:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 143
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Обиколка

на България през тази година със сигурност ще има, обявиха от българския колоездачен съюз (БКС). От централата дори се похвалиха, че вече имат принципното съгласие на кметовете на етапните градове, а до края на седмицата трябва да се подпишат и споразуменията. Обиколката ще бъде от категория 2.2 и ще се проведе в рамките на 5 дни. Засега са ясни четири от градовете, през които ще премине - Сливен, Нова Загора, Троян и Трявна, а петият ще бъде избран измежду Велико Търново, Пловдив или Бургас.



Защитаващият

титлите си от последните 2 г. Кирил Георгиев постигна победа в III кръг на 79-ото държавно първенство по шахмат в Плевен - с белите фигури над Димитър Мархолев. Така той остава едноличен лидер с пълен актив от 3 т. Водачът в схемата Иван Чепаринов пък спечели с черните срещу Петър Арнаудов и заема второ място с 2,5 т. В 64-тия шампионат при жените Маргарита Войска направи реми с Мария Васова, като с по 2,5 т. двете делят лидерство със Светла Йорданова.



Президентът

на международната федерация по шахмат (FIDE) Кирсан Илюмжинов ще обсъди с президента на международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах включването на спорта в програмата на зимните олимпийски игри. Срещата ще се проведе на 19 юни в централата на МОК в Лозана (Швейц). От FIDE са уверени, че евентуалното включване на шахмата в олимпийската програма значително ще повиши интереса към зимните игри.



Истанбул

ще бъде домакин на олимпийската квалификация по бокс за Европа, реши ръководството на международната федерация (AIBA). Турнирът ще се състои догодина, като още не са определени точни дати. Определени са домакините и на турнирите за другите континенти. Яунде (Камерун) ще приеме боксьорите от Африка, Буенос Айрес (Арж) - от Северна и Южна Америка, Циан (Кит) - от Азия и Океания. Преди тези турнири квоти ще се получават от световното първенство в Катар и от континенталните шампионати.
910
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД