:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 341
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кой крие слънцето от гражданите

Защо хората са така податливи на сензационни глупости? Винаги е по-удобно за личните неуспехи да е виновна някоя външна и непреодолима сила.
Иван Стамболов-Сула
Това са масоните - казвам ви го веднага. Така си обясняваме ние, простите граждани, събитието от изминалата седмица, а именно частичното слънчево затъмнение, заснето, споделено и коментирано в социалните мрежи от всички. Масоните живеят в дирижабли и се носят в небето над нас, за да ни заблуждават и експлоатират. Това го прочетох в един сайт. Не е български, но няма да кажа какъв е, за да не ме изкарат някакъв "-фил" или (пази, Боже!) "-фоб". Макар и съвършени злодеи, масоните са несъвършени въздухоплаватели. Когато някой от техните дирижабли, които контролират нашето съзнание, се отклони от курса поради неточни изчисления, той минава пред слънцето, непосветените го виждат, но медиите веднага пускат информационна димка и казват, че това било "слънчево затъмнение". От хиляди години



масоните ни заблуждават,



че имало някакъв "космос" с някакви "планети" в него и най-вече, че формата на Земята била сферична. Защо го правят - не знам.

Не знам, но с мъка си мисля за науката фолклористика. Тя е толкова закостеняла, че изучава някакви непонятни приказки за тримата братя и златната ябълка, вместо да класифицира вицовете за мутрите и блондинките. Тя изучава "Излел е Дельо хайдутин", но не и "Лятна вечер в денонощен магазин". Занимава се с митовете за Горгоната и Лернейската Хидра, но пропуска рептилите. Нали знаете кои са рептилите? Те са извънземни от Сириус, които се маскират като хора и живеят сред нас. Защо го правят ли? Ами, много просто. Те се хранят с нашите лоши емоции. И както хората първоначално са събирали диви плодове, но после открили земеделието, за да добиват повече храна, така и рептилите нарочно предизвикват у нас лоши емоции, един вид - култивирана жетва. Например, разказват ни за масоните в дирижаблите, ние започваме да излъчваме страх и омраза и рептилите жънат.

Освен това рептилите искат да откраднат нашето злато.



Какво му трябва да един рептил - малко лоши емоции, малко злато...



Не е ясно обаче дали отнасят откраднатото злато на Сириус, или си го харчат тук. Ето още един въпрос, на който фолклористиката трябва да отговори. Иначе по-известни рептили са Джордж Буш, Владимир Путин и английската кралица. Това се знае, защото има чувствителни хора, които от определен ъгъл и за част от секундата могат да зърнат истинските им гущерски лица.

Когато рептилите са колонизирали Земята, космическите им кораби сигурно са оставяли следи в небесата, довели по-късно до загадъчни скални рисунки и легенди за страшни комети. Страшни са и следите, които оставят след себе си в небесата и самолетите на съвременната гражданска авиация. Това са зловещите "кемтрейлс", от които тръпне съвременният човек и за които с ужас шепти пред огнището. Кемтрейлс са разработка на американските военни и първоначално били използвани, за да "пръскат американските граждани с мистериозни субстанции" - когато се извади от арсенала дума като "субстанция", не може да има съмнение в това, за което се говори! Какви са били тези "субстанции" и какво се е целяло с пръскането можем само да гадаем. Може би "субстанциите" са вещества, които изострят апетита на американците към бургери и кока-кола, от което стават 300-килограмови на 16-годишна възраст, а полът им се обръща: на мъжете порастват гърди, а на жените - мустаци. А може да са и халюциногени, които ги карат да гласуват за демократите. Със сигурност се знае обаче, че скоро след американците и цялото останало човечество е било подложено на напръскване със "субстанции" от пътническите самолети. Защо от тях? Защо не от дирижаблите на масоните, например? Това ние не знаем и никога няма да разберем.

А може би "кемтрейлсите" се получават от излитащите космически кораби на рептилите, с които те изнасят откраднатото от нас злато. И пръскат след себе си заблуждаваща "субстанция", за да вярваме, че се случва нещо друго.



Рептилите знаят, че ние лесно ще повярваме на всичко,



стига то да има "научно" обяснение. Като например как глобалното затопляне може да доведе до охлаждане на климата. Знаете ли как? Много просто. Когато глобусът (доколкото изобщо е глобус, а не масонска манипулация) се затопли вследствие глобалното затопляне, от полярните морета и океани се откъртват огромни ледници и тръгват да дрейфуват по теченията. Като преминават покрай континентите, тези ледници охлаждат въздуха и така предизвикват застудяване на климата. Техният дрейф се затруднява единствено от огромния остров (с размери колкото Гренландия) от празни бутилки от минерална вода в Тихия океан. Толкова е просто и логично! Остава само да се доизясни дребната подробност дали свинският грип причинява дупката в озоновия слой, или северното сияние е причина за лудата крава. Но с този въпрос се е заел ХААРП и отговор скоро ще има.

За съжаление кръгът на шегата - този така приятен кръг - не е единствената територия на всичките тези сюжети.



Суеверието и болезнената паралелна "истина",



която така занимава и весели Умберто Еко, избуява в съвременния комуникационен свят. До обмен на информация днес имат достъп даже и полуграмотни личности (но с пълни избирателни права) и това е удобно за всякакъв вид пропаганда и политически PR. И историите за вампири, рептили, дирижабли и самолети вече не са просто развлечение, нито безобидна заблуда на объркани умове, а се използват за насаждане на страх и омраза.

Защо хората са така податливи към сензационни глупости? Защо пред реалността предпочитат парареалността? От инстинкт за пълнота и поради нужда от самоуважение. Човек се състои от дух, душа и тяло и пребивава едновременно в два свята - материален и духовен. Когато отхвърли духовната си половина, той подсъзнателно търси да я замести с нещо подобно - тайни учения, забравени мъдрости, пророчици, окултизъм, спиритуализъм и т.н. Извънземните, масоните и синархиците пък идват, за да възстановят самоуважението. Винаги е по-удобно за личните неуспехи да е виновна някоя външна и непреодолима сила. Да, ние сме умни, ние сме кадърни и трудолюбиви, но какво можем да направим срещу рептилите!

Тези мотиви, съчетани с будното любопитство и жаждата за сензация,



създават една огромна лековерна публика,



пред която удобно могат да се разиграват силогизми за всякакви нужди. Ето: масоните лъжат, че Земята е кръгла, но истинските християни знаят, че е плоска. Следователно истинските християни са идиоти. Или пък: "Какво, Америка ли? Че те ни пръскат със субстанции, а президентът им е извънземен! Долу Америка! Да живее Северна Корея!". Достатъчно е да погледнете, ако четете тази статия в интернет, коментарите под нея и ще видите каква отрицателна енергия за храна на рептилите съм успял да създам. Дали пък и аз не съм рептил? Между другото, в християнската космогония Земята е такава, каквато е - кръгла. Християните не са някакви прокажени, не са някаква втора категория хора и колкото странно да изглежда на някого, мнозина от тях са учени. Всъщност почти всички учени, които поставят основите на съвременния богат, толерантен и технологично чудесен свят, са християни. Но пък ако това не ни устройва, винаги можем да кажем, че Христос е извънземен от Сириус, а от неговата летяща чиния сме откраднали идеята за компютъра и интернет. Тогава всичко ще си дойде на мястото :)

 Рептилите отдавна са колонизирали земята. Това е ясно.
44
4970
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
44
 Видими 
27 Март 2015 19:25
Рептилите знаят, че ние лесно ще повярваме на всичко, стига то да има "научно" обяснение.

О, не! Медиите, медиите и най-паче телевизиите.
Там е злото
27 Март 2015 19:34
Боже, Господи! Кризата в жанЪра е тотална.

27 Март 2015 19:43
Както казват Кабала и Янаки Стоилов "променяйки себе си , променяш и заобикалящия те свят " , та с толкова много вярващи и раптили може да са се появили . Ще дам пример в творбите на Хайнлайн (а и на други писатели от този период) има много концепции, които в последствие са осъществени под формата на истински продукти. Следва частичен списък.

Автоматичните електрически ключове (от разказа "Човекът, който продаде Луната)
Сушилника за ръце (от разказа "Ковънтри" )
Изготвяне на софтуер (от "Врата към лятото" )
Роботизираната прахосмукачка (от "Врата към лятото " )
Мобилния телефон (от "Звезден кадет", "Между планетите", "Фрайди" и "Прехвърляне в безкрайността" )
Уолдо (устройство, което позволява движение наподобяващо движение на човешка ръка от машина, контролирана от човек) (от разказа "Уолдо"
Телеконферентната връзка (от "Уолдо"
Скрийнсейвъра (от "Странник в странна страна"
Линията Трансбей, част от БАРТ (от "Гражданин на вселената" )
Водното легло (от "Двойна звезда", "Странник в странна страна", "Отвър хоризонта" и "Уолдо" )
Системата за отключване на врати без ключ (от "Числото на звяра" )
Онлайн вестниците (от "Отвъд хоризонта" )
Генетично модифицираните бебета (от "Отвъд хоризонта" )
Радиосинхронизираните часовници (от разказа "Стават гафове" )
Индивидуални тактически дисплеи на бойното поле (от "Звездните рейнджъри"
GPS-приемниците (от "Числото на звяра" )
27 Март 2015 19:45
Това поръчкова статия ли е?
много неубедително....
27 Март 2015 19:50
Достатъчно е да погледнете, ако четете тази статия в интернет, коментарите под нея и ще видите каква отрицателна енергия за храна на рептилите съм успял да създам.

Хейт заклинания прилага автора !
27 Март 2015 19:51
Че това на картинката рептилия ли е? Що не ходи по корем?
27 Март 2015 19:58
И копае надолу...
-------------------------
Сайтът на Генек


27 Март 2015 20:00
Прегледах писанието отгоре-отгоре, но нещо не можа да мъ грабне.
27 Март 2015 20:06
Няма вече масони...сега се наричат билдерберги. то преведено си е пак това, вместо зидар градостроител, но друго си е по новоговор, някакси по модерно звучи, а и хората като прочетат че се е събрала Билдърбъргска конференция да решават нещо не схващат за какво става въпрос.
27 Март 2015 20:18
Прегледах писанието отгоре-отгоре, но нещо не можа да мъ грабне.

Никой не ти е виновен, че предпочиташ смислените tales
27 Март 2015 20:21
Никой не ти е виновен, че предпочиташ смислените tales

яли сме му попарата на Lucius Cornelius Sulla Felix the Cat
27 Март 2015 20:26
И аз му прегледах блога сега , душичка , истината и само истината , без лъжи и манипулации .
27 Март 2015 20:31
яли сме му попарата на Lucius Cornelius Sulla Felix the Cat

Ако, де
Днеска е викенд, томахоците са заровени, булавите спинкат
27 Март 2015 20:32
Къв е тоя? Нема ли неква визитка? Детски писател? Пропуск ли е, че не съм го чувАл? Да не би да съм изживял живота си напразно?
27 Март 2015 20:38
Оше от фторио ред ме грабна, на един дъх го изчетох...
Сульо,
27 Март 2015 20:40
Оше от фторио ред ме грабна, на един дъх го изчетох...

То и мен замалко да ме грабне, обаче отскочих и не можа да ме отнесе.
27 Март 2015 21:11
Когато глобусът (доколкото изобщо е глобус, а не масонска манипулация) се затопли вследствие глобалното затопляне

Естественикът в мен ме кара да уточня иначе фундаменталното наблюдение на г-на Сула, с цялото ми уважение.
Значи, глобусът ни не може да се затопля. Отнюд, ни в коем случае и newermore.
Създателят, в безкрайната Си милост, му е отредил охлаждане и само охлаждане, от раждането до края на дните.
Закон
27 Март 2015 21:33
И се пак, Картаген требе да бъде разрушен...
27 Март 2015 21:50
Под тоз "наблюдателен" поглед иззад очилцата веднага ме озари цялата единствена и неповторима истина за света на модерните интелектуалци.
27 Март 2015 22:11
Не знам дали това, което сега ще постна има връзка с текста на г-н Сула, със самия г-н Сула или въобще няма връзка с нищо, но ще оставя на вас да прецените:

INDIANAPOLIS (The Borowitz Report)—In a history-making decision, Gov. Mike Pence of Indiana has signed into law a bill that officially recognizes stupidity as a religion.

Губернаторът на Индиана Майк Пенс взе историческо решение, подписвайки закон, който официално обявява глупостта за религия.

Натисни тук
27 Март 2015 22:14
Създателят, в безкрайната Си милост, му е отредил охлаждане и само охлаждане, от раждането до края на дните.
Известно е, че когато Създателят е казал: "Да бъде Светлина!", Тиквата му казал: "Кажи 'моля'"
27 Март 2015 23:10
Това трябваше да е в рубриката "После" и толкоз...
27 Март 2015 23:36
Масоните, както казват сериозните хора, са първата форма за преодоляване на противоречието между глобалния характер на бизнеса и националната политическа организация на света.
Това, обаче е било до преди повече от век, когато тази глобална организация е заменена от по-съвършени и разнообразни форми в различни формати (официални и неформални), а суверенитета на държавите става все по въображаем и формален.

Днешните масони, са като днешните рицари - комплексирани дребни новобогаташи, без обществено значение, на които предприемчиви хитреци им организират маскарадни пиески, за да им вземат парите. Евгени Минчев усещайки тази комплексарщина печелеше пари, като канеше "елита" на "светски събития". Естествено, срещу съответната сума.

Що се отнася до "рептили" и всякакви откачености на откачалници, то те са умишлено раздухваната пушилка зад която по-лесно да се скрие истината за античовешките конспирации на разни маниаци с много пари. Толкова, много, колкото им трябват, защото те си ги печатат.

Какво друго, освен конпирация е да създадеш с държавни пари пирамида от фондации, която да наема гладни бивши асистенти по научен комунизъм, които друго, освен да слугуват със слово не могат ? Да им организира фондации, "проекти" и грантове ?

Какво друго, освен конспирация е да налееш 5 милиарда в Украйна, да ходиш да раздаваш курабийки и избиваш хора със снайпери, след което да организираш противоконституционен преврат и да обявиш война на несъгласните с преврата, като им рушиш градовете и ги избиваш системно с артилерия ?

И т.н. и т.н. и т.н. реални и известни неща, които няма как да бъдат пришити и скрити зад пушилката на откачалниците. Защото са известни на всички, освен на наистина неадекватните.
28 Март 2015 02:17
Кой крие слънцето от гражданите

- Кой друг освен Путин?...

Маститият човечец е пропуснал да напише за Черното слънце, за евреина Джими Марс и книгите му и пр. А подминавайки "езотериката", уважаемият компилатор на чуто - недочуто, е изпуснал сериозно поле за яздене на воля... Но там за жалост е още по трудно, щото трябват известни познания все пак. Инак е лесно - подрежда заглавия от рептилската кино-мекка "Светагора" и започва да дращи по сценариите. Даже няма да сбърка Сириус - с Орион.


Но ако хонорара си го бива, поне за една вечеря с жената, мога да напиша на уважаемата Редакция многократно по-издържан и по-въздействащ материал. Само да ми се каже дали да е "про" или "анти".
28 Март 2015 02:26
спрете го тоя музовирин да не пише повече.. достатъчно мутренска философия и бабаитология е наплъстил досега. стига толкова.. да сменя професията и да не досажда вече на ефира.
28 Март 2015 04:41
Пълна каша в главата на Сульо. Уж почва като ирония, после плах опит да покаже че има теза пък то само мишмаш и противоречия. Човече, ако опитваш хумор (не че някои неще не заслужават и не носят на хумор) публикувай в "После". Ако имаш някакви твърдения, тези - потърси и прочети повече. Щото от към опит видно няма какво да кажеш.
28 Март 2015 04:50
Достатъчно е да погледнете, ако четете тази статия в интернет, коментарите под нея и ще видите каква отрицателна енергия за храна на рептилите съм успял да създам

Виж, това, всяка Златка го може.
28 Март 2015 07:11
Темата за значението на соросоидите за Световната контрареволюция не е достатъчно добре изчерпана.
28 Март 2015 08:05
Авторът е прав, че човешката духовност не търпи празно пространство - един вярва в Бог, друг в светлото бъдеще, четвърти в парите, пети в конспирациите...
28 Март 2015 11:49
Тъжно е, че някои от идеите на Хайнлайн не са се осъществили - например идеята за изборен ценз,, даваща право на глас само на тези, които по време на война са се записали доброволци
28 Март 2015 12:45
БатВаню
Да и на мен много ми допада
28 Март 2015 12:47
Що ще туй в "Наблюдател"?!

28 Март 2015 13:35
Най-важното: описаните от автора психари обикновено са и агресивни русофили и путинофили. Мога да посоча два примера с мои познати.
28 Март 2015 14:09
Умберто Еко по един повод казва, че е погрешно да се смята, че когато хората престанат да вярват в Бога, не вярват в нищо. Те вярват на всичко!

Всеки да си го тълкува, както намери за добре.
28 Март 2015 14:23
Кой издевателства над читателите?
28 Март 2015 20:10
Е, е - тук нещата са доста преувеличени. Не съм чул някой да казва, че Иван Костов е пратен от Сириус да създаде РМД-тата или че Симеон Втори е Принцът на мрака, дошъл тук да си иска царството.
По-скоро някои искат поне за миг да привлекат вниманието на околните и затова измислят какви ли не глупости.
Друг е въпросът, че много хора остават инфантилни за цял живот и така и не успяват да разберат - защо мама ми даваше пари просто така, а държавата/работодателят не искат? И защо ме лъжат, че ако си изпера гащите с ....., Брат Пит ще зареже Анджелина и ще се влюби в мен?
Но пък по закон никой не е длъжен да мисли.
29 Март 2015 10:12
Все повече хорица мислятк че писането е просто като бобена чорба. Е, не е.
Останали са още мислещи четящи хора на които явно не е лесна работа да пробутваш една или друго "творение".
29 Март 2015 10:18
Достатъчно е да погледнете, ако четете тази статия в интернет, коментарите под нея и ще видите каква отрицателна енергия за храна на рептилите съм успял да създам.

Да бе, успял си да създадеш - вятър, чети повечко и виж там някой курс по писане в университета...
29 Март 2015 11:05
Говоренето срещу рептилии си е чист анти-кайлизъм! Кайлето къде спи? Веднага да прасне Сульо с един Ошо, да му тегли една мантра и готово!
P.S. Умотворението не е чак толкова лошо, виждали сме къде-къде по-качествени буламачи. Напразно го нагрочихте човечеца...
29 Март 2015 12:48
Слабичко!
За тюрлюгювеч ... донякъде става.
Някаква позиция хилаво прикрита под някакъв "хумор"!
29 Март 2015 18:21
Тимур и неговите командоси

28 Март 2015 20:10
....
По-скоро някои искат поне за миг да привлекат вниманието на околните и затова измислят какви ли не глупости.[/quote]
Държа да уточня. че под "някои" визирам авторите на налудничавите теории за извънземните, а не автора на тази статия. Така, както го бях написал, звучи малко двусмислено.
29 Март 2015 18:32
Все повече хорица мислят че писането е просто като бобена чорба. Е, не е.
Останали са още мислещи четящи хора на които явно не е лесна работа да пробутваш една или друго "творение".

Ами, не е. Да си чел/гледал нещо от Милена Фучеджиева? При това тя минава дори за "интелектуалка"и утвърден "творец":
Ето малък цитат от "Аз блогинята", в който съм заменил някои от буквите със знаци, за да не ме баннат:

ГЪЗ
"Защото се чувствам да съм мъдра, а всъщност се чувствам н@еб@на."

КИТКА БОСИЛЕК
"Обясних на един мой американски познат, че имаме великолепен поет Earli-Basil. Чудно върви с паста."


Това нито Сула, нито аз можем да го напишем. Нито пък някой от сценариите й, но пък ... гледат чалгаджиите и се кефят.
Малко останаха мислещите хора, много малко.
29 Март 2015 20:06
Ами, не е. Да си чел/гледал нещо от Милена Фучеджиева?

Имаше един сериал, но за качеството му не се наемам да съдя, защото не съм го гледал.
Но си спомням едно матр'ялче от същата авторка, от което съм запомнил само репликата: "Да ви с**а в устата!", отправена към някякви недолюбвани от нея субекти.
Аз такова нещо не бих написал даже и като анонимен, нищо че не съм интелектуалец.
30 Март 2015 12:38
Измъчих се няколко съботи по ред да го чета. Всъщност последният път се отказах.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД