:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 308
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Ангела Меркел
Германия започва инвестиционна офанзива



за милиарди евро, съобщиха за "Сега" от посолството на ФРГ в София. Правителството на канцлера Ангела Меркел смята да изхарчи 23 млрд. евро само за инфраструктура, опазване на климата, помощ за развитие на слабите общини до 2019 г. През следващите четири години Бундесверът също следва да бъде подсилен допълнително с около 8 милиарда евро. Полицията, Федералната криминална служба и Федералната служба за защита на конституцията също ще получат повече пари и персонал. Значително ще се увеличат обаче и социалните разходи. До 2019 г. техният дял в общите разходи ще се увеличи на около 52%.



ООН ще следи за злоупотребите

с лични данни в интернет, съобщиха от правозащитната организация "Хюман райтс уоч". Съветът на ООН за човешки права реши да назначи специален наблюдател, който да следи за тези нарушения в глобалната мрежа. 47-те страни в съвета одобриха с консенсус резолюцията, установяваща позицията на наблюдател, която ще е с мандат от три години. "Същите права, които човек има извън интернет пространството, трябва да бъдат защитавани и онлайн, в това число и правото на неприкосновеност на личните данни", се казва в текста на резолюцията. Тя бе представена пред съвета от Германия и Бразилия - страни, които бяха силно засегнати от разкритията на Едуард Сноудън за мащабно подслушване от страна на правителствата на САЩ и Великобритания.



US агенти са се развличали

за сметка на наркобарони, съобщи Би Би Си. Представители от Агенцията за борба с наркотиците (ДЕА) участвали в сексуални сбирки с проститутки, за които плащали наркотрафикантите, сочи доклад на федералното правителство във Вашингтон. В него се уточнява, че някои подобни случаи дори не са били разследвани от властите. Според източник на АП сбирките са ставали в сгради в Колумбия, които са били наемани от правителството на САЩ, като агентите са носели със себе си своите мобилни телефони и лаптопи. Освен това някои от тях са получили скъпи подаръци, оръжие и пари. Седем агенти на ДЕА, които признали участието си в тези сбирки, са временно отстранени от работа.









1405
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД