:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 295
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Писмо от "България" 1

Социална антропология

Димитри Иванов
Романът "Машината на времето" на Х. Дж. Уелс е пътуване във времето. След осем хиляди години под земята живеят страшни човекоподобни - морлоци. Над земята, като в райска градина, живеят нежни, хрисими хора. Морлоците ги развъждат за храна. Хрисимите се хранят с плодове, месото им е крехко като агнешко, мозъците им промити като на нашите сегашни интернетни бройлери. Но в един от хрисимите се пробужда атавистичният инстинкт на free range chicken. Той съобразява, че ако свие пръстите си, ще може да удря морлоците с юмрук. Останалите хрисими са като нашите щастливи кокошки, овце и други домашни животни. Джек Лондон, Х. Дж. Уелс и Робърт Ардри (Ardrey) подсказали сюжети на Артър Кларк, Станли Кубрик и рой други фантасти.

Най-интелигентните животни не са вегетарианци. И Господ Бог не е вегетарианец. Димът от жертвоприношението на Авел се възнесъл към небето. А на Каин, който бил земеделец и жертвопринесъл каквото имал, димът не се въздигнал към небето. Каин се ядосал и убил брат си Авел.

Хищниците са по-интелигентни от тревопасните, те мислят как да издебнат плячката; да пасеш трева е по-лесно. Но най-интелигентни са всеядните: плъх, свиня, човек.

Най-непригоден да оцелее бил човекът. Той нямал нито ноктите и зъбите на саблезъбия тигър, нито гъстата козина на пещерната мечка, способна месеци да не яде, хибернирайки в бърлогата си. Ала човекът грабнал камък, за да убие, после копие, за да убие от разкрач разстояние, после лък и стрели, за да убива от сто крачки по-силни от него животни, че да се нахрани и облече с кожите им. Първите оръдия на труда били оръжията. Първата човешка проява била убийството и то е в човешката природа.

Ала за лов първобитният човек трябвало да се организира в човешка глутница, както правят вълците. Човекът станал социално животно. Измислил правосъдието: Ти си най-силният в нашата глутница, за теб най-хубавата мръвка. Но ако разбиеш черепа на друг от нашето племе и му награбиш самката, ние заедно сме по-силни от теб и ще те убием. Така възникнал законът. Човекът измислил политическия морал. Ако съседното племе има по-богато ловно поле от нашето, законно е да им го отнемем, понеже ние имаме копия, дори лъкове и стрели, а те имат само камъни и криваци. После заговорил повикът на кръвта, което е противоестествено; при животните го няма. Владетелите направили властта наследствена, че потомците им да управляват, понеже са тяхна кръв. Така било при фараоните, при Филип и Александър Македонски. Сега доколкото са останали владетели, те царуват, но не управляват. Северна Корея и САЩ са атавистични изключения. Има и други - циганска кръв или царска Kingsblood royal като на Симеон.

Трудът създал човека? Или мързелът създал човека? Момченцето, обслужващо първата парна машина, го домързяло да натиска ту всмукателния, ту изпускателния клапан на парния цилиндър; привързало ги с колана си за маховика, машината заработила по-добре, то хукнало да играе с другите деца. Накарай мързеливия на работа, да те научи на акъл. Учи мама, за да не работиш. САЩ, тяхната мама, накараха света да работи за тях чрез механизма на дефицита.

Джек Лондон разказал такива работи в разказа "Силата на силните", Х. Дж. Уелс в романа "Машината на времето", социалният антрополог Р. Ардри в African Genesis: A Personal Investigation into the Anamal Origins and Nature of Man. Многотомник е, няма да го прочетете. Нито именуващите се "социални антрополози" и "политолози". Но тримата - Лондон, Уелс, Ардри - споделят прозрение и знание, единственото нещо, което, като го дадеш на другите, пак остава твое.

Прометей дал на хората огъня. Олимпийският гръмовержец Зевс го наказал; приковал го гол о една скала на Кавказ, където е толкова студено, че Путин там направи зимната олимпиада. Зевс бил прав; знанието е опасно нещо. Хората направили от огъня оръжие, което нарекли гръцки огън. Създателите на атомната бомба имали угризения, знаейки животинските нагони на хората. "Анчар, как грозны часовой / Стоит - один во всей вселенной / А князь тем ядом напитал / Свои послушвые стрелы / И с ними гибель разослал / К соседям чуждые пределы."

Това е Пушкин. По-достъпни са ми харвардските политолози; те си служат с думи от животинския свят: The Alpha dog. The pecking order: в курника кокошката кълве младичката ярка, ярката пилето, пилето по-малкото пиле. Кремлинолозите подреждаха съветските ръководители в pecking order. Сега в България Бойко Борисов е the Alpha dog. Песът водач на помиярската глутница.

В авангарда на оръжията за дистанционно поразяване били копията, после стрелите, после ракетите, сега безпилотните дронове. Все оръжия. Но и пропагандата е древно оръжие. За да сплашат противника, диваците намазвали лицата си с бяла или червена кал, че да са страшни, ръмжели, зъбели и се плезели на противника. Май Путин се изплези на САЩ. Диваците имали пиърсинги на носа и ушите, татуировки за племенна принадлежност - предтеча на националните флагове и гербове. Никой не ще тревопасно на герба си. Бенджамин Франклин, когото виждаме на банкнотата от $100, бил умен мъж. Предложил на US герба да има пуйка; пилигримите не умрели от глад благодарение на дивите пуйки. Момент да си долея Wild Turkey 101, гъл-гъл-гъл. Не го послушали, предпочели хищния screaming eagle със стрели светкавици в ноктите. Българският герб е с изправени хералдични лъвове с корони. Като кутията с цигари "Ротманс" пред мен. Казвал съм, че Чапкънов-Чапа можеше не с корони, а с каскети да ги направи. Всъщност Чапа това сам си го каза, не трябва да му крада лафовете, както писателят Георги Данаилов ми открадна лафа, че Бог не е вегетарианец. Ce ne sont pas des manieres. Талибаните не признават маниери; разрушават културните паметници на човечеството. Ирина Бокова и демократичните жени в ЮНЕСКО ги порицаха. Но не порицаха US солджърите, които оплячкосаха артефакти от Вавилон и ги продадоха в Ню Йорк. Иначе не съм против демократичните жени. А вие?

Модата на татуировки и пиърсинги е връщане към дивачеството, събуждане на атавизма, който дреме в нашите души. Той обяснява защо "демократите", бунтуващи се против грабителите, станаха грабители, щом ги издигнахме на власт. Атавистичен инстинкт. Турция прави най-голямата джамия на Балканите, прави подстъп към мюсюлманизиране на Европа. САЩ направиха най-голямата военна база на Балканите, пролазиха до българското Черноморие.

Да завладяваш подстъпи към чужди ловни полета е атавистичен инстинкт. Религиите са войнствен предтеча на идеологиите. "Ислямска държава" казва: Ислямът е религия на борбата, колим ги като ярета в Леванта, взривяваме западняците от Афганистан до Ню Йорк. Франк Фразета от Ню Йорк беше най-добрият илюстратор на фентъзи.

Приемай клеветите равнодушно "И не оспоривай глупца." Но аз не съм великият поет, споря с бройлерите. Натрих им носовете с факсимиле за гърмящите играчки над София, сега ще им ги натрия за Монте Касино. На 18 май 1944 г. съюзниците US, британци, алжирци и мароканци под командването на френския генерал Alphonce Juin превзеха твърдината Монте Касино, която войниците на Вермахта бранеха четири месеца под денонощен артилерийски обстрел и въздушни бомбардировки. Френският генерал казал на неговите африкански войници: "За 50 часа вие сте абсолютни господари, правете каквото искате, няма да бъдете наказвани, никой няма да ви пита какво сте правили." Те грабили, убивали, изнасилили над шейсет хиляди италианки на възраст от 11 до 86 години. В Castro dei Vosci е паметникът Mamma Ciociara, "Чочарка" в едноименния филм със София Лорен по ромaна на Алберто Моравия.



DI copyright





 Морлоците в кадър от филма "Машината на времето" по Хърбърт Уелс.
 Паметникът на Чочарка край Монте Касино.
 Илюстрация на Франк Фразета - "Неандерталци"
155
41667
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
155
 Видими 
19 Май 2015 19:10
19 Май 2015 19:43
Чудесно! Благодаря!
19 Май 2015 19:45
"Ислямска държава" казва: Ислямът е религия на борбата, колим ги като ярета в Леванта, взривяваме западняците от Афганистан до Ню Йорк. Франк Фразета от Ню Йорк беше най-добрият илюстратор на фентъзи.

Вземайки предвид развитието на нещата около ИДИЛ,е редно да се запитаме,какво е бъдещето на тази терористична група,която има претенции да създаде своя държава.Във всеки случай на нея й липсват(все още) много неща,които друга държава успя да получи чрез водената от нея политиката на държавен тероризъм.

На първо време ще е необходимо ЕС да признае ИДИЛ,за да се превърне тя в потенциална заинтересована страна в преговорите за споразумение за ТТИП,което ще даде основание на МВФ и СБ да отпуснат субсидии в рамките на няколко милиарда за възстановяване.

Второ,да стане пълноправен член на МНС и да бъдат изправени пред Съда всички,които са се воювали с/у нея.

Да се даде възможност на ИДИЛ да влезе във връзка с НПО-та с доказана репутация в износа на демокрация и да потърси от тях съдействие за създаването на гражданско общество.

Трябва да се даде възможност на международната общност да организира манифестации за”мир” и ”солидарност”,чрез които да изрази своята подкрепа за братския идилски народ.
Други предложения?
19 Май 2015 19:47
жестоко
19 Май 2015 20:02
Пак научих нещо ново. Браво Маестро.
19 Май 2015 20:08
Майсторе

Ето пак нещо за теб:

Натисни тук
19 Май 2015 20:09
Щурмът на Монте Касино е национална гордост на поляците. Версията на Уикипедия се различава значително от тази на ДИ

The heavily outnumbered Germans held the position until withdrawing on 17 May 1944, having repulsed four main offensives by the 2nd New Zealand Division, the 4th Indian Division and II Polish Corps. The Allied forces broke the Gustav Line between 11 and 17 May. The Polish 12th Podolian Uhlans Regiment of the Polish II Corps, commanded by Lt. Gen. Władysław Anders, raised the Polish flag over the ruins 18 May 1944. The road to Rome was then open.
19 Май 2015 20:11
Каква чудесна тема днес! И за Castro dei Volsci, и за паметника на чочарката... Едно от наистина красивите места в Италия, хълмът е като нарисуван от стар италиански майстор. Благодаря Ви, Маестро!
19 Май 2015 20:11


Но почему аборигены съели Кука?
За что - неясно, молчит наука.
Мне представляется совсем простая штука:
Хотели кушать - и съели Кука!

Есть вариант, что ихний вождь - Большая Бука -
Сказал, что - очень вкусный кок на судне Кука...
Ошибка вышла - вот о чем молчит наука:
Хотели - кока, а съели - Кука!

Но есть, однако же, еще предположенье,
Что Кука съели из большого уваженья, -
Что всех науськивал колдун - хитрец и злюка:
"Ату, ребята, хватайте Кука!

Кто уплетет его без соли и без лука,
Тот сильным, смелым, добрым будет - вроде Кука!"
Кому-то под руку попался каменюка -
Метнул, гадюка, - и нету Кука!

И вовсе не было подвоха или трюка -
Вошли без стука, почти без звука, -
Пустили в действие дубинку из бамбука -
Тюк! прямо в темя - и нету Кука!

Ломаем голову веками, - просто мука
Зачем и как аборигены съели Кука?
Чем Кук вкуснее и опять молчит наука
Так или иначе, но нету кука.

А дикари теперь заламывают руки,
Ломают копья, ломают луки,
Сожгли и бросили дубинки из бамбука -
Переживают, что съели Кука!
19 Май 2015 20:18
19 Май 2015 20:23
Г-н Иванов

Владетелите направили властта наследствена, че потомците им да управляват, понеже са тяхна кръв.


Тия са изпортили цялата работа - децата им са се избивали помежду си и владетел е оставал най-големия мутант!
19 Май 2015 20:24
Доста истини на едно място!
-------

Но често подценяваме Животните.
Примерно - Кокошките са всеядни, хищници и канибали! Гледаш го - кротко (хрисимо) животинче, но не си поплюва! Затова в промишленото производство им подрязват човките (debeaking), което едва ли ги прави щастливи! (дано не разберат защитниците на правата им!) Извод: тихите води са най-дълбоки!

На бройлерите принципно не им режат човките, защото твърде бързо стигат до кланицата и не съзряват достатъчно, за да проявят хищническата (канибалската) си природа. Да не забравяме - бройлерите са физически зрели индивиди с психика на пеленаче/бебе. В човешкото общество на такива им викат идиоти. Като извод - бройлерите са безопасни и безвредни идиоти!

Друг пример - Мравката! Известен е лафът `На мравката път прави`, пък то мравката е по-голям хищник от Човека, затова Човекът й дава път - не защото Човекът е хрисим, а защото Мравката е хищник! Извод: както на Лъва правим път, така и на Мравката.

А съвсем академично погледнато - на Земята Мравките са невъобразимо по-многобройни от Хората, а, доколкото знам (може и да греша!), общото тегло на всички Мравки по света е минимум 7 (седем) пъти по-голямо от теглото на всички Люде...
19 Май 2015 20:58
Глупавата маймуна слязла от клона, изправила се, тръгнала, взела в ръце пръчка, разровила земята, посяла семена, прибрала реколтата... После създала рало, плуг, трактор... И сега работи, за да изкара пари и си купи банани...
Умната маймуна не мръднала от клона и си яде банани без зор...
И за днес -
-------------------------------------
Сайтът на Генек

19 Май 2015 21:07
"Бойко Борисов е Alpha dog.Песът водач на помиярска глутница"

Джимо, поклон доземи. С две къси изречения илюстрира актуалното дередже на нещастната ми родина. Нека съдбата ти отреди още много години за да радваш трезвия българин с мъдростите си.
19 Май 2015 21:13
Mr Moonlight
19 Май 2015 20:09
Щурмът на Монте Касино е национална гордост на поляците. Версията на Уикипедия се различава значително от тази на ДИ

The heavily outnumbered Germans held the position until withdrawing on 17 May 1944, having repulsed four main offensives by the 2nd New Zealand Division, the 4th Indian Division and II Polish Corps. The Allied forces broke the Gustav Line between 11 and 17 May. The Polish 12th Podolian Uhlans Regiment of the Polish II Corps, commanded by Lt. Gen. Władysław Anders, raised the Polish flag over the ruins 18 May 1944. The road to Rome was then open.


http://en.wikipedia.org/wiki/Marocchinate

Marocchinate (pronounced [marokkiˈnate], Italian for "those given the Moroccan treatment" i.e. "women raped by Moroccans" is a term applied to women who were victims of the mass rape and killings committed during World War II after the Battle of Monte Cassino in Italy.
19 Май 2015 21:23
В отлична форма си Шефе (така ми вика внучка ми, когато много и угодя ! )
19 Май 2015 21:35
От пръв поглед ме грабнá темата. Тинтири - минтири няма.
19 Май 2015 21:45
Обичам Ви! Поклон!
19 Май 2015 21:58
На 18 май 1944 г. съюзниците US, британци, алжирци и мароканци под командването на френския генерал
да добавя и много поляци.
Много е интересно как воюват US, британците и французите.. съберат пушечно месо от колониите дадат им по една пушка и давай напред! Вече и ние сме в списъка на доставчик на пушечно месо.. за Ирак, Афганистан... и за каквото им скимне на бродърите от НАТО!
19 Май 2015 22:06
С дивата жестокост на колониалните си полкове, франсетата са всявали страх и ужас. При Доѝран, срещу българите докарали сенегалци. Сега в сенегал плашат децата с българи.
19 Май 2015 22:11
Имах преподавател по математика, който точно тази теза развиваше - че двигател на човешкия прогрес е мързелът.

П.П. А за ДИ - и
19 Май 2015 22:39
Сега в България Бойко Борисов е the Alpha dog. Песът водач на помиярската глутница.
Не е глутница, а впряг. Кучкарят жинее на Козяк.
19 Май 2015 22:39
Но аз не съм великият поет, споря с бройлерите. Натрих им носовете с факсимиле за гърмящите играчки над София, сега ще им ги натрия за Монте Касино.

Комплексарска реакция. А може би - егеноза, както казваше Геновева, светла й памет ?
19 Май 2015 22:47
Антропология - друг път. Става дума за безмилостна борба за надмощие.
19 Май 2015 23:20
Благодаря ти Човеко! Дълбок поклон!
"Хвалу и клевету приемли равнодушно
И не оспоривай глупца"

Колкото до "alpha dog" - както се казва "да помълчим на друга тема!"
19 Май 2015 23:22
Забранете филма "Чочарка", там черни US солджъри изнасилват София Лорен.
Версията от миналата седмица кефи много повече. Поздравления майсторе.
19 Май 2015 23:34
Димитри, този път - троен поклон!
19 Май 2015 23:41
И не оспаривай глупца


19 Май 2015 23:47
просто вметка: срещала съм "pecking order" в научно-популярни текстове /в учебници, не по разни сайтове/ само в значение на: количеството внимание, гушкане, целувки, време и т.н което едно дете получава от родителите си, пък и от другите близки, вкл братя и сестри, в зависимост от това кое поредно дете е в семейството. От peck - целувчица.
Бърза справка в wikipedia, след като написах горното: тя е в подкрепа на тълкуванието на автора.
Интересна е тази теория, свързана с поредността на появата на децата в едно семейство. Проблемът е, че в България имаме от 0 до 2 деца в семейство и не успяваме да наблюдаваме достатъчно добре от личен опит проявленията й. Имам наблюдения и от семейства с повече от 2 деца и виждам валидността й.
Относно всякакви дарвинови и дарвиновистични социоантропологични закономерности и "закони", които се представят като крайната и неизменна истина - ще коментирам само това:
Интинктът за оцеляване е основният действащ "закон", разбира се, но за щастие, в човешката история са се включвали не малко пъти и ирационални механизми, които са били по-всесилни и от инстинкта за оцеляване и са били ключови за оцеляването на социума като единица и моралното/духовното оцеляване на хората - и като индивиди, и като общност.
20 Май 2015 00:02
"....Натрих им носовете с факсимиле за гърмящите играчки над София, сега ще им ги натрия за Монте Касино....."

Що за милиционерски финт пък е това?! Миналата седмица ДИ заяви най-безцеремонно, че в "Чочарка" С.Лорен и дъщеря й са били изнасилени от "черни US- солджъри". Няколко човека си позволихме плахо да вметнем, че всъщност ставаше въпрос за афро-бойци от "Свободна Франция". И сега звездата на газетата ни "натрива носовете", потвърждавайки думите ни?! Баси приома....
20 Май 2015 00:03
24 Бог, Който е направил света и всичко що е в него, като е Господар на небето и на земята, не обитава в ръкотворени храмове,
25 нито Му са потребни служения от човешки ръце, като да би имал нужда от нещо, понеже сам Той дава на всички и живот и дишане и всичко;
26 направил е от една кръв всички човешки народи да живеят по цялото лице на земята, като им е определил предназначени времена и пределите на заселищата им;
27 за да търсят Бога, та дано биха Го поне напипали и намерили, ако и Той да не е далеч от всеки един от нас;
28 защото в Него живеем, движим се и съществуваме; както и някои от вашите поети са рекли: "Защото дори Негов род сме".
29 И тъй, като сме Божий род, не бива да мислим, че Божеството е подобно на злато или на сребро, или на камък изработен с човешко изкуство и измишление.
30 Бог, прочее, без да държи бележка за времената на невежеството, сега заповядва на всички човеци навсякъде да се покаят,
31 тъй като е назначил ден, когато ще съди вселената справедливо чрез Човека, Когото е определил; за което и е дал уверение на всички, като Го е възкресил от мъртвите./Деяния на апостолите 17гл./

Добре би било социалните антрополози да познават Създателят си!
Псалми 111:10
Началото на мъдростта е страх от Господа; Всички, които се управляват по Него, са благоразумни
20 Май 2015 00:14
На 18 май 1944 г. съюзниците US, британци, алжирци и мароканци под командването на френския генерал Alphonce Juin превзеха твърдината Монте Касино, която войниците на Вермахта бранеха четири месеца под денонощен артилерийски обстрел и въздушни бомбардировки. Френският генерал казал на неговите африкански войници: "За 50 часа вие сте абсолютни господари, правете каквото искате, няма да бъдете наказвани, никой няма да ви пита какво сте правили." Те грабили, убивали, изнасилили над шейсет хиляди италианки на възраст от 11 до 86 години. В Castro dei Vosci е паметникът Mamma Ciociara, "Чочарка" в едноименния филм със София Лорен по ромaна на Алберто Моравия.

Истина е. Направили са го за наказание и за отмъщение. От злоба.
20 Май 2015 00:45
Всеядните животински видове днес са четири: човек, прасе, плъх и мравка. От тях, способни да изграждат сложни общества са човекът и мравката. В момента, човекът господства на Земята, след него - ще бъдат мравките. Междудругото, мравките са произлезли от осите, така като човекът е произлязъл от маймунта.
20 Май 2015 01:45
Alpha male?
20 Май 2015 02:16
Damage_case

US moroccans raped SS paratroops after battle for Monte Casino.
20 Май 2015 03:09
Господин Иванов, приемете и моят поклон, не само за този текст, а за цялостното Ви присъствие и позиция.
По отношение на "оспоривай" или "оспаривай" : факсимиле на автора
http://rvb.ru/pushkin/01text/01versus/0423_36/1836/0617.htm
20 Май 2015 05:45
съюзниците US, британци, алжирци и мароканци под командването на френския генерал

Дълго си задавах въпроса: "Защо НАТО и САЩ ни принудиха да унищожим въоръжението си и авиацията си, като щяха да ни приемат в НАТО?" И сега ми светна!
Ами много просто, САЩ и НАТО няма нужда от боеспособна българска армия, че не се знае кога може да се обърне палачинката. На тях им е нужно да имаме 50 - 60 хиляди калпака, готови да бъдат отправени при военни мисии под команването на НАТО - вски генерали.
Тоест към сенегалците, мароканците, индийците, алжирците ще се наредят и българите готови да дадат живота си за Евроатлатическите ценности.. в Ирак, например!
20 Май 2015 07:28
Ти си най-силният в нашата глутница, за теб най-хубавата мръвка. Но ако разбиеш черепа на друг от нашето племе и му награбиш самката, ние заедно сме по-силни от теб и ще те убием.
Така е. Немското кьонинг (крал) произлиза от старогерманското куна, което означавало старшият в племето.
Накарай мързеливия на работа, да те научи на акъл. Учи мама, за да не работиш. САЩ, тяхната мама, накараха света да работи за тях чрез механизма на дефицита.
Точно, аз писах и по-рано. Капитализмът разчита на дефицита, безработица и на бедни (оутсорсинг). Те да покриват печатаните долари.
Турция прави най-голямата джамия на Балканите, прави подстъп към мюсюлманизиране на Европа. САЩ направиха най-голямата военна база на Балканите, пролазиха до българското Черноморие.
Пък сега ръбовете от РъБъ, главно КунОвца, предлагат идиота Паси за кмет на София, щото ни вкарал в НАТО.
Те грабили, убивали, изнасилили над шейсет хиляди италианки на възраст от 11 до 86 години. В Castro dei Vosci е паметникът Mamma Ciociara, "Чочарка" в едноименния филм със София Лорен по ромaна на Алберто Моравия.
Ха сега де. Що шъ праи десния запъртък. Натриха му носа. Орклъчета, Тимурчета, VOCI-та, Федя, Мужика, и др. такива екземпляри. На война, като на война.
20 Май 2015 07:30
Майсторе , но мисля, че Б.Борисов иска да се самонаследява до безкрай.
20 Май 2015 07:34
DI copyright ме кефи. След забележката от предната седмица, че не е специалист по нищо, тази седмица се е поправил. Изучил е за няколко дни "Социалната антропология" из основи и е готов със задълбоченото си говорене на ангро. Децата в 5 клас си ги измислят същите, но DI copyright безспорно е по-добър.
Damage case, . Нека не чакаме обяснения от DI copyright, или пък - опазил го Господ - благодарности за посочена грешка, ами да вземем да си сложим малко лед на натритите носове.
20 Май 2015 07:37
Damage_case
Що за милиционерски финт пък е това?! Миналата седмица ДИ заяви най-безцеремонно, че в "Чочарка" С.Лорен и дъщеря й са били изнасилени от "черни US- солджъри". Няколко човека си позволихме плахо да вметнем, че всъщност ставаше въпрос за афро-бойци от "Свободна Франция". И сега звездата на газетата ни "натрива носовете", потвърждавайки думите ни?! Баси приома....
хеей, тук съвсем избихте всичката риба в Перловската и Владайската река. Мароканците изнасилвали, пък британците и американците само гледали. Абе вие с VOCлю съвсем за канарчета ни вземате. Как така ще обидят слвните американци и британци. Те са безполови, ни изнасилват, ни убиват. Само мароканците и черните са полови и убиват. Не ги е срам.
Дмитрий вие наранихте дълбоко севтлите образи на британски и американски войници, които са се загнездили между ушите на десния запъртък.
20 Май 2015 07:47
Мароканците изнасилвали, пък британците и американците само гледали.

Ако ще насърчаваме семплото в DI copyright нека кажем дори, че никой не изнасилвал София Лорен, а дъщеря й не участва във филма изобщо.
20 Май 2015 08:11
"Анчар, как грозны часовой / Стоит - один во всей вселенной / А князь тем ядом напитал / Свои послушвые стрелы / И с ними гибель разослал / К соседям [в] чуждые пределы."


Гм, гм.

АНЧАР.

В пустыне чахлой и скупой,

На почве, зноем раскаленной,

Анчар, как грозный часовой,

Стоит — один во всей вселенной.


Природа жаждущих степей

Его в день гнева породила,

И зелень мертвую ветвей

И корни ядом напоила.


Яд каплет сквозь его кору,

К полудню растопясь от зною,

И застывает ввечеру

Густой прозрачною смолою.


К нему и птица не летит

И тигр нейдет — лишь вихорь черный

На древо смерти набежит

И мчится прочь уже тлетворный.


И если туча оросит,

Блуждая, лист его дремучий,

С его ветвей уж ядовит

Стекает дождь в песок горючий.


Но человека человек

Послал к анчару властным взглядом,

И тот послушно в путь потек


И к утру возвратился с ядом.

Принес он смертную смолу

Да ветвь с увядшими листами,

И пот по бледному челу

Струился хладными ручьями;


Принес — и ослабел и лег

Под сводом шалаша на лыки,

И умер бедный раб у ног

Непобедимого владыки.


А князь тем ядом напитал

Свои послушливые стрелы,

И с ними гибель разослал

К соседям в чуждые пределы.
20 Май 2015 09:07
Дорис,
20 Май 2015 09:39
Добри попадения, авторе ! И хубаво подлютени, не вегетариански !

Много пъти и аз съм си мислил същото, което Джимо казва: "Модата на татуировки и пиърсинги е връщане към дивачеството, събуждане на атавизма, който дреме в нашите души". Вместо да вървим напред, се връщаме към първобитните си инстинкти. Напр., да пребиваме лекарите от "Бърза помощ", когато идват да ни спасяват от препиване и други подобни "болести" ...
20 Май 2015 09:42
Прекрасно изложение на социалната антропология -кратко и свежо Нищо повече от Морган, Фрейзер и Тейлор Ама тук и това е предостатъчно Напук на телевизионните антрополози!
20 Май 2015 09:48
Миналата седмица ДИ заяви най-безцеремонно, че в "Чочарка" С.Лорен и дъщеря й са били изнасилени от "черни US- солджъри".


Миналата седмица щерката вообще не участваше в оргията! Но на 90 ние вероятно ще сме много по-зле, ако въобще доживеем 65.
20 Май 2015 09:56
Бачо Джимо е як пич, щом продължава да преборва толкова много Диви пуйки и Рофманси.
20 Май 2015 10:10
Mrx++
2015-05-20 07:28:07
...................
Ха сега де. Що шъ праи десния запъртък. Натриха му носа. Орклъчета, Тимурчета, VOCI-та, Федя, Мужика, и др. такива екземпляри. На война, като на война

Натрил - дръжки. Само е почесал по гушките червенотиквеничетата, които тресат глава от удоволствие , подобно на филмовия герой АЛФ.


На 18 май 1944 г. съюзниците US, британци, алжирци и мароканци под командването на френския генерал Alphonce Juin превзеха твърдината Монте Касино, която войниците на Вермахта бранеха четири месеца под денонощен артилерийски обстрел и въздушни бомбардировки. Френският генерал казал на неговите африкански войници: "За 50 часа вие сте абсолютни господари, правете каквото искате, няма да бъдете наказвани, никой няма да ви пита какво сте правили." Те грабили, убивали, изнасилили над шейсет хиляди италианки на възраст от 11 до 86 години.

То бива курбан , бива, ама цяла биволица за курбан!??!
И къде ги преброи ДИ 60хил. италианки в манастира Монте Касино?.
А сега да видим малко истинската история (не като тази на ДИ и Петрински)
На 4 януари 1944 г. започва битката при Монте Касино, известна и като битката за Рим, едно от най-решителните сражения по време на италианската кампания в рамките на Втората световна война.
......
Съюзническите войски са под общото командване на ген. Харълд Аликзандър, а германските сили са водени от ген. Алберт Кеселринг. Монте Касино има огромно стратегическо значение.
.....
В центъра на сраженията всъщност е укрепеният манастир Монте Касино, издигащ се на хълм, от който може да бъде контролирана цялата околност и долината на р. Рапидо, както и разположеният наблизо едноименен град. Съюзниците извършват три неуспешни опита да овладеят стратегическите позиции - през януари, февруари и март, като губят около 54 000 войници и успяват единствено да разрушат манастира. Четвъртата атака започна на 11 май и е водена от ген. Владислав Андерс.

В операцията участват главно полски и колониални британски войници. С огромни загуби те успяват да пробият германската отбрана и на 19 май Монте Касино е овладян и пътят към Рим е открит. Вечният град пада в ръцете на съюзниците на 4 юни, само два дни преди десанта в Нормандия.

Ма не му се сърдя на ДИ. Заработва си хляба, човекът. Жив и здрав!
Обаче, с тази писаница, ДИ прави огромна грешка. Какво излиза сега? Не само САвеЦкия Союз е воювал през онази война, ами и разните му там мириканци, англичани, африканци, австралийци и т.н. също са воювали и имат принос за Победата. При това СССР воюва само срещу Райха, а накрая и малко срещу самурайте, но винаги САМО на един фронт. Пък пък льошите мириканци, англичанье и колонии воюват на три едновременно.
И още нещо.От близалката за Втори фронт в Европа май остава само дръжката. Какво излиза? Втори фронт в Европа е открит още през 1943г с дебаркирането на съюзниците в Сицилия.
Ах ДИ, ах ДИ. Съспипваш ти официалната кремълска пропаганда. Льошо момче, много льошо.
20 Май 2015 10:19
Сега доколкото са останали владетели, те царуват, но не управляват. Северна Корея и САЩ са атавистични изключения.

Чини ми се тука ДИ е пропуснал една държава. Ама старост-нерадост. Случва се, простено му е. Да вземем другарски да му помогнем мъничко.
Атаман Николай Козицын назвал Владимира Путина императором казаков.
...
«Мы говорим, что мы в составе Российской империи. И сегодня мы считаем Путина императором своим», – сказал он.

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД