:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 488
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Станишев нахъсва БСП за местните избори

Социалистите ще плашат електората с външния дълг и ще му обещават денонощни здравни пунктове и нонстоп аптеки
БГНЕС
Лидерът на БСП Михаил Миков бе засенчен на партийния форум от бившия председател и сегашен евродепутат Сергей Станишев.
Срещу бедността, срещу войната, срещу влошаването на отношенията с Русия - това са трите основни пункта, с които БСП ще агитира на местните избори, стана ясно на партиен форум край Варна. Партията е разработила и послания, сбъдването на които ще изиска от своите кметове предизборно. Сред тях са денонощно медицинско обслужване във всяка община, 24-часови аптеки в областните градове, поемане от общините на поне 50% от таксите за детска градина, интернет във всяко училище и др. БСП е нарекла тези послания "леви стандарти" и смята около тях да гради предизборни сътрудничества.

Форумът събра над 250 социалисти от цялата страна, сред тях бяха висшето ръководство, депутати, общински съветници и кметове. Домакин бе комплекс "Слънчев ден", собственост на пловдивския социалист Георги Гергов, а организатор бе Партията на европейските социалисти (ПЕС). Преди месец подобна сбирка имаше и в Пловдив. Тези мероприятия целят да дадат предизборен ентусиазъм на актива. Направи впечатление, че на пресконференцията на втория ден отсъстваше лидерът Михаил Миков. Основният говорител бе предшественикът му Сергей Станишев. "Нито ГЕРБ са толкова силни, колкото изглеждат. Нито ние сме толкова слаби, колкото ни изкарват", заяви лидерът на ПЕС. Според него харизмата на Бойко Борисов увяхвала.

"Опонентите ни ще се опитват да сведат предстоящия вот до локални проблеми. Тези избори БСП трябва да превърне в национална битка, за да спре ГЕРБ да наложи монопол на всички нива в управлението. Всичко е в нашите ръце, но трябва да се действа иновативно и смело, със самочувствие", опита се да нахъса публиката Станишев.

Бившият кмет на Смолян Дора Янкова пък "спусна" конкретната задачата на БСП на местния вот - увеличаване на броя на общинските съветници и разширяване на електоралната база.



АНТИ

БСП да инициира национална подписка срещу решението на парламента за 16 млрд. лева заем, предложи Станишев. "Това дава възможност и за мобилизация на нашите членове и симпатизанти, и за разширяване на влияние, на периферия", мотивира се той, окуражен от социологическо изследване, което показа, че шумът, вдигнат от опозицията по темата, успя да навреди на рейтинга на управляващите. Според бившия й лидер БСП трябва да даде шанс на българските граждани да заявят позицията си срещу това и други безобразия на управлението, каквото според него е и безплатното саниране. "Колко хора в България знаят кои общини ще получат пари за това? По какви критерии ще се изберат блоковете, които ще бъдат санирани? Всичко е на тъмно", отсече евродепутатът.
3
1570
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
22 Март 2015 20:38
А пък Станишев с всяко свое появяване успява да навреди на рейтинга на БСП
22 Март 2015 22:13
С такъв надъхвач надухвач, БСП я чакат нови и още по-нови бляскави успехи. По обещания се доближават, а скоро и ще надминат ПК в бАтака.
23 Март 2015 15:58
Нямат избор - за такива цели Станишев е нужен, щото Миков най-много да каже Наздррраве!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД