:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,430,347
Активни 136
Страници 1,769
За един ден 1,302,066

Русия е съкратила до минимум ядрения си арсенал

Руския последователно спазва Договора за неразпространение на ядреното оръжие и е съкратила своя ядрен арсенал до минимално ниво, което представлява важен принос за всеобщото и пълното разоръжаване. Това се казва в изявление на руския президент Владимир Путин на сайта на Кремъл във връзка с конференцията по изпълнение на договора, която започна вчера в Ню Йорк. "Ние планираме да продължим работата в тази насока, както и да съхраняваме равновесието между усвояването на мирния атом и укрепването на режима на неразпространение, както и системата за гаранции на МААЕ", посочи Путин.

САЩ ще ускорят процеса на съкращаване на ядрените си оръжия, заяви държавният секретар Джон Кери в Ню Йорк. "Радостен съм да съобщя, че президентът Обама прие решение, въз основа на което САЩ ще се стремят към ускоряване на съкращаване на ядрените бойни заряди с 25%", каза Кери. Към септември т. г. ще сме съкратили запасите ни от ядрено оръжие с 85% в сравнение с пика на Студената война, като за последните години сме унищожили 10 251 ядрени бойни глави, допълни той. Кери призова Русия в рамките на Договора за неразпространение на ядрените оръжия да предприеме допълнителни съкращения с 20%.
27
1414
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
27
 Видими 
28 Април 2015 20:14
САЩ го съкрати дори 4 пъти-разположи в 4 държави свое ядрено оръжие и и ги обучи в използването му.Значи-миротворци?!
28 Април 2015 21:23
Все ми е едно дали ще унищожат Земята 100 , или "само" 10 пъти ...
28 Април 2015 21:31
Бля-бля-бля ... Никакво съкращение на ядрено оръжие няма, не е имало и няма да има. Нито в Русия, нито в САЩ. Не и по отношение на възможностите. Механичното намаляване се компенсира с повишена ефективност на ядрените заряди, с повишена ефикасност на носителите - повишена точност, повишена защита, повишена скорост, намалено време на реакция и др. В резултат, ядреното оръжие става все по ... използваемо. А има и нещо ново ... Русия директно и откровено се позовава на ядрените си средства, когато стане дума за военна заплаха или ескалация на напрежението до кризисни нива. Действа ... отрезвяващо. И навярно - възпиращо. ЗаСЕГА.
29 Април 2015 01:50
Когато имаше десеткратно превъзходство над НАТО в танковете ( които се намираха насред Германия ) - СССР се бореше за пълна забрана на ядреното оръжие. Сега Русия разчита само на него.
29 Април 2015 02:54
Нека припомня на Лорд Валдемор, че единствената страна използвала ядрено оръжие е САЩ, а Русия в нито един конфликт не е разчитала на ядрения си арсенал!
29 Април 2015 03:06
Ами който има хора за харчлък не разчита на ядрено оръжия . Хвърля ги в атака и толкоз. Американците са си спестили един милион жертви за завладяване на Япония хвърляйки двете бомби. Колко японци щяха да дадат фира никой не се наема да изчислява. Три-четири-пет пъти повече навярно.
Сега за пръв път в своята имперска история Русия няма числено превъзходство над предполагаемият противник. Така че просто и се налага да дрънка ядрените джепанета. А какво било едно време и кой какво използвал няма нужда да ми напомняш. Сега американците са най-върлите противници на ядреното оръжие защото имат много други средства за изтрепване на противника с каквито другите не разполагат. Единствено ответният ядрен удар донякъде изравнява позициите им с руснаците.
29 Април 2015 06:59
Може ама първо да цъфнът налъмите на бастуня кери. Онбашията разбира само от тояга и колкото по-дебела толкоз по-добре. Развяват си оная работа под път и над път и имат нахалството от другите да изискват това което те безугледно пренебрегват . Но трябва да проявим разбиране - отвикнаха от руският палец в задните части и сега трябва пак да свикват - нема лошо навика е втора природа.
29 Април 2015 07:25
Все пак да не бъркаме езика с палец.
Валуторезервните запаси на Русия са в зелени бумажки на съхранение в лонднски банки.
29 Април 2015 07:48
Говориш за себе си (това за езика и палеца ) - съгласем съм 100% и канче
29 Април 2015 07:53
Говоря за руския, не се прави на утрепана лисица , не минава и го знаеш.
29 Април 2015 07:59
Валуторезервните запаси на Русия са в зелени бумажки на съхранение в лонднски банки.
А златните са в слитъци и растат ли, растат.
29 Април 2015 08:04
Нещо не си убедителен и както казах съм съгласен 100% и канче че не трябва да брЪкаш палец с език - преполагам че от личен опит знаеш.
Много ще интересно да разясниш поведението на "утрепана лисица" .
29 Април 2015 09:11
Lord Voldemort 29 Април 2015 03:06

Излиза че Япония трябва да е благодарна за Хирошима и Нагасаки? Един вид добрите и благородни американци са им спестили много повече жертви като са ги бомбандирали атомно (при това не военни обекти, а цивилни градове)... Ти да видиш!
---
Иначе ако за момент си представим че ядреното оръжие изчезне напълно, то дори тогава не си представям как УСА печели конвенционална война с Русия. Помня колко се ослушваха, когато трябваше да влязат в Косово... а срещу тях бяха само сръбската армия с оръжие от 70-те и някакви доброволни отряди! И не посмяха. Почнаха да сриват страната от въздуха и да я връщат в каменната ера... почнаха да умират прекалено много хора... и Милошевич капитулира за да спаси държавата и хората...
Така че представата как "само ядреното оръжие спасявало Русия" си е чиста глупост. Просто с ядрената дубинка под ръка на Русия не и се налага да воюва. Това е.
29 Април 2015 09:28
Най-интересното е, че Русия и САЩ биха ползвали ЯО за унищожаване на цели на противника, деморализация, разсипване на инфраструктурата, радиоактивно замърсяване и т.н. За това стигат и малки заряди, но ще е достатъчно да доведе до край на тия държави. В резултат ще останат 2,5 до 3 млрд. жители на планетата, предимно от Ю. Америка, от Африка (южно от Сахара) и малко азиатци. Това е нормалното население за ресурсите на планетата. Разбира се, технологиите на ХХ и ХХІ век ще се сринат и това естествено ще доведе до нормална смъртност и екологичен баланс

И чак след няколкостотин години северните територии ще бъдат отново годни за живот, но тъпите бели ще са изчезнали.
29 Април 2015 09:33
Сега американците са най-върлите противници на ядреното оръжие защото имат много други средства за изтрепване на противника с каквито другите не разполагат. Единствено ответният ядрен удар донякъде изравнява позициите им с руснаците.

това сън ли е или агенцията ЕЖК се е изказала? Повторение е необходимо, малко е път към затъпяване, но това не пречи на никого.
29 Април 2015 09:46
Американците са си спестили един милион жертви за завладяване на Япония хвърляйки двете бомби.

Това вече е прекалено и меко казано грубо. Всъщност има и друга дума: "жестоко", но се опасявам, че колегата няма да схване.
29 Април 2015 11:20
Американците са си спестили един милион жертви за завладяване на Япония хвърляйки двете бомби.

тук съм съгласен. наистина загиналите цивилни и трагедията на измрели стотици хиляди мирни жители трудно се преглъща, но манталитета на японците и готовността им до смърт да бранят всяка педя земя, независимо от цената, която плащат в човешки жертви, както и нечовешката им жестокост към населението на окупираните територии е оправдание за използването на ядрено оръжие. След двете ядрени бомби Япония капитулира. Противното би означавало години наред война, битки за всяка тихоокеанска скала при употреба на огромен човешки и материален ресурс и огромни жертви и от двете страни.
Много скоро руска дисидентка (от онез дето Путин няма нищо общо с убийствата им) опонира директно като каза, че това е ход на американцияте, с който руската пропаганда би следвало да престане да злоупотребява, тъй като самите руснаци биха дали още много жертви за изваждането на Япония от войната.
29 Април 2015 11:23
29 Април 2015 11:48
Тъкмо пишех odds за след колко постига ще се спомне "Путин" тюх превариха ме .
Не случайно е човек на годината .
29 Април 2015 19:36
Роскосмос официально признал потерю управления над «Прогрессом», невозможность его стыковки с Международной космической станцией (МКС) и назвал сроки его схода с орбиты. Об этом в среду, 29 апреля, рассказал руководитель агентства Игорь Комаров в ходе брифинга, посвященного ситуации с транспортным космическим кораблем.
След Протон и Союз сдался багажами. Утре ще утрепат некой американец и канец. Пизнес катьонку...
29 Април 2015 20:04
Американците са си спестили един милион жертви за завладяване на Япония хвърляйки двете бомби.

Нищо не са спестили. Те даже не са воювали там. Четете история. Към момента на бомбардировките, Квантунската армия е била вече почти напълно разбита от Червената армия. Капитулацията е съвсем близо. Тази недостижима варварщина и геноцид над мирни граждани е с политическата цел да сплаши Сталин. Самото откриване на Западния фронт има основно за цел да ограничи руското настъпление в Европа, а не да помогне във войната. След като тяхното протеже Хитлер се провали във войната е било необходимо поне да се ограничат щетите. Следете фактите. Хитлер се издига шеметно в политиката, след като Сталин разкарва евреинът Троцки и освобождава СССР от еврейското управление, наложено чрез Ленин.
29 Април 2015 21:24
Настана време Форума на СЕГА да бъде преименуван на 'Център за Разобличаване на Обречеността на Америка и Утвърждаване на Безграничната Мощ на Русия и Путин' - ЦРОАУБМРП (комсомолци).
30 Април 2015 01:53

Паисий
29 Апр 2015 02:54
Мнения: 3,040
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Нека припомня на Лорд Валдемор, че единствената страна използвала ядрено оръжие е САЩ, а Русия в нито един конфликт не е разчитала на ядрения си арсенал!

Как да го използва, като още не го беше откраднала от ?!
30 Април 2015 02:04
Излиза че Япония трябва да е благодарна за Хирошима и Нагасаки? Един вид добрите и благородни американци са им спестили много повече жертви като са ги бомбандирали атомно

Избомбването на Хирошима и Нагасаки даде невиждан тласък в развитието на държавата, икономиката и техниката.

Днес Япония е за образец, а Хирошима и Нагасаки са цветущи градове, благодано поръсени с полезна щатска радиация.

Хората са безкрайно щастливи и благодарни на САЩ за бъдещето, което им подсигуриха.
30 Април 2015 23:31
Един ден казват,че Русия увеличава ядрения си потенциал,друг ден съкратила до минимум ядрения си арсенал,това е подигравка,или блъфиране,кое е вярно?Комсомолците вярват на всяка руска дезинформация.
01 Май 2015 06:24
Комсомолците вярват на всяка руска дезинформация

Командированите от "Дневник" "пионери, комсомолци и комунисти" в този форум не се ръководят нито от вяра, нито от истината, а от брой постове срещу заплащане.
01 Май 2015 07:27
цъфнът
,
безугледно

Buridane, новата партийна повеля да не би да е:
"Всеки неграмотник - с компютър!" ?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД