:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 213
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кадиев се размина на косъм с изключване от групата на БСП

СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Георги Кадиев съобщи, че ще изтегли промените си в Изборния кодекс за агитация на майчин език като жест към депутатите от ПГ на БСП, които го подкрепиха.
Два гласа не достигнаха, за да бъде изключен депутатът Георги Кадиев от групата на БСП в парламента. След таен вот 14 от колегите му го подкрепиха, а 24 бяха "за" отстраняването му. Според правилника на групата за изключването на депутат е нужно мнозинство от 2/3. Само Петър Кънев отсъстваше заради командировка. До драматичното гласуване се стигна, след като Кадиев внесе на своя глава и без предварително съгласуване промени в Изборния кодекс за агитация на майчин език. До последно депутатът отказваше да оттегли текста, който не се подкрепя от ПГ.

Първа бюлетината си в подкрепа на Кадиев пусна Мая Манолова. Оставането на Кадиев в групата бе изтълкувано от някои социалисти като бламиране на ръководството. Но след обявяването на резултатите всички изглеждаха по-скоро доволни.

"Радвам се, че групата взе мъдро решение. Това беше знак, че всеки наш член, всеки, който ни подкрепя, е важен и ценен за нас и ние ще се борим за него", заяви Мая Манолова.

"За мен това е единствената положителна новина, която успяхме да създадем за последните няколко месеца", коментира самият Кадиев. Като жест на благодарност към колегите си, които го подкрепиха, той обеща да изтегли спорния законопроект и занапред да съгласува соловите си акции. Той нарече вчерашното изпитание "стрес тест" за БСП, която показала, че върви по пътя на приобщаването, а не на разцеплението. Кадиев посочи, че е добре подобни вотове на недоверие да се прилагат към всички, които внасят несъгласувани предложения в парламента, в т.ч. към Сергей Станишев и Михаил Миков, иначе се получавал двоен аршин.
1
1189
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
11 Юни 2015 13:49
БСП и ДСБ трябва да си уредят трансфер и да менкат Москов с Кадиев. Повече ще им приляга.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД