:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 448
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Карлово се вдигна в подкрепа на командира на 61-ва Стрямска бригада

Карлово започна подписка в защита на командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада генерал Димитър Шивиков. Тя е във връзка с повдигнатите от прокуратурата обвинения срещу Шивиков заради злоупотреба със служебно положение. Обвиненията са, че е отклонил свои подчинени от служба, за да ремонтират апартамента му в София.

"Да защитим честта на бригаден генерал Димитър Шивиков - един достоен български офицер, истински патриот и родолюбец!", е насловът на подписката. В нея са се включили и кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, и председателят на общинския съвет Стойо Карагенски. Ген. Шивиков е един от най-уважаваните генерали с редица мисии в Ирак и Афганистан. В социалните мрежи вече се организираха групи в негова защита.

Още вчера се появиха съмнения, че всичко е скалъпено, за да не отиде в командването на НАТО в Монс. Според източници на "Сега" той е трябвало да стане военен представител на България в командването от септември. Сега обаче командироването му е под въпрос. Парадоксално е, че ген. Шивиков вече е бил одобрен от Брюксел.

В понеделник пред "Фокус" генералът заяви, че "някой има огромен интерес да бъда злепоставен и компрометиран". Обясни, че служителите са му помогнали в лично качество, тъй като са близки - на единия той дори е кум и кръстник на детето му. По неофициална информация другите мъже са били приятели и всичко това е станало в извън работно време. Също така сигналът, по който е действала военна полиция, е бил анонимен.
4
1635
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
21 Април 2015 20:00
С подписки тази работа няма да се оправи, ами да вдига на оръжие 61 бригада и право във военната полиция, докато не си кажат всичко. Да се завърти и към цацаратурата.
21 Април 2015 23:37
До къде сме я докарали. В армията подписки.
Абе като мислите, че някой се подиграва с българската Армия, ми хванете го тоя някой и го обесете бе. Не скимтете като мастии за ранно пенсиониране, ами вземете изринете тая кочина България.
22 Април 2015 08:56
Браво, трябва да се защитава достойнството на българския военнослужещ, независимо какво звание има, те са достойни хора и се нуждаят от уважение, а не от унижение.Браво и на тия военнослужещи които подкрепят и вярват в своя командир.Тези бойни командири с всяка измината години стават все по- малко и по- малко.След 5 години генерали ще стават само канцеларски плъхове, които не са виждали жив войник, то няма да има други и няма от къде да идлезат.
22 Април 2015 11:06
Генерал Шивиков е единственият който може да организира и поведе армията и народа срещу тази пасмина в Народното събрание, МС, Министерствата, Съд и прокуратура и те го знаят и сега си показват страха с този компромат. Значи може да ги поведе във военни събития, а не може да му помогнат да си оправи жилището. Глупаци от всякъде. Елате и вижте по места как се държат областни управители, администрации, кметове и общински съветници, като ФЕОДАЛИ!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД