:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 379
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Металика" загуби 250 песни

Кърк Хамет


Китаристът на популярната рок група "Металика" Кърк Хамет изгубил айфона си със записани в него 250 идеи за нови парчета, призна самият той: "Случи се преди 6 месеца. За тъпия телефон не ми пука. Лошото бе, че на него бях записал музикални идеи за около 250 нови парчета. Бях направо смазан. Защото никъде ги нямах дублирани. Три дни ходех като луд".

"Успях да възстановя по памет едва 8 парчета. Останалите и досега се опитвам да си ги спомня, но без особен успех. Напъвам се да чуя в главата си същите рифове, но не става. Още ми е криво, но това е положението", продължава опечаленият музикант.

"Но... животът продължава!", отбелязва философски Хамет. "Човек се учи от грешките си. От оня случай винаги правя бек-ъп на музикални идеи, които съм записал на телефона си. Съветвам колегите музиканти да правят същото."

Идеята била най-добрите от тези песни да бъдат включени в десетия албум на популярната група.
10
1400
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
21 Април 2015 22:17
Кой по дяволите може да цитира поне три имена на песни на тези ?! Да бе, двете им балади и ... ми забравих го.
21 Април 2015 23:47
Всичко след 88-а година и да го загубиш и да го намериш, на кой му пука? Не става за нищо. Вземи намери някой от албумите на Пантера, за да рабереш каква е разликата с твойта халтура.
22 Април 2015 09:22
Неразбирам защо хора, които имат негативно мнение, въобще четат статията и пишат под нея
22 Април 2015 10:13
Статиите не са некролози, та коментарите под тях да са на принципа или добро или нищо. В случая човекът си включвал айфона на запис и си дрънкал на воля рифове, акорди, сола, интра, аутра и после риве - загубих 250 песни. Че те имат 9 албума, сложете средно по 12 песни на албум, това са общо 108 песни. После, ако автора не си помни мелодиите как очаква слушателите да ги запомнят и харесат?
22 Април 2015 10:47
Като контрапример, ето една запомняща се песен, която имам отдавна, но едва наскоро намерих видеото към нея. От най-добрата супергрупа в историята, измислила и танц с нейното име.

https://www.youtube.com/watch?v=GjSmgSdFASk
22 Април 2015 10:56
Песен и група, за която не бях чувал изобщо. Това, по логиката на първото мнение под статията води до извода, че групата и песента не струва, а дали е така....
А що се отнася до лесно запомняща се и помнеща се още песен "Макарена" е точен пример,но едва ли някой ще каже, че това е качествена музика.
22 Април 2015 11:31
Много малко хора, особено от младото поколение, са чували за тази група, съществувала около 3г и имаща 2 официални албума. Просто петима титана се събират, забавляват се, докато Рой Орбисън умира и пак продължават всеки по пътя си. Това са Боб Дилън, Джордж Харисън (Бийтълс), Джеф Лин (ELO), Рой Орбисън (белкантото на рока) и Том Пети (Tom Petty And The Heartbreakers). Имат изпълнения и с Клептън, Нийл Янг, Ринго. Нямат слаба песен. Ето още един пример
https://www.youtube.com/watch?v=rf_dQk9iaSY

Навремето, когато Джон и Пол са композирали песни са нямали магнетофон и, както казва Пол, всеки е бил магнитофон на другия. Ако на другия ден не са помнели песента, са я изоставяли, защото не е струвала. Е има разлика от тях до Макарена...
22 Април 2015 12:42
Ок, друг пример. Едва ли са чак толкова много хората, дори върли фенове, които да могат веднага да изпеят/изсвирят повечето песни на Dream Theater. Наистина те не са масово популярни и това е чудесно, и никой не се съмнява в качеството им. Музиката на Биитълс, позволява да се помни, музиката на друг тип групи, не винаги.
Както и да е, идеята ми е, че това дали можеш да затананикаш една песен от първо/второ слушане, изобщо не е критерий за качеството и. Даже в днешно време е по-скоро обратното. Лично аз поради тази причина не слушам голяма част от класическия рок, която вече съм научил наизуст и ми е писнал от въртяне.
22 Април 2015 13:56
Прав сте аиг. Съмнявам се, че бих могъл да изтананикам цялата плоча Animals на Пинк Флойд, а едно време това беше любимата ми плоча. Впрочем съвсем наскоро излезе един албум в тяхна чест и в една от песните участва и член на Dream Theater. Много хубав албум - The Everlasting Songs.

https://www.youtube.com/watch?v=JRGNhAOcW7U
22 Април 2015 19:59
Всичко след 88-а година и да го загубиш и да го намериш, на кой му пука? Не става за нищо. Вземи намери някой от албумите на Пантера, за да рабереш каква е разликата с твойта халтура.

Повръща ми се, видя ли некой да кряска - "Абе кви тъпотии слушате вие бе, ейй?!? Ей тва е музиката - Пантера, Сашка Васева, Веско Маринов!!! А тва дето вие го слушате са тъпотии!!!".
Да, ще взема да повърна
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД