:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 504
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борците приеха медала на Александров за кадем

Нито един българин обаче не стигна до отличие във втория ден от европейските игри
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Даниел Александров (вляво) премята Селчук Чеби по време на схватката за бронзовия медал в кат. до 80 кг на европейските игри в Баку.
С бурни овации бе посрещнат късно в събота бронзовият медалист Даниел Александров в селото на спортистите на първите европейски игри в Баку '15. Най-развълнувани бяха неговите съотборници от тима на България по борба, като някои от тях приеха успеха на дебютанта като кадем и дори се надпреварваха да пипнат медала му за късмет.

23-годишният дупничанин се окичи с бронз в кат. до 80 кг на класическия стил. В малкия финал нашият пречупи с 3:2 т. турчина Селчук Чеби и смълча няколко хиляди зрители по трибуните в зала "Гайдар Алиев Арена", подкрепящи двукратния световен шампион от южната ни съседка.

"Чувствам се щастлив - сподели Александров. - Този съперник два пъти ме е побеждавал, най-вече благодарение на съдии и подобни неща. Бях стимулиран да му върна за загубите. Подкрепата на публиката в полза на турския борец ме мотивира още повече. Треньорите бяха хората, които ме оставиха в борбата. Бях на път да се отказвам, но те повярваха в мен и ме оставиха в спорта, за което съм им много, много благодарен."

Даниел се подготвя при националния треньор Армен Назарян, който обаче не присъства на игрите в Баку заради обтегнатите от години отношения между Азербайджан и родината му Армения.

В събота Свилен Костадинов също имаше шанс да спечели бронзов медал, но отстъпи с 0:4 срещу Доминик Етлингер (Хър) в схватката за 3-тото място в кат. до 71 кг при класиците. А това се оказа и последното засега участие на българин в среща за разпределяне на отличията в надпреварата по борба.

Във втория ден вчера най-близо до медалите бе Константин Стас (кат. 66 кг), който загуби в репешажите със 7:12 от Исмаел Санчес Наваро (Исп). При 75-килограмовите бронзовият олимпийски медалист от Пекин '08 Явор Янакиев стигна до 1/4-финалите, където бе надвит от Зураби Датунашвили (Груз) с 1:2 т., а съперникът му отпадна в следващия кръг. Още в I кръг приключиха Милослав Методиев (130 кг) - 0:6 от Сергей Семьонов (Рус), и Николай Байряков (85 кг) - 1:4 от Расмус Тьоерстад (Нор).
967
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД