:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 267
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Северноирландската републиканска партия "Шин Фейн"

поиска Ълстър да проведе собствен референдум за членство в ЕС, ако след вота във Великобритания страната реши да напусне съюза, писа в. "Белфаст телеграф". Решение, взето в Съсекс или Уесекс, или който и да е друг английски окръг, не трябва да е задължително за хората в Северна Ирландия, заяви лидерът на "Шин Фейн" Джери Адамс. Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън обеща да проведе референдум за излизане от съюза, ако Консервативната му партия спечели парламентарните избори през май.



В Германия започна делото срещу "счетоводителя на Аушвиц",

93-годишния Оскар Грьонинг. Грьонинг е обвинен в съучастие в убийството на 300 000 жертви на Холокоста. Той е работил в лагера близо две години, като задачата му е била да съхранява и оценява конфискуваното имущество на избитите евреи. Грьонинг започва да говори публично за действията си в Аушвиц преди години, след като случайно попада на неонацистко списание, което отрича Холокоста. В документален филм за Би Би Си той заяви: "Смятам за моя отговорност да се изправя срещу хората, които отричат Холокоста и които твърдят, че "Аушвиц" никога не се е случвал". Пред медиите той заяви, че очаква да бъде оправдан. Грьонинг е един от последните бивши членове на СС, идентифицирани от германските власти. Повечето от тях са мъртви или прекалено зле със здравето, за да бъдат изправени пред съда. Едва 42 от всички 6500 членове на СС са били изправени пред съдебно преследване и само 25 от тях са били осъдени.



Московската полиция задържа около 40 души,

събрали се да отбележат рождения ден на Адолф Хитлер, предаде "Интерфакс". Груповият арест е бил извършен в московско заведение, където почитателите на фюрера се били събрали да отпразнуват 20 април. Полицаите пристигнали по сигнал на други клиенти. От задържаните са били иззети 4 газови пистолета, над 10 ножа, боксове, нацистка символика и портрет на Хитлер. Почти всички арестувани са младежи. Всички те са били откарани в полицейския участък за проверка на документите и евентуална съпричастност към престъпления. По-късно те били обвинени в дребно хулиганство и най-вероятно ще бъдат глобени.



2409
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД