държавният глава злепоставя България пред целия свят с отхвърлената покана от руското правителство, който бе обявен преди броени дни от пресслужбата му.
Скандално е, че пиарите на Плевнелиев дори не си направиха труда да обяснят защо великият капацитет от Гоце Делчев не иска да бъде част от официалните лица на Червения площад. Засега обаче е ясно, че там ще са 30 държавници от цял свят – на практика всички партньори на Русия от Общността на независимите държави – Виетнам, Монголия, редица европейски страни, балкански държави като Сърбия, Черна гора, Македония, а също и Словакия, Гърция и Кипър. Дори германският канцлер Ангела Меркел ще присъства на трибуната до Владимир Путин. ТАСС напомни, че причините за отказа на Росен Плевнелиев не се посочват. От присъствие на Парада на Победата в Москва се отказаха също Барак Обама, президентът на Полша, а също и първите ръководители на Литва, Латвия и Естония.
Росен Плевнелиев не е политическо лице, което провежда политиката на ГЕРБ или която и да е друга партия. Той е президент на независима европейска държава и като такъв трябва да следва линия на поведение, която е доста различна от настоящата му роля на парцалена кукла.
Да кажем „НЕ” на безпринципното поведение на държавния глава.
Присъединяване към групата „Плевнелиев е позор за България“ можете да направите тук: https://www.facebook.com/groups/1473451809543979/?fref=ts
http://www.afera.bg
http://www.big5.bg

23 Март 2015 16:17
Още една кукла на конци в борба за гласовете на лумпенизарания електорат.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД