:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 270
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Мохамед Морси
Бившият президент на Египет е осъден

на 20 години затвор заради смъртта на протестиращи, съобщиха световните агенции. Мохамед Морси е признат за виновен за ареста и изтезанията на демонстранти по време на президентския му мандат през 2012 и 2013 г. Той бе оправдан по обвинение за подбуждане към убийството на двама демонстранти и един журналист, загинали по време на демонстрация пред президентския дворец през 2012 г. Повечето наблюдатели очакваха Морси да бъде осъден на смърт по това обвинение. Сваленият с военен преврат бивш държавен глава и лидер на забранените "Мюсюлмански братя" е подсъдим по още две дела - за държавна измяна и шпионаж в полза на чужда държава, както и за бягството от затвора на лидерите на ислямистите през 2011 г. Освен Морси по 20 години затвор получиха 12 лидери от "Мюсюлмански братя", а двама бяха осъдени на по 10 години.



Туристите в Цюрих скоро ще могат

да откриват всичко важно за града, като използват "дигитален гид", благодарение на таблетите, които ще бъдат раздавани в 140 хотела в града, пише ДПА. С помощта на схемата гостите ще могат да ползват хотелската информация, да дават отзиви и да си резервират маса в ресторанта на хотела. Гостите на хотелите ще имат възможност да изнасят таблетите, за да изучават града, като така винаги ще имат на разположение осъвременен пътеводител. Новата система, която е финансирана от туристическите власти на Цюрих, замества папките, пълни с ценоразписи, вътрешни правила и брошури, които обикновено могат да се намерят в хотелските стаи.



Израел добави името на убито

палестинско момче на мемориалната стена на гробището на хълма Херцел в Ерусалим, съобщи британският "Гардиън". Мохамед Абу Хдеир бе изгорен жив от еврейски екстремисти миналото лято в източната част на града. Това стана един ден след като трима израелски младежи бяха отвлечени и убити от палестински екстремисти край Хеброн. Слагането на името на Хдеир на мемориалната стена обаче беше посрещнато на нож от израелска група, която представлява жертвите на тероризма.







2304
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД