:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 103
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Писмо от “България” 1

Црна мачка бели мачор

Димитри Иванов
Както знаете, филмът "Црна мачка бели мачор" - "Черна котка бял котарак" - на Емир Кустурица излезе на екран през 1998 г., само девет години след The Fall of the Wall, "Падането на Берлинската стена" през 1989 г. Знаете, че в този филм се говори на цигански, сръбски и български, че той е френско-югославска продукция, че имаше страна Югославия. Не зная къде сте били тогава, но аз бях там, когато САЩ/НАТО разфасоваха Югославия през въздушен коридор, даден им от угодничещи българи, бомбардираха, убиха 3500 сърби, мюсюлмани взривяваха вековни църкви, министър Соломон Паси каза по българската телевизия: "Майната му на православието".

Минаха 15 години. Онзи ден дядо Неофит, патриарх български, също поруга православието. Това стана в старопрестолната Плиска на честването на годишнина от българското покръстване. Неофит угоднически купи благоразположението на сегашния премиер Бойко Борисов и предишния Симеон Сакскобургготски, оказвайки им незаслужени почести. Този грях се нарича "симония". Той е по-тежък от всеизвестните грехове по нашите манастири - мъжеложство и скотоложство. Синодалните старци да погледнат гравюрите на Гюстав Доре към "Ад" от Данте и да видят в кой кръг на ада те ще бъдат запокитени заради симония. Данте им е над шапките, пардон, над калимавките, но поне да прочетат разказа "На оня свят" на Елин Пелин или стихотворението "Моята молитва" на Ботев. Калимавките се лакомят да се намърдат в образованието, да наливат невежеството си в детските главички, както в медресетата ходжите наливат Корана. Това също е симония. Ядосах се. За да се успокоя, ще послушам прекрасните песнопения на старинна българска църковна музика на квартета "Светоглас", а вие през това време вижте как Гюстав Доре е илюстрирал "Божествената комедия" на Данте.

Изгуглихте ли илюстрациите, разгледахте ли ги? Добре. Тогава да продължим с "Црна мачка бели мачор". Този филм на Кустурица пожъна лаври на филмовия фестивал във Венеция. Вие знаете, че този филмов фестивал е първият в света, понеже Мусолини/Дучето първи се сетил да уреди филмов фестивал. Знаете, че Ленин преди Мусолини казал: "От всички изкуства за нас най-важни са киното и цирка". И двамата били прави. Информацията вече не се възприема линейно, сиреч като четеш дума по дума, а аудио-визуално, сиреч докато слушаш и гледаш картинки, без да мислиш. Така започваш да мислиш каквото ти внушават да мислиш. Това е целта на всяка пропаганда. За да се загнездят готови представи в главите на дечицата и на възрастните, представите трябва да бъдат повтаряни. Гьобелс, който много чел, докато завърши седем факултета, прозрял, че за да се възприеме лъжата като истина, тя трябва сто пъти да бъде повтаряна. Ето че станаха трима майсторите на хипнотичната пропаганда: Ленин - Мусолини - Гьобелс. Сегашните US/NATO хипнотизатори повтарят "Ние сме демократи. Купете нашите бракувани изтребители. Късайте от оскъдния си залък да издържате пришълци. Разрушете си комунистическия кльон, стройте си демократична гранична стена".

Кинокамерата на Лени Рифенщал заснела талантливо "Триумф на волята" на Хитлер. Кинокамерата на Айзенщайн заснела талантливо "Броненосецът Потемкин" и "Александър Невски". Тези филми са шедьоври на пропагандата и въобще на киноизкуството. Те заменят религиозната вяра с политическа. Вярата не се нуждае от доказателства; промитите мозъци са непроницаеми за доказателства. Всуе доказвам, че през бомбардировките в София освен бомбите падаха гърмящи играчки. Показах архивна снимка от разбомбеното ми жилище, казах, че Славчо, момченцето от сиропиталището срещу нас, ме изпревари, когато намерихме писалката и тя гръмна в неговите ръце вместо в моите, споменах романа "Воля", написан по аналогичен случай от писателя М. Горчивкин. Дваж показах факсимиле на рапорт от българския военен архив, подписан и подпечатан от началника на противовъздушната отбрана, офицер, чиято работа не била да прави пропаганда, а секретно да информира правителството, двореца и германското командване в България. Всуе. Не било така, понеже не можело да бъде така. Но беше така и аз го видях с очите си, не с очилата си; аз съм стар, 14 години по-стар от Неофит, но като малък не носех очила.

Колко прави са били първопроходниците на пропагандата Ленин-Мусолини-Гьобелс. Ала и Холивуд е първопроходник. Евреите в Холивуд първи прозрели, че фабриката за илюзии може да бъде машина за пари. Опасно е да кажеш "евреите в Холивуд", ако не си евреин като Уди Алън. Марлон Брандо го каза и евреите го наказаха да се покайва за думите си, макар че той никога не е бил антисемит, нито расист, нито някога се е подигравал с нечия религия. Онзи ден в предградие на Далас, Тексас, полицай застрелял двама ислямисти, въоръжени с assault rifles, преди те да проникнат в изложба на карикатури на Мохамед с награда $10 000; през януари в Париж в редакцията на "Шарли-ебдо" имаше 12 жертви. Мислещите хора в Европа и САЩ не трябваше стадно да пригласят "Аз съм Шарли". "Аз не съм Шарли", озаглавих тогавашната си писаница. Ничия религия не бива да осмиваме. Онзи ден в старопрестолната Плиска българските синодални/феодални старци не биваше да правят за посмешище българското православие.

Ислямът, най-младата и най-войнствена религия, не втълпява чрез гравюри, карикатури, картинки, а само с повторение - сто, хиляда пъти. Това създава паралелна действителност, в която е похвално да режеш главите на инаквите мюсюлмани и на християните, да дехристиянизираш Африка, да мюсюлманизираш немощната старица Европа. Тя горката ще капитулира пред генномодифицираните зарзавати, пред гъчканото с хормони и антибиотици месо от САЩ, където транснационалите, the multinationals, ще могат да осъдят за пропуснати ползи всяка европейска страна, посмяла да им се опре.

Рекламаджиите, социолозите и пиараджийките са пошли. Не само щото лъжат и паразитират като пропагандисти, а защото задават тъпи въпроси. "Ти ляв ли си, или си десен?" е като "Ти престана ли да биеш жена си?" Не съм престанал, никога не съм я бил. Никога не съм гласувал за "левите", нито за "десните" тарикати.

Едно време имаше вицове: Във Вашингтон стратезите били казали: Българите са лесни, като им пратим бодлива тел, те сами ще се оградят във виличките си, като им дадем чешки мотоциклети "Ява", те сами ще се изтрепят. Но стана още по-лесно чрез "демокрация", раздържавяване, приватизация, разграждане на кооперативното земеделие, връщане не земята в "реални граници", разграждане на напоителни системи, разграбване на народна собственост, народни спестявания чрез шеметна инфлация и т.н. Всичко това не ни го причини Вашингтон. Ние сами се доведохме до просешка тояга.

Българи оставиха България, както плъховете изоставят потъващия кораб. Някои плъхове и плъхкини, като Симеон Дянков (автор на израза "феодалните старчета в БАН") и Кристалина Георгиева ни поучават.

Харесвам The New Yorker и неговите карикатуристи. Но дори те не успяха да се справят със задачата да нарисуват кораб, изоставящ потъващите си плъхове. Думите могат повече от картинките. Защото "В начало бе словото" пише в нашия православен Завет.



DI copyright



 Гюстав Доре, илюстрация към "Ад"
 Евреите наказаха Марлон Брандо да се покайва за думите си, макар че той никога не е бил антисемит, нито расист, нито някога се е подигравал с нечия религия.
222
45911
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
222
 Видими 
05 Май 2015 18:46
нищо че е кавър и не е на български

http://www.youtube.com/watch?v=jQcNiD0Z3MU
05 Май 2015 18:59
Този грях се нарича "симония".

Това е по-лошо, БПЦ никога не се е държала на положение, на ниво. Винаги е слугувала на властта. А властта у нас умира някой да и прислужва, да и поднася, да я ласкае... Повечето от висшите духовници са ченгета и мекерата на червените мокасини - срамна работа.
05 Май 2015 19:03
Но стана още по-лесно чрез "демокрация", раздържавяване, приватизация, разграждане на кооперативното земеделие, връщане не земята в "реални граници", разграждане на напоителни системи, разграбване на народна собственост, народни спестявания чрез шеметна инфлация и т.н. Всичко това не ни го причини Вашингтон. Ние сами се доведохме до просешка тояга.

Всичко това ни го причини ЦК на БКП и техните мекерета.
05 Май 2015 19:06
Онзи ден дядо Неофит, патриарх български, също поруга православието. Това стана в старопрестолната Плиска на честването на годишнина от българското покръстване. Неофит угоднически купи благоразположението на сегашния премиер Бойко Борисов и предишния Симеон Сакскобургготски, оказвайки им незаслужени почести. Този грях се нарича "симония".

Бачо Джимо, ти имаш ли доказателства, че патриарх Неофит е купил поста си от Симеон Втори.
Поради, което е поругал православието и е изпаднал в този смъртен грях "симония"...
05 Май 2015 19:12
Българи оставиха България, както плъховете изоставят потъващия кораб.

По различен начин все пак. Най ме кефят ето тези:

(снимка: натиснете тук)

Майсторе
05 Май 2015 19:15
Поздравления, както винаги г-н Иванов! Но искам да Ви кажа нещо за нашия Патриарх Неофит.Този човек стигна до този пост само с послушание. Това е едно унизително човешко поведение, което малко хора го могат. Най-страшното е, че тези хора са част от Матрицата! Всъщност в името на своето благополучие те се превръщат в роботи без мисъл, без воля. Те са готови на всичко в името на своето спокойствие! За радост, не на тези хора се крепи човешкия прогрес
Мъчно ми е за този човек Симеон Димитров(cега патриарх Неофит)! Познавах го лично, преди да влезе в Матрицата!

05 Май 2015 19:24
Всуе доказвам ...

Ех, уважаеми г-н Иванов,
"Няма по-невъзможна задача и по-неблагодарна мисия от доказването на истината".
Перифразирам Тютчев, но книгата не ми е под ръка, а Вие ни предупредихте да не се подпираме на нета
05 Май 2015 19:35
Да,Майсторът е прав .Църквата иска да се намърда в училище. Защото в училище има заплати ,субсидии , защита. Защото, видите ли в тия времена на бездуховност църквата в училище ще промени възпитанието на децата ни . Защото в училището може да се влезе лесно. Обаче преди да иска да влезе в училище църквата трябваше да влезе в семейството...трябваше , ама не влиза , защото е трудно , защото има много постирска работа , защото трябва да се просвещават в християнството и стари и млади. Това не е работа за нашите чернокапци,защото са неуки и некултурни и закостенели.Това ,което правят е да прахосват църковни имоти и да крадат , и да се отдаватна пороците забранени от Бога.Духовният живот на българина воден от църквата е затворен между Коледа,Гергьовден , Йордановден и Великден... толкова ,дай им на нашите попове салтанати без полза и без грам възпитание на вярващите...само блажено почившия дедо Кирил Преславски да си спомним или модерният дедо Николай Пловдивски ни стига...
И със споменаването на Негово Величество... ми това е най-малкия им грях.Църквата е отделена от държавата , нали, тя може да си признава когото поиска в молитвите , т.к. Църквата е консервативна институция,а православната българска църква още повече , те не признават републиканската формо, но управление за тях на небето -Господ , а на земята -Цар.Никъде в никоя религия няма демокрация и републиканство...никъде! Так,че като си имаме цар нека си го споменуват ,все пак той е част от нашата нова история.Какво толкова...
05 Май 2015 19:36
Сетих се да питам със задна дата: "А как се вмества Петко Бочаров в картинката на рекламаджиите, социолозите, пиараджийките и пропагандистите? И в кой кръг на Дантевия ад заслужава да бъде?"

Що се отнася до гърмящите играчки е истина и не виждам за що трябва да се повтаря на тези дето не желаят да я приемат. По онова време мой роднина беше намерил красива запалка... и ако е още жив (да му дава господ дълги години здраве) е все така без пръсти на едната ръка.
05 Май 2015 19:45
Поклон за поредната мъдрост, г-н Иванов.
05 Май 2015 19:55
За статията:


гъчканото с хормони и антибиотици месо от САЩ

Същото е и месото, внасяно от Холандия; а и Германия изнася в Източна Европа малко "по-различни" продукти от тези на вътрешния й пазар.
05 Май 2015 19:56
Но дори те не успяха да се справят със задачата да нарисуват кораб, изоставящ потъващите си плъхове.

Карикатуристите, може би.
Но от дете помня страшните рисунки в "Свирачът от Хамелн" и още по-страшното внушение, прочетено доста по-късно:
"Той дойде за плъховете, а отведе децата им".
Странно. Мразя реките и обичам морето, но мразя корабите и обичам лодките
05 Май 2015 20:01
найс
05 Май 2015 20:08
Този път - доста добре, макар и с много повторения.
05 Май 2015 20:09
Но от дете помня страшните рисунки в "Свирачът от Хамелн" и още по-страшното внушение, прочетено доста по-късно:
"Той дойде за плъховете, а отведе децата им".

скоро четох "King Rat"*. Там Хамелнският флейтистин е главният злодей, а действието се развива в края на 90-те в Лондон. Добра е за четене.



-----------
не на Клавел, а на Чайна Миейвъл(China Miéville)
05 Май 2015 20:15
Странно. Мразя реките и обичам морето, но мразя корабите и обичам лодките


Странно. И при мен е така. Даже и не знам защо.
05 Май 2015 20:33
Всичко това ни го причини ЦК на БКП и техните мекерета.

Някои биха казали, че всичко това, което се разграби го построи БКП.

zzzz.... този шум в главата е признак за сериозно заболяване, нужни са незабавни мерки.
05 Май 2015 20:46
бе я
https://www.youtube.com/watch?v=VaRwQciBq3c

Малко се пие в тая държава!
Кой ще ги помни тия смешници?
05 Май 2015 20:52
Ничия религия не бива да осмиваме. Онзи ден в старопрестолната Плиска българските синодални/феодални старци не биваше да правят за посмешище българското православие.


Българската православна църква се отдели от българския народ.
Българската държава воюва с българския народ.
Нямаме църква, нямаме държава. Имаме само себе си. Ако нормалните хора се обединят, ненормалните нямат шанс.
Съединението прави силата. Дедите ни са оставили този завет, написан на сградата на Народното събрание, което нито е народно, нито е събрание, а е /дез/организирана престъпна група. На ход са интелектуалците, които по призвание са длъжни на народа си. Джимо прави каквото може, който разбрал, разбрал
05 Май 2015 21:00
Въпреки че съм фен на Димитри (за мен той е загубената брънка между класическото и съвременното), тоя път пресоли пипера

Иван Костов не даде коридор на нато (колкото и да го мразя) , мюсюлманите взривяваха църкви преди и след "омиротворителните операции" на НАТО, а министър Паси го каза това няколко години по-късно-га стана МИнистър.
Джимо, с цялото ми уважение към теб, спомни си какво каза Свобода Бъчварова - тръгваш с един глупав девиз - целта оправдава средставата.И постепенно затъваш.
05 Май 2015 21:01
Съединението прави силата.

Сметам, че този слоган трябва да се смени с нещо по-така...примерно "Синергията прави диверсификацията" или "Хамалски услуги от студенти".
05 Май 2015 21:01
не на Клавел, а на Чайна Миейвъл (China Miéville)

Сенкю ...
В момента препрочитам Гор Видал. Пак странно, преди време го понасях по-мъчно и от Хемингуей даже
05 Май 2015 21:02
щурчо
05 Май 2015 19:06
Мнения: 11,784
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP

Онзи ден дядо Неофит, патриарх български, също поруга православието. Това стана в старопрестолната Плиска на честването на годишнина от българското покръстване. Неофит угоднически купи благоразположението на сегашния премиер Бойко Борисов и предишния Симеон Сакскобургготски, оказвайки им незаслужени почести. Този грях се нарича "симония".

Бачо Джимо, ти имаш ли доказателства, че патриарх Неофит е купил поста си от Симеон Втори.
Поради, което е поругал православието и е изпаднал в този смъртен грях "симония".


....угоднически купи благоразположението ....- Пак скърцаш на цигулката без да гледаш нотите
05 Май 2015 21:05
Много и8ма да се каже по есето, но - само на себе си. Така си говоря, споря, доказвам, разказвам... Обаче - за себе си...
За ДИ -
----------------------------
Сайтът на Генек
05 Май 2015 21:06
Странна е съдбата и на двата филма Единият стана документален и така загуби пропагандната си острота Другият се превърна в шедьовр с ъс същия ефект Май талантът не пасва много на пропагандата.
05 Май 2015 21:08
жана д`арк
05 Май 2015 20:52

Добре го прави. Много добре. Даже отлично.
Ама само той.
05 Май 2015 21:09
Сега чета "Библейска археология". Евреите винаги са ме дразнили. Полека почвам да ги възприемам.
05 Май 2015 21:09
Джимо прави каквото може, който разбрал, разбрал


Имали сме спорове с теб за Джимо. Не сме стигали до съгласие за него. Но той си е старият, готин пич. Всичко му се отдава. Когато цялата робовладелска/по Ганий/ се изметна за някой долар, той единствен я загърби и си каза и казва честните думи. Винаги. Джимо, от мен , нямам емотикон с плувен басейн и чаша с уиски отгоре, върху стълбичката.
05 Май 2015 21:12
....угоднически купи благоразположението ....

Дрън-дрън.
Неофит стана патриарх осем годин, след управлението на Симеон Втори...
05 Май 2015 21:13
Удава бе, валтерчо.
05 Май 2015 21:21
Удава бе, валтерчо.


Я отвори поне един речник. И после пиши на "...чо".
05 Май 2015 21:27
Аз знам, че само жена се отдава, или човек се отдава на някаква кауза. Вземам "чо"то обратно.
05 Май 2015 21:31
маргаритка2
05 Май 2015 21:08
Добре го прави. Много добре. Даже отлично. Ама само той.

Да. Само той. Джимо е единственият за когото "Каквото на сърце, това и на уста" важи 100%. Плюс културата, плюс майсторството.
05 Май 2015 21:33
Възмутен съм
05 Май 2015 21:35
Евреите винаги са ме дразнили. Полека почвам да ги възприемам.


http://www.youtube.com/watch?v=Pk4sEyAY6ic

филмираната версия.да ти спестя четенето.
05 Май 2015 21:37
Първо, пише се валерТчо, с "Т" в средата - пример: отверТка.

Второ, удава се пише с "У", ако значи, че можеш нещо:

"-Цвъки го приеха в помощното училище!
-Чудесно! Щом му се удава"

Трето, отдава се жената, дръжки. Бартерни сделки, не е пазарно.
Пише се "ОТдава", когато даваш под наем нещо или когато козируваш.
05 Май 2015 21:39
през въздушен коридор, даден им от угодничещи българи
Я пак!
05 Май 2015 21:45


през въздушен коридор, даден им от угодничещи българи
05 Май 2015 21:53
Иван Костов не даде коридор на нато
)???

Ама съвсем ли хич?
05 Май 2015 21:55
Ама съвсем ли хич?

Само колкото да минават самолетите.
05 Май 2015 21:59
Къде минаваха самолети фе?
И бежанците не взе
05 Май 2015 22:10
Не коридор, цялото си въздушно пространство им предоставихме. Не че сме били членове на НАТО (ама то и войната си беше американска работа, НАТО беше само съучастница), ама по думите на пикаещия в дантела конст. съдия агент Николай, без друго скоро сме щели да станем, така че атл. солидарност била повече от задължителна.
А тъмносините колеги да не отричат и да не лъжат, защото за такива думи през 1999 щяха да ги обвинят в комунизъм.
05 Май 2015 22:15
Авторът влиза в някои вътрешни противоречия от рода на: "Убиха православни сърби" и "Майната му на православието - реплика на Паси", от една страна, и "децата да не учат факултативно православие, защото ще го правят калимявките"! А кой да го прави, ние с автора не бихме могли! Или напълно да се разтворим пред плъзналите евангелистки сектанти?
Най-новата религия е протестанството, което няма нищо общо с християнството (това могат да го потвърдят и католици, и православни)! И именно протестантите са най-агресивната и най-кръвожадна религия! Не мюсюлмани направиха така, че България да изгуби 2 млн. свои чеда! Други го направиха! Четете Макс Вебер!
Има и друго, но едва ли някой се интересува от мнението ми, още повече самият автор!
05 Май 2015 22:21
Редица авторови изказвания са пълни с глупости особено по религиозните и астрологичните въпроси, защото материята не му сЪ УДАВА ама ич па не му се УДАВА. И нема и да му се отдаде никога!
05 Май 2015 22:21
Браво , г-н Иванов, с благодарност за писаницата!
05 Май 2015 22:21
Православието, и пр. - не е наука, как по -точно да се учи?
05 Май 2015 22:22
Казвай де, не се надувай. Интересува ни.
05 Май 2015 22:22
Това с бежанците беше пиарско театро. Нямаше никакъв гювеч за албанците да "бягат" в България. Нито визи за Европа, нито кинти. Обществеността в България беше дълбоко разделена за ратайската политика на правителството. И (добра идея!) - да нахраним недоволните и проробовладелците обявяват лизеца Иван Костов за смел и храбър патриот, който не се страхува, лижейки , да откаже да приеме несъществуващите "албански бежанци".
Кампанията е била успешна.
05 Май 2015 22:29
Аз знам, че само жена се отдава


Е, мъж се отдава на жена, която люби много силно.
05 Май 2015 22:31
Който създаде Югославия той си я унищожи. Нашите политици пак изпуснаха да постигнат нещо за националния интерес.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД