:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,540,213
Активни 123
Страници 15,004
За един ден 1,302,066
Пл."България"1

Смях и сълзи

Димитри Иванов
В тази писаница ще напиша за неща, които съм виждал или чувал. Някои са смешни, някои са тъжни. Като емблемата на софийския театър "Сълза и смях".

На стадиона "Юнак" ние, маляците, заедно с батковците крещяхме "Педерас!", когато реферът свиреше дузпа против нашия тим. На връщане с китари от Витоша пеехме: "По време на един лов/ Султана паднал в един ров./ Минал младия Хасан/ извадил стария султан./ Пари ли искаш ил' харем/ за цял живот да си блажен./ Пари, харем не искам аз./ Но знай, че падам педерас./ Тогава младия Хасан/ надупил стария султан./ Това се случи в Туркестан./ Слуга да ** стар султан". Нищо хомофобско, нищо туркофобско, нищо ксенофобско не изпитвахме. Пък едни правозащитници и правозащитнички ни се карат: били сме хомофоби, туркофоби, ксенофоби.

Един смешко каза: "Водим хибридна война." Тъжно е смешковци, които не са виждали война, да ни обясняват каква война водим. Вие и аз знаем, че най-много се лъже по време на война, преди избори и след лов.

Маляк бях, когато видях лов. Отидохме в Азмака. Това е местност преди моста Кемера, където Чая се влива в Марица. Авджиите завързаха "мюрета", домашните патици, примамка за дивите. Патките издават нежно пресипнало крякане, не можеш да го сбъркаш с жабешкото квакане. Дивите патици прелитаха високо в небето. Като чуха мюретата, спуснаха се към тях. Дотогава авджиите чакаха в "гюмето" (в заслончето) на светлината на газена лампа, отпиваха един друг от павурчетата, спореха чия ракия е по-добра. Никой не си изхвърляше изпразненото павурче.

Тогава никой нищо не изхвърляше. Не бяхме чували за разделно изхвърляне на боклука. Нямаше боклук. Нямаше изхвърлени бутилки и буркани, полиетиленови пликчета, пластмасови опаковки. Бурканите ги пазехме да ги напълним със зимнина наесен, празната бутилка я носиш на бакалина Слави Макето да ти я напълни с газ за газената "ламба". Ако сол искаш, Макето сръчно свиваше фунийка от стар вестник или от амбалажна хартия, също degradable, и сипваше във фунийката. От ненужния метал циганите изковаваха хубави цигански пирони. Никой не затлачваше деретата с боклук, понеже нямаше боклук. От старите дрехи - нови черги, вълната от старите дюшеци - на дарака; майките разплитаха старите пуловери и от преждата изплитаха нови. Нито климатици, нито хладилници имахме. Не ни трябваха. Динята се охлаждаше в бунара, после динените кори и неизядената храна - на прасето. Претоплена манджа нямаше, боклук нямаше.

Та така. Авджиите пийваха ракия, надничаха навън през нещо като амбразура. Като видеха спускащите се диви патици, втурваха се навън да зареждат двуцевките. Започваха да стрелят. Кучетата птичари, ирландски сетери, голдън-ритривъри, джапаха в камъша, в тръстиките, намираха ранените диви патици, донасяха ги. Всяко куче носеше на своя стопанин. На един ловец му засече пушката; той нито един изстрел не даде, само псуваше, а получи най-много патици. Погнусих се. Те доубиваха с ръце пърхащата още патица, превъртаха й шията, слагаха я в торбата, висяща през рамо на военно маскировъчно яке. Никой нямаше бърбъри-тренч-коут. Години по-късно, когато приятелят ми Томски си купи бърбъри, аз му казах:

"Томски, ловците са изверги. Ти си като мен, не можеш да убиваш животинки." "Нито в окоп съм лежал като теб. Ама съм сноб като теб - затапи ме той. - Ама бърбърито струва най-малко... 1500 лири стерлинги" - каза той.

Бях виждал бърбъри само на снимка в британските таблоиди. Папараците, нали ги знаете какви са, навират се неканени къде ли не да заснемат нещо, което да продадат на таблоидите. Нашите вестникарски помияри киснат в редакциите и измислят идиотски измишльотини, докато папараците зор виждат. Не знам откъде са минали, къде са се катерили, с какви телеобективи са снимали, но заснеха кралски лов. Двамата принцове с не знам какви ловни пушки и в Burberry trench coats, естествено. Кралицата майка, вече много стара, без пушка, а с бастун и с бастуна доубива патица. Хвърчат кръв, пера и перушина. После научих, че тя прочела само три книги през дългия си живот. Едната била детска, другата за лов, третата забравих за какво. Коронованите са много прости.

Прости са и българските царедворци, "юпита" ли се нарекоха, забравих ги тия от НДСВ. Онзи ден един от тях предложил Симеон Кобургготски пак да оглави България. Да ни помогнел с неговия международен престиж и авторитет. В. "Сега" дори анкетира читателите си по въпроса.

Симеон направи само едно добро нещо - разби двуполюсния модел. Тогава се смеехме: Шумкарите били в гората, дошли жандармеристите и ги изпъдили, после шумците изпъдили жандармеристите, после дошъл горският и изпъдил и едните, и другите. Хубаво. Българското ляво и дясно се оказаха фалшиви етикети; и едните, и другите крадци. Но и "царят фалшименто" излезе крадец. Открадна имоти и гори.

"Горският цар" е злият дух от германския фолклор. От баладата на Гьоте и песента Der Erlkonig на Шуберт. Алчните са винаги прости. "Царят", като видя на площад "Славейков" пейката с баща и син Славейкови, каза "братя Славейкови". Виновен е скулпторът Чапкънов. Чапа, като правеше герба на България с короновани хералдични лъвове, му казаха: "Защо с корони", той отвърна: "Ако искате и с каскети ще ги направя". Все пак "царят" стоеше добре на фона на тогавашните политически "разделни" боклуци и на сегашните, които казват, че водим "хибридна война с Русия".

Връщах се от ски. Нито ските ми ски, нито екипът ми екип, нито аз скиор. Зъзнещ. Жалка картинка. Почуках на вратата на Ситняковската хижа на княз Фердинанд; тогава тя беше на Съюза на писателите. Никога не съм бил писател, нито съм искал да бъда, но гавазите, нали са гавази, разпознаха ме и ме пуснаха. Дадоха ми голяма чаша планински чай, мурсалски ли беше, или от риган не разбрах, но добре ми дойде - горещ, ухаещ. Тръгнах с чашата да разглеждам. Кухничка като кухничка, топличко, уютно. В спалнята на Фердинанд стари афиши: една виенска кабаретна артистка и един берлински травестит. Това не е доказателство, че Фердинанд е бил бисексуален, то говори само за духовния му кръгозор. Не съм очевидец, само съм чувал, че със свитата се отбил в едно селце. Кметът, мъж, ходил войник, се изпружил във войнишка стойка. "Как е, кмете, слушат ли те селяните?", запитал го Фердинанд, вече понаучил български. Кметът, вцепенен от височайшото присъствие, отговорил честно, по войнишки: "Хич ни ма ибават, Ва'шу Височеству". Фердинанд казал: "А трябва, трябва да те ебават". Това било е, преди да се родя.

Но бая мъж бях вече, познавах лично поета Божидар Божилов, той беше важна клечка в Съюза на преводачите. Съжалявам, че не видях неговите изпълнения. Навел се той под масата да си завърже обувката. Видял обувките на сътрапезниците. Развързал им връзките и ги завързал за краката на масата. Когато си тръгнали, изпопадали. В творчески дом на българските писатели Божидар включил микрофона към радиоуредбата и от съседната стая казал, че в София има преврат, комунистите паднали. Върнал се при писателите, комунисти като него. Казал: "Чухте ли какво станало? Загазихте." А те: "И ти, и ти. Пък ние, Божидаре, к'ви комунисти бяхме. Знаеш, че се записахме в партията да се вредим да ни печатат."

ТЖ (Първия) знаеше тези неща. Гавазите му донасяха. Но Божидар, Радой Ралин и Желю Желев ТЖ си ги пазеше за нещо; той си знаеше за какво. Четвъртата му резерва беше Симеон. ТЖ посети Франция; личен преводач му беше моят колега в БТА Нино Нинов. Франция подари на ТЖ "Рено", свръхлимузина, президентска. Шофьорът на българския посланик в Париж незабавно я откарва в Мадрид. Подарък от ТЖ за Симеон.

Лека нощ. Комунизмът си отива, спете спокойно, деца.DI copyright

 ----------
104
36340
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
104
 Видими 
31 Март 2015 19:51
На връщане с китари от Витоша пеехме:

А пък ние:

Налегне ли тъга твойта морна душа,
В балкана ти иди, славей дето сладко пей.
На Драгиева чешма мъката си разпилей.

Ела да видиш ти тоз прекрасен край,
Водата как тече, пъстървата как расте,
Кебап се как пече, руйно вино как се лей.

От високите скали, простора погледни,
Простора погледни, чашата си напълни,
Винцето си ти пийни и либето си прегърни.

Налей, налей ага, моля ти се от душа,
Жени, жени, жени, огън да ги изгори,
На Драгиева чешма мъката си разпиля.
31 Март 2015 19:58
ВладиГео
31 Март 2015 19:51

31 Март 2015 20:03
Ловци, цар, хижа, пийване, цар, бърбъри, бил съм в окоп, кво разбирате вие от войни?, ТЖ имал план (не се казва за какво)....
Голема писаница ей!
Ако махнеш пунктуацията, все едно Джак Кероуак четеш
Ма то е ДИ и Кероуак основна хранителна група в диетата им е къркането (по техни си самопризнания).
31 Март 2015 20:05
Хубава писаница . Остава въпроса с царя , защото , както виждаме го лансират за нещо , като папагал да повтаря на баща си думите .
31 Март 2015 20:17
Един смешко каза: "Водим хибридна война." Тъжно е смешковци, които не са виждали война, да ни обясняват каква война водим. Вие и аз знаем, че най-много се лъже по време на война, преди избори и след лов.


Поклон DI!
Очакам вторник вечер с огромно нетърпение...
Поклон Човеко!
31 Март 2015 20:19
Пич взимай си витамините и протеините и не бъркай в наща супа. Вярно къркането е основна хранителна група, за разлика от ти знаеш кой дето се храни с мисълта колко е хубав умен знае сичко, направо велик и ой на мама иде му да се само-нацелува.
31 Март 2015 20:20
Крайно време беше да спомене Царя.
***********
За Сталин имаше туканка една статия.
31 Март 2015 20:21
Yes! (Въздъхващ облекчено и изтриващ пот от чело емотикон)

Лека нощ. Комунизмът си отива, спете спокойно, деца.


То от толкова сън сме на това дередже, я...
31 Март 2015 20:21
В творчески дом на българските писатели Божидар включил микрофона към радиоуредбата и от съседната стая казал, че в София има преврат, комунистите паднали.

Лакърдии, не ги повтаряй и ти.
31 Март 2015 20:43
Кросфит, Керуак не е лъжичка за устенцата ви, явно...
------------
За останалото - респект, но Керуак!
31 Март 2015 20:45
Първият дежурен вече се изпразни - чак Джак Керуак споменава. Вместо да си ближе бърбъна или скоча - чете писаници. И винаги ги оплюва. Мяза на мазохизъм, не ли?
31 Март 2015 20:52
Как е разбил "двуполюсния модел" бе Джимо, двуполюсният модел даже се затвърди - ония горе и ние долу!
31 Март 2015 20:52
Аааа, не с лошо
Кероуак (и другите битници) ги харесвах като студент. После пораснах.
И аз имам репутация тука че мога да нося на алкохол, ама не си го пиша гордо в резюмето като ДИ
Кероуак е на друго ниво. само най коравите го могат това-- сита само от Джак Даниелс и сладолед
За "писаницата" ми беше думата-- май яко е наблегнал на основната хранителна група ДИ.
31 Март 2015 20:58
Сърдитко,
Що така бе човек? Какво толкоз лошо нещо съм казал? Пие ли ДИ? Пие-- сам си се хвали за това.
Кероуак мъркаш ли е-- къркал е!
Днешната разфърляна "писаница" на ДИ ми напомни на Кероуаковата "On the Road". И го казах. Какво толкова? Намирам прилики и го казвам. И къде съм казал как днешното писание на ДИ НЕ МИ ХАРЕСВА? Я ме цитирай ако обичаш?
31 Март 2015 20:59
Джак Даниелс и сладолед

Фитка, това не е пиене бе. От подобни питиета българите изтрезняват. Поздрави, с най-добри чувства.
31 Март 2015 21:02
Бе тоз "Джак Даниелс" голям боклук. Кой го купува за тия пари? Срамота! Уж сме хора грамотни. "Чивас" приемам охотно, щом има промоция.
31 Март 2015 21:07
Туй бърбана Мононгахела ли беше?
31 Март 2015 21:09
А Стари Галоши за Тенис бърбън ли е?
31 Март 2015 21:11
Zzz,
Вискито и сладоледа не ги е бъркал като напитка бе
Вискито- чисто.
Сладоледа-- за мезе ( щото е бил евтин сладоледа, пък и що да си разводнява вискито с лед...)

31 Март 2015 21:13
Е тъй де!
Аз само уискито имах предвид, сладоледа не като мезе, а като майтап.
Нищо! Наздраве. Лека.
31 Март 2015 21:15
Дали Кобургите и Живкови са сватосани, сал баба Маруца знае:
Арменоиди
По расови белези Кобургите, както и Живковият род, отчетливо принадлежат към най-малобройната и най-слабо застъпената в България арменоидна раса. При мъжките представители заради монументалния нос и високия, вдаден навън и съвсем гол и объл лоб очите са хлътнали и изглеждат малки, но са бързи и проницателни. Тъкмо те пораждат внушението за хитрост, пресметливост, лукавост и двуличие - общи черти за цар Фердинанд с прякор Лисицата и за потомците му, но също и за Тодор Живков.
Разбира се, един нос, колкото и централно да е разположен и да доминира в ландшафта на лицето, колкото и неповторим да е освен от природата, все пак не е достатъчен за доказване на родова принадлежност. Нужни са и други съответствия. Те могат лесно да се набавят чрез ДНК тест. Достатъчно е някой Кобург и някой потомък на Живков да дадат по един свой косъм за сравнителен ДНК анализ, и родството им ще бъде доказано или опровергано категорично.

Бе май, династията не е сменяна...
31 Март 2015 21:20
Искаш да кажеш, чичото подарил на племенника си кола. Колко му е. Ама тогава защо авторът рипа против царя? Условен рефлекс?
31 Март 2015 21:23
Dabedabe,
Ми не мога секи ден на Connemara и Laphroaig да карам- жената ще ме изгони
Та понякога и кентъки бърбън требе да се кърка...
31 Март 2015 21:26
Тези не съм ги и чувал. Аз съм скромен чиляк.
**********
Абе попрегледах и може да пробвам. Аз съм на принципа "Човек от всичко трябва да опита.". Ее, почти де. Пък ти пробвай отлежали тетевенска и троянска сливова, още отлежала сунгурларска гроздова.
31 Март 2015 21:43
И аз съм скромен чиляк, ма в предишната ми работа ми се плащаше буквално да ходим и да си пийвам с клиентите, та ги понаучих и "single malts" и сега ме боли портфеила понякога ...
Понякога обаче като ми се отвори глътка и за Джак... Така 2011 бех в Беикърсфиилд. Отивам в бара на хотела, и ни се отвори една яка глътка с един колега. 9 двойни jack and cokes аз-- и той толкова
На другия ден играех голф с едни инженери от БРитиш П. Те ми викат- ще победим ли (играехме в Carl McCain Memorial tournament).
Аз директно им казах--- аз вече съм победител. Дигнах се от леглото !
Най интересното беше как на следващата година отивам пак. Същия хотел, същия бар, същия барман. Само като влязох и тоя се нахили и посегна към рафта за бутилката Джак. Явно ме е запомнил
31 Март 2015 21:50
Тука има няколко магазина дето продават БГ алкохол и понякога аз купувам и носим по купоните-- да опитат американците нашите ракии.
Ма една година свекървата изби рибата--- беше ми донесла една домашна високоградусова грозданка. В двулитрова бутилка от минерална вода
Седнахме и с двама авери-- те СА ПИЯЧИ! И пак се озорихме. Но победихме!
Оттогава (тва беше преди 5-6 години) тия двамата само ме ръчкат да намерим още от тая грозданка
31 Март 2015 21:55
Аз пък от два-три дни си тананикам "Lights of Taormina" от новия албум на Марк
31 Март 2015 22:27
Не трябва да се бърка битовизма с политиката.
Хибридната война беше войната, която посредствените нашенци проведоха срещу царя.
Територията ни е такава, защото няма усета за стойността на хората и за това, което те могат да направят за нацията.
Липсва английската политическа мъдрост, която навреме извади Чърчил от нафталина, не защото политиците го харесваха, а защото знаеха, че единствено той е човекът, който може да води войната срещу нацизма.
31 Март 2015 22:32
Бат Джимо пак се бъзика с"българското ляво и дясно".Нямало е,няма,няма и да има опция да изберат робите,дето да им подобри живота.
31 Март 2015 22:41
Но и "царят фалшименто" излезе крадец. Открадна имоти и гори.”

Той няма как да е друг. Злите езици обясняват,че фамилията е с име Кохари. Злите архиви показвали,че в имението на фамилията в замъка Кобург на времето се е укривал Адам Вайсхаупт - „твореца” на илюминатите под егидата на едно от ротшилдските лайна. Ето как обидиха "царят фалшименто" с неудобен въпрос на който той отговаря със страхотно фалшименто. Натисни тук
31 Март 2015 22:47
Симеон (не е никакъв втори) не разби двуполюсния модел. Той е само привидно двуполюсен - на лумпенско ниво. Но Симеон още веднага след като спечели изборите направи нещо много важно и полезно за България - натири тихо, кротко, дори по царски безапелационно разколниците на СДС и Пимен. С това сложи край на разкола в БПЦ. Дори и само за това съм склонен да му се даде някой от въпросните имоти.
31 Март 2015 22:57
Претоплена манджа нямаше, боклук нямаше.


Евалла ДИ! И хлябът беше хляб!
31 Март 2015 23:09
Чета и се наслаждавам на писаниците на бай Димитри всяка седмица. Сладкодумник е, прекарвам си приятно и винаги научавам нещо ново. Колко добре би било, ако ги чете на глас и пред камера той лично. Убеден съм, че ще са бомба в YouTube...!
31 Март 2015 23:29
Нито комунистите бяха истински комунисти , нито демократите истински демократи , нито царят е истински цар. (Духовенството даже не го споменавам )
Това храна , алкохол , бензин и нафта...
В България всичко е фалшименто.
Единствено простотията е автентична и всепроникваща.
( Без съмнение ще се намери автентик да спомене че постингът ми е живо доказателство че съм прав. Не мога да не се съглася . )
Честито и да живей ! .
31 Март 2015 23:34
Пък ние, Божидаре, к'ви комунисти бяхме. Знаеш, че се записахме в партията да се вредим да ни печатат.
Всичките комунисти бяха такива!Поздрав от Асеновград!
31 Март 2015 23:42

Сполай ти

Поздрави от Варна : http://touchesofvarna.blogspot.com/
31 Март 2015 23:58
Lord Voldemort 31 Март 2015 23:29
Нито комунистите бяха истински комунисти , нито демократите истински демократи , нито царят е истински цар. (Духовенството даже не го споменавам )
Това храна , алкохол , бензин и нафта...
В България всичко е фалшименто.

Но животът ни е истински.
31 Март 2015 23:58
Разбира се, монарх се става с коронация, а Симеон е бивш престолонаследник. Интересно само как уж авторитетни лица продължават да се връзват на мошеници и също започват да разпространяват лъжи, особено от позиция на заинтересовани. Например, Кеворк Кеворкян, който не е способен да покаже една снимка поне на тежката корона върху въпросната невръстна главица, продължава да го тиражира без кавички. Макар и некомпетентен в областта на Правото и Историята, все пак, какво значи това за журналист? Ако някой твърди, че се касае за Прогностика, също би трябвало да се обоснове
01 Април 2015 00:09
Zeus 31 Март 2015 23:58
Lord Voldemort 31 Март 2015 23:29
Нито комунистите бяха истински комунисти , нито демократите истински демократи , нито царят е истински цар. (Духовенството даже не го споменавам )
Това храна , алкохол , бензин и нафта...
В България всичко е фалшименто.

Но животът ни е истински.

Имаш предвид сметките за ток и парно?
01 Април 2015 00:13
Lord Voldemort

31 Март 2015 23:29Нито комунистите бяха истински комунисти , нито демократите истински демократи , нито царят е истински цар. (Духовенството даже не го споменавам )
Това храна , алкохол , бензин и нафта...
В България всичко е фалшименто.
Единствено простотията е автентична и всепроникваща.
( Без съмнение ще се намери автентик да спомене че постингът ми е живо доказателство че съм прав. Не мога да не се съглася . )
Честито и да живей

...
Aз това го твърдя от куп години - В БЪЛГАРИЯ САМО МЕНТЕТО Е ИСТИНСКО!
...

Бачо, да живейш!!! На твоята маса е винаги уютно и имам глътка...
01 Април 2015 00:56


Благодаря за срядите, които очаквам с нетърпение. Няма да пропусна да Ви прегърна този път
, ако се случим заедно в самолета от Лондон до София или обратно.
01 Април 2015 01:16
На 1 април 1976 г. британският астроном Патрик Мур заявява по Би Би Си Радио 2, че в 9,47 ч ще станат свидетели на изключително рядко астрономическо явление - планетата Плутон ще мине зад Юпитер и ще породи гравитационна аномалия, вследствие на която земното притегляне ще отслабне.
Мур уведомил слушателите, че ако точно в този момент подскочат във въздуха, ще изпитат неподозирана лекота. В 9,48 стотици хора вече звънели в радиото, за да съобщят, че те са изпитали необикновеното усещане. Една жена дори заявила, че тя и нейните приятелки се издигнали над фотьойлите си и левитирали във въздуха.
01 Април 2015 01:16
Пък ти пробвай отлежали тетевенска и троянска сливова, още отлежала сунгурларска гроздова.


Че кво не му харесваш на Жак Даниелса тогава, разликата е само в есенцията?
01 Април 2015 02:22
Джак е много хубаво уиски. Не е сингъл малт, царевичен бърбън ( по името на окръга в който се произвежда ), но се прави по сложна технология и си струва парите.
01 Април 2015 04:25
Пък ние, Божидаре, к'ви комунисти бяхме. Знаеш, че се записахме в партията да се вредим да ни печатат.


Божидар наистина беше голяма капия и си остана такъв до последно.
Историята обаче май само му я приписват.
Зная за шегата от Джеки Вагенщайн, защото лично е присъствал на номера в Ситняково.
А изреклият горе-долу горния цитат, е бил Орлин Василев, запрян там да пише пиеси за партизани и партизански борби.

И като стана дума за Божидар, нека си спомним за поета, че вече никой не се сеща за нашите поети, щото са ни вторачили в данъци, осигуровки и прочие наглосаксонски мизерии:

Напразно вий, приятелю, се въсите
и да спорите с мене сте готов:
най-хубавите стихове са късите,
най-хубава е кратката любов.
01 Април 2015 04:36
Ми не мога секи ден на Connemara и Laphroaig да карам- жената ще ме изгони


Ще те изгони, ами... Като не си плакнеш чашата ще те изгони. На Лафройга чашата се плакне, освен ако не си спал на дивана и искаш да си го върнеш на жената...

Другото не близвам, че ми звучи ирландско. Нищо против ирландците.
01 Април 2015 05:21
Айде-е-е-е, върнафме се у пубертетската младост... Кой какво бил пил и пр. Отприщихте спомени - и хубави и грозни. 100% доказателство, че с третата възраст отново има завой към Първата - но на ново "качествено" ниво...

Г-н Иванов отново не успя да разочарова мнозинството тук - своите почитатели! Като старо, отлежало вино - все по ценено и ценно става с времето! Дано никога не свършва!


01 Април 2015 05:26
Напоследък ДИ бе започнал да разочарова, но това е един своеобразен връх.

""Томски, ловците са изверги...

Кралицата майка, вече много стара, без пушка, а с бастун и с бастуна доубива патица. Хвърчат кръв, пера и перушина. После научих, че тя прочела само три книги през дългия си живот. Едната била детска, другата за лов, третата забравих за какво. Коронованите са много прости.

Прости са и българските царедворци, "юпита" ли се нарекоха, забравих ги тия от НДСВ."

***
Мнозина сме на същото мнение, но думата на ДИ тежи повече. Аз бих добавил: ловците са и подлеци, а останалите какво да ги коментирам - ясни са на всеки, дори на монархистите.
01 Април 2015 05:32
...Джак Кероуак...

***
То и от правопис, че и от пунктуация отбира. Ловец, при това лежал из окопите... наверно след почерпката от бутилката за газирана вода, дето свекървата разнася успешно през 3-4 летища на два континента.
01 Април 2015 05:42
"И аз имам репутация тука че мога да нося на алкохол, ама не си го пиша гордо в резюмето като ДИ"

***

Аз пък на връщане от Раша дето въпросния левент (с репутация единствено в собствените му очи) ме праща редовно, научих един подходящ за случая израз: "Ни стида, ни совести!"
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД