:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 499
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Димитър Абаджиев смени „Набуко“ с Шанхай

Правителството назначи вчера бившия член на ръководството на РЗС Димитър Абаджиев за генерален консул на България в Шанхай. Той ще замени на този пост Ирина Белева, чийто мандат изтече. Това е второто назначение на Абаджиев на задграничен пост, когато ГЕРБ е на власт. По време на първото управление на ГЕРБ той беше назначен за представител на България в ръководството на "Набуко газ пайплайн интернешънъл", където остана до 2013 г.

Димитър Абаджиев е бивш депутат в три парламента. Преди да влезе в партията на съветника на премиера Яне Янев беше в ръководствата на СДС и ДСБ. След президентските избори през 2006 г. Абаджиев напусна ДСБ и остана независим народен представител, а в края на 2007 г. заедно с отделилите се от парламентарната група на ОДС Елеонора Николова и Мария Капон направиха гражданско сдружение "Европейски демократичен път". В момента Николова е и.д. ръководител на БОРКОР. Наскоро името на Димитър Абаджиев се появи в списъците с посетители на Цветан Василев, които бяха разпратени до няколко медии от името на банкера.

С друго решение вчера МС освободи Марин Димитров от поста генерален консул на България в Лос Анджелис. На негово място е назначен Веселин Вълчев, който в момента е посланик за специални поръчения. Преди това е работил като главен секретар на външно министерство, а в периода 2009-2014 г. е бил извънреден и пълномощен посланик на България в Кипър. Преди това е бил началник на кабинета на заместник министър-председателя и министър на външните работи и председател на съвет при държавния глава.
1425
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД