:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Гръцки кметове се разбунтуваха срещу Ципрас

Кметове на множество гръцки градове въстанаха срещу премиера Алексис Ципрас, който нареди на местните власти да прехвърлят своите парични средства от търговските банки в централната банка, съобщи германският в. "Билд". Целта на Атина е в резултат на трансферите средствата на правителството да се увеличат с 2 млрд. евро, сочат изчисления. Тази мярка бе подложена вчера на остра критика по време на заседанието на Централния съюз на градовете и общините в Гърция. "Това правителството се държи като диктатура, като едно съветско ръководство", заяви лидерът на съюза Георгос Патулис и заплаши да отнесе въпроса до Върховния съд.

Лявото правителство на СИРИЗА губи популярност на фона на влошените отношения с международните кредитори, сочи проучване на гръцкия Македонски университет, цитирано от телевизия "Скай". Според данните рейтингът на одобрение на стратегията на премиера Алексис Ципрас и финансовия министър Янис Варуфакис е паднал на 45.5% от впечатляващите 72% през месец март. Над 39% от анкетираните общо 1007 души са заявили, че не са съгласни с тактиката на правителството в преговорите.

1900
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД