:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 304
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Германското разузнаване шпионира свои служители

Хакери проникнаха в компютъра на германския канцлер Ангела Меркел при атака срещу Бундестага
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Компютърът на германския канцлер Ангела Меркел също е бил хакнат при неотдавнашната кибератака срещу вътрешната мрежа на Бундестага.
Германското външно разузнаване БНД е наблюдавало свои собствени служители, тъй като те били подозирани, че са настроени прекалено проамерикански, съобщи в. "Билд ам зонтаг", цитирайки таен доклад на службата. Това станало през януари 2006 г., след като станало ясно, че американската Агенция за национална сигурност (АНС) поискала от подразделението на БНД в град Бад Айблинг, в подножието на Баварските Алпи, да шпионират немско-френския аерокосмически концерн ЕАДС и Юрокоптер. Именно след това централата на външното разузнаване на ФРГ в Пулах наредила да се сложат технически устройства в Бад Айблинг, за да се наблюдава информационният поток към АНС. От тайния доклад на БНД става ясно, че ръководството на службата е смятало това подразделение, че е настроено прекалено в полза на интересите на САЩ. Независимо от тези действия външното разузнаване и канцлерството в Берлин продължили активния обмен на информация с американските специални служби. БНД се тресе от скандали през последната година, след като стана ясно, че активно подпомага действията на АНС в Европа и е помагала за следенето на редица европейски политици и предприемачи, както и че предоставя сателитни данни за кризисни страни като Сомалия и Афганистан.

Междувременно "Билд ам зонтаг" също така съобщи, че компютърът на германския канцлер Ангела Меркел е бил обект на хакерска атака срещу вътрешната мрежа на Бундестага(долната камара на парламента). Скандалът избухна още през май, когато депутати признаха, че в рамките на няколко седмици неизвестни хакери са получавали данни от затворената система. Общо 15 компютъра са били засегнати, като при пет от тях хакерите са изтеглили данни в размер на 16-20 гигабайта. Сп. "Шпигел" разпространи информация, че хакерската атака може да е била дело на руснаци. Според изявления на някои депутати и служителите на германските тайни служби в резултат на атаката защитата на компютърната мрежа на Бундестага до голяма степен е била унищожена, вътрешната онлайн система ще бъде напълно обновена, като работата ще започне в средата на юли. "Билд ам зонтаг" съобщи, че компютърът на Меркел, който е в офиса на канцлера в Бундестага, пръв е бил атакуван от хакерите, които са влезли в системата чрез "троянски вирус". Сътрудниците на Меркел не коментираха дали са били изтеглени данни от компютъра й, допълва изданието.
6
1328
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
14 Юни 2015 18:42
Е, и? Провела е БНД вътрешна проверка за лоялност. Рутинно. Пак добре. Щото с тази задача можеше и да се е заела Федералната служба за защита на конституцията - контраразузнаването, демек. Което малко променя ... "оцветката". Знае ли човек колко е тънка границата между особеното усърдие на американското мекере, тъй добре познато нам по тия места, и ... предателството.
14 Юни 2015 19:43
Всяка уважаващша се служба за разузнаване си има вътрешен отдел за сигурност .
Но когато без Козяк не правиш и крачка, а стаи, коридори и паркинги са изпълнени с чужди "съветници" и коли на мисиите - тогава не е ясно кой- кого слуша.....
14 Юни 2015 19:53
Разчистването на авгиевите обори е една добра първа стъпка по дългия път на освобождаването на Германия от Вашингтонския режим.
15 Юни 2015 16:45
Германското външно разузнаване БНД е наблюдавало свои собствени служители, тъй като те били подозирани, че са настроени прекалено проамерикански,

И нашто разузнаване и то така прави?
15 Юни 2015 16:54
И нашто разузнаване и то така прави?

Нашто какво?
15 Юни 2015 17:01
Нашто какво?


Знам ли кво, май прибързах като казах "разузнаване".
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД