:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 391
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Миротворци на ООН раздавали храна срещу секс в Хаити

Жертвите на една трета от злоупотребите са под 18 години
СНИМКА: http://foreignpolicyblogs.com
Бразилски миротворец от силите на ООН помага на местен хаитянски полицай (вдясно) при проверка на шофьор на кола край столицата Порт-о-Пренс.
Миротворци от мисията на ООН в Хаити са разменяли храна и лекарства срещу секс. Това става ясно от проектодоклад, изготвен от Службата за вътрешен надзор на световната организация, цитиран от агенциите. Документът ще бъде публично огласен до края на месеца. Членове на мисията са се възползвали от над 225 хаитянски жени, които са били принуждавани да правят секс, за да получат необходимите им храна и лекарства. Жертвите на една трета от сексуалните злоупотреби са под 18-годишна възраст.

Следователите са разговаряли с 231 души в Хаити, които са заявили, че са имали т.нар. "разменни" сексуални отношения с миротворци на ООН. Жените от селските райони са били принудени да спят с войниците, за да получат прехрана, подслон, лечение, както и да осигурят стоки от първа необходимост за отглеждането на децата си и за семейството. Хаитянките от градските райони получавали срещу секс обувки, мобилни телефони, лаптопи и парфюми, както и пари, се казва в документа. Когато не получавали обещаните блага, някои от жените прибирали идентификационните карти на миротворците и ги заплашвали, че ще разкрият самоличността им в социалните мрежи. Всеки един от случаите на т.нар. "разменен" секс ще се третира като забранено поведение, се отбелязва в доклада. Засега не е ясно колко точно миротворци са били замесени в скандалната практика, както и кога е осъществявана.

От документа става ясно, че само седем жени са знаели, че ООН забранява сексуалната експлоатация и злоупотреби, а нито една не е знаела за горещата линия на мисията за подаване на сигнали за подобни случаи. Според доклада за сексуалната експлоатация в мисиите на ООН не се съобщава достатъчно. В миротворческите мисии на организацията по света участват 125 000 души. Мисията на ООН е в Хаити от 2004 г., а до края на март т.г. наброяваше над 7000 цивилни войски. Това е една от мироопазващите мисии на ООН, към която има най-много съмнения за сексуално насилие и експлоатация в последните години. Подобни обвинения има също така към миротворците в Конго, Либерия и Южен Судан.
5
1687
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
10 Юни 2015 20:33
Там не е като у нас. Там туземците имат е**нето за нищо, така че на практика храната си е е безплатна.
10 Юни 2015 21:22
Ако войската е от Урунди-Бурунди, хаитянките не трябва да се оплакват - в други "горещи точки" ги хвалят ...
11 Юни 2015 09:32
Явно за това украинските курви се натискат за миротворци от ООН!
11 Юни 2015 12:50
Нищо ново под слънцето.
И у нас на околовръстното свирката е на прИмоция.
11 Юни 2015 14:02
Само жени ли? Нещо се прикрива. Знаем с кого си имаме работа - еврогейове, пиндоси.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД